Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 17 8 9 10 1115 Następna
Autor Wiadomość
Post: ndz, 01 mar 2015 21:13:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4387
Lokalizacja: woj Śląskie
Pytanie do Wojtka: Czy byłoby możliwe byśmy sami mogli tworzyć config domyślny? Tak by po resecie urządzenia miały konfigurację umożliwiającą dostęp do urządzenia.

Przykładowo w xPONowej końcówce HG8245 można dołożyć własny config do firmware i nawet po resecie z guzika urządzenie ma ustawienia takie jak mu zadaliśmy.

_________________
Jardo


Na górę
Post: ndz, 01 mar 2015 21:43:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2437
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
+1 dla pomysłu

możliwość edycji kilku podstawowych ustawień (resztę wiadomo trzeba dostosować już pod wymagania klienta lub konkretnej lokalizacji)

nie podoba mi się również to iż nie posiadają "one różnicowanych SSID i indywidualnych haseł" to by było bardziej wygodne przy podłączeniu kilku mieszkań w pod jednym adresem


Na górę
Post: ndz, 01 mar 2015 22:35:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 29 wrz 2009 12:10:16
Posty: 2907
Lokalizacja: Kraków
SSID mogliby tworzyć podobnie jak ostatnio MT czy od dawna T-Link, czyli dodając do SSID fragment z MAC, hasło mogłoby być generowane na podstawie numeru seryjnego urządzenia i np. drukowane na stickerze obok MAC (zdalnie ktoś nie będzie w stanie odczytać numeru seryjnego).

_________________
Oddaj krew, to ratuje życie, dla Ciebie to tylko godzina i dodatkowe profity :)


Na górę
Post: wt, 03 mar 2015 13:05:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 21 lut 2007 21:28:54
Posty: 320
Lokalizacja: wielkopolska
Byłoby super rozwiązanie,resety z powodu zaników napięcia to porażka.

Jardo pisze:
Pytanie do Wojtka: Czy byłoby możliwe byśmy sami mogli tworzyć config domyślny? Tak by po resecie urządzenia miały konfigurację umożliwiającą dostęp do urządzenia.

Przykładowo w xPONowej końcówce HG8245 można dołożyć własny config do firmware i nawet po resecie z guzika urządzenie ma ustawienia takie jak mu zadaliśmy.


Na górę
Post: sob, 28 mar 2015 10:32:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 28 mar 2015 10:29:35
Posty: 20
Czy w WF2501 da się zmienić "Operating Mode" na Bridge? Domyślnie działa jako brama, a chciałbym zlikwidować NAT (dwa WF2501 działają jako Client + AP).


Na górę
Post: ndz, 19 kwie 2015 18:41:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 04 maja 2008 22:29:13
Posty: 154
Mam pytanie czy reset do fabryki po zaniku zasilania został już opanowany w netisach ? Coś producent potwierdził że da sobie z tym radę czy cisza i zostawią nas z tym problemem.
Miałem 3 takie przypadki i 2411 i 2419.


Na górę
Post: pt, 24 kwie 2015 20:40:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 21 lut 2007 21:28:54
Posty: 320
Lokalizacja: wielkopolska
Przez restarty do stanu fabrycznego odwiedzałem częściej klientów w domu :) ,teraz już je po prostu wyrzucam szkoda nerwów po wichurach a nadchodzą burze.

MarOO pisze:
Mam pytanie czy reset do fabryki po zaniku zasilania został już opanowany w netisach ? Coś producent potwierdził że da sobie z tym radę czy cisza i zostawią nas z tym problemem.
Miałem 3 takie przypadki i 2411 i 2419.


Na górę
Post: pt, 24 kwie 2015 23:15:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1320
Lokalizacja: Stalowa Wola
można wgrać inne oprogramowanie na netisa ?

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: sob, 25 kwie 2015 8:25:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 20 mar 2009 17:18:17
Posty: 1400
widerator1 pisze:
Przez restarty do stanu fabrycznego odwiedzałem częściej klientów w domu :) ,teraz już je po prostu wyrzucam szkoda nerwów po wichurach a nadchodzą burze.

MarOO pisze:
Mam pytanie czy reset do fabryki po zaniku zasilania został już opanowany w netisach ? Coś producent potwierdził że da sobie z tym radę czy cisza i zostawią nas z tym problemem.
Miałem 3 takie przypadki i 2411 i 2419.


Co zakładasz? Też mam dość tych restartów.


Na górę
Post: ndz, 03 maja 2015 9:54:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4877
Panowie, pojawił się problem. Nie wiem czy to jakiś robak wirus czy ki uj...
Netisy działały dobrze, a teraz zaczyna się dziać coś takiego że brak neta przez wifi.
Po kablu jest wszystko ok. Przez wifi jest ssid, teoretycznie komputer się łączy, ale nie można pingować internetu/bramy/rutera(!).
Kiedyś miałem podobnie, ale samoczynnie ustąpiło.
Teraz mam zgłoszone w ciągu 1 dnia 2 takie przypadki. Niezależnie od modelu rutera..


Na górę
Post: ndz, 03 maja 2015 10:10:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2437
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
a ja mam pytanko soft 1.27 model 2411D chce wgrać 1.29 czy robi router utrzymuje konfig czy go traci ?


Na górę
Post: ndz, 03 maja 2015 10:50:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4877
z 1.25 robi reset. Przypuszczam że z 1.27 też, bo w zasadzie na stronie pisze żeby go zresetować przed


Na górę
Post: czw, 07 maja 2015 8:19:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 11 gru 2007 17:07:51
Posty: 1616
Lokalizacja: eth0
WF2411 CPE wpięte w LAN i stacjonarny tez wpięty w LAN. Połączenie z CPE SXT pada co 15s i gubi pingi. Prędkość ok 1mbit... kabel sprawdzony, antena wymieniona to samo... Nigdy z TP-linkiem nie miałem takiego problemu i nie wpadłem na to żeby wymienić router. Po wymianie jak ręką odjął...

_________________
http://blog.outlaw.one.pl


Na górę
Post: czw, 07 maja 2015 9:58:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: sob, 04 gru 2010 19:51:09
Posty: 314
krasnoludek pisze:
Panowie, pojawił się problem. Nie wiem czy to jakiś robak wirus czy ki uj...
Netisy działały dobrze, a teraz zaczyna się dziać coś takiego że brak neta przez wifi.
Po kablu jest wszystko ok. Przez wifi jest ssid, teoretycznie komputer się łączy, ale nie można pingować internetu/bramy/rutera(!).
Kiedyś miałem podobnie, ale samoczynnie ustąpiło.
Teraz mam zgłoszone w ciągu 1 dnia 2 takie przypadki. Niezależnie od modelu rutera..

Nie dzieje się tak po padzie zasilania? Kiedyś kupiłem kilka sztuk na testy i po padzie zasilania i ponownym starcie brak było neta i działy się różne dziwne rzeczy. Pomagało wypięcie kabla z portu WAN i ponowne uruchomienie. Po uruchomieniu podłączenie kabla do portu WAN. Za każdym razem router wracał do normy.


Na górę
Post: sob, 13 cze 2015 11:26:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3120
Lokalizacja: Mazury
Wie może ktoś gdzieś zmienić ustawienie w Netisie WF2411 tak, aby sie dostać na niego od wanu? A może nie ma takiej możliwość?
Szukam i szukam i brak takich ustawień.

_________________
kazuko.pl --- zaktualizuj automatyczne wszystkie Mikrotiki oraz Ubiquiti --- rabat 10% kod: trzepak


Na górę
Post: sob, 13 cze 2015 12:52:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4877
:D
System tools -> Remote managment -> enable


Na górę
Post: sob, 13 cze 2015 12:56:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3120
Lokalizacja: Mazury
jaaaa czy to musiało być takie proste :D

_________________
kazuko.pl --- zaktualizuj automatyczne wszystkie Mikrotiki oraz Ubiquiti --- rabat 10% kod: trzepak


Na górę
Post: sob, 13 cze 2015 13:03:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 13 sie 2008 23:30:20
Posty: 2305
który sprzęt xPON posiada taką funkcje, że po restarcie do fabryki,
automatycznie pobierze sobie prawidłową konfiguracje z mojego serwera?


Na górę
Post: sob, 13 cze 2015 13:42:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 21 paź 2014 10:12:39
Posty: 486
Huawei. Możesz zintegrować konfig startowy z softem a resztę konfiguracji mieć na serwerze tr-069


Na górę
Post: sob, 13 cze 2015 14:09:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 13 cze 2015 14:01:04
Posty: 3
Może mało przydatne ale dla Rosjan wydali nowsze firmware (multi language)

netis(WF2411R)-V1.6.31805 , 2014.12.09 15:13

Z nudów wgrane do WF2411, przywracanie starej konfiguracji oczywiście nie zadziałało.
Tylko tyle sprawdziłem, bo mi 2411 służy za repeatera czasami.


Na górę
Post: pt, 10 lip 2015 21:15:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 13 cze 2015 14:01:04
Posty: 3
Jeszcze nowsze firmware dla WF2411, WF2419 i ich odmian
(netis(WF2419)-V2.1.36123)

Cytuj:
1.Added port mirror function;
2.Added time zone (GMT+05:30);
3.Added hostname for DHCP access mode;
4.Support domain login,added http://netis.cc into the router;
5.Changed the bandwidth unit in Kbps to Mbps;
6.Fixed some other problems;


Na górę
Post: sob, 01 sie 2015 12:09:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 08 kwie 2011 14:44:18
Posty: 154
Lokalizacja: Polska
krasnoludek pisze:
Panowie, pojawił się problem. Nie wiem czy to jakiś robak wirus czy ki uj...
Netisy działały dobrze, a teraz zaczyna się dziać coś takiego że brak neta przez wifi.
Po kablu jest wszystko ok. Przez wifi jest ssid, teoretycznie komputer się łączy, ale nie można pingować internetu/bramy/rutera(!).
Kiedyś miałem podobnie, ale samoczynnie ustąpiło.
Teraz mam zgłoszone w ciągu 1 dnia 2 takie przypadki. Niezależnie od modelu rutera..



Zaczynam mieć równeż takie zgłoszenia. Rozłączenie po WiFi i ponowne połaczenie z siecią przywraca "ruch". Ktoś to też doświadcza? Pomysły jak to rozwiązać?


Na górę
Post: sob, 01 sie 2015 19:24:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 01 sie 2015 19:16:18
Posty: 1
Witam
Mam router netis i niestety od wczoraj nie mam wifi. Ten sam problem co wyżej net na kablu jest a wifi szlag trafił ;/ Resetowałam router nie wiem ile razy w ciągu tych dwóch dni ;/ Firma, z której mam neta umywa od tego ręce, bo jak stwierdzili oni wifi się nie zajmują, a za sprzęt (który kupiłam u nich) nie odpowiadają ;/ Nie po to płaciłam 100 żeby nie było wifi ;/ Nie wiem co robić jak nic nie uda mi się wywojować z firmą dostarczającą neta ;/


Na górę
Post: ndz, 02 sie 2015 19:02:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2878
Anka pisze:
Witam
Mam router netis i niestety od wczoraj nie mam wifi. Ten sam problem co wyżej net na kablu jest a wifi szlag trafił ;/ Resetowałam router nie wiem ile razy w ciągu tych dwóch dni ;/ Firma, z której mam neta umywa od tego ręce, bo jak stwierdzili oni wifi się nie zajmują, a za sprzęt (który kupiłam u nich) nie odpowiadają ;/ Nie po to płaciłam 100 żeby nie było wifi ;/ Nie wiem co robić jak nic nie uda mi się wywojować z firmą dostarczającą neta ;/


Jak każdy inny sprzęt TV, lodówka samochód jak się popsuł to reklamować tam gdzie go kupiłeś, no chyba że masz już po gwarancji no to sorry vinetu ;)


Na górę
Post: pn, 03 sie 2015 7:53:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4877
to nie jest takie oczywiste :(
Bo tak jak wcześniej pojawiło się z nikąd, tak później znika.
Przez kilka/kilkanaście dni jest strasznie uciążliwe, a potem śladu nie ma...
Ja od kilku miesiący niemiałem już tego problemu.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 17 8 9 10 1115 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 21 paź 2017 17:41:55

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl