Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 3 4 513 Następna
Autor Wiadomość
Post: pn, 16 wrz 2013 15:30:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 02 mar 2009 1:08:30
Posty: 496
Lokalizacja: J-J
Jak nie zejdą z ceną to i tak bardziej będzie się opłacało TP-Linka TL-WR740N brać, cena brutto około 52zł

_________________
...


Na górę
Post: pn, 16 wrz 2013 18:28:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1738
Lokalizacja: Rybnik
Zainteresujcie się mega tanimi routerami NETIS, których jesteśmy dystrybutorem na PL.
Niedawno wyszedł firmware z językiem polskim: http://www.netis-systems.com/en/news/884.html

Pod koniec miesiąca dostaniemy do testów firmware z VLAN do WF2419 :)

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: pn, 16 wrz 2013 18:49:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2721
po problemach z 8Level WRT150 Smart ja dziękuje tej firmie a więc także i produktom netis, natomiast co do nowego ubnt to dwie sztuki na próbę zamówione ale faktycznie cena musiała by spaść


Na górę
Post: pn, 16 wrz 2013 19:40:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1738
Lokalizacja: Rybnik
Firmware do 8level nie jest rozwijany więc czego się spodziewasz? :)

Netis w Chinach to numer 2 zaraz po TP-Link, a w takiej Korei jest numerem 1 (tu i tu marka NETCORE).

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: pn, 16 wrz 2013 20:02:51 
Odpowiedz z cytatem
Online
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4458
Lokalizacja: woj Śląskie
Jak jeszcze dodadzą do netisa tryb bridge (wszystkich portów - tak jak w 8level) to już całkiem przyjemny sprzęcik będzie.

_________________
Jardo


Na górę
Post: pn, 16 wrz 2013 21:17:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 13 lut 2011 13:55:26
Posty: 88
Apropo netisa. Nie widzę opcji Upload Configuration. Jeśli tak to tylko do kosza. Kto ma czas robić config do każdej sztuki.


Na górę
Post: pn, 16 wrz 2013 21:32:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1738
Lokalizacja: Rybnik
Na temat trybu bridge już do nich napisałem. Jutro zapytam czy mogą zrobić up/download konfiguracji.

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: pn, 16 wrz 2013 21:53:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 04 maja 2008 16:17:14
Posty: 1628
montujemy troche tych netisow wf2411 zamiast 740N. Radio nie zawiesza sie. lepiej sieje po domu. Ogolnie zamawiamy zamiast 740. Ostatnie partie 740 wychodza nam bokiem po tygodniu tel bo slabo dziala, bo rozlacza, bo za sciana brak sygnalu, bo trzeba wylaczac z pradu. ogolnie masakra.

_________________
Brakuje czasu żeby się dobrze wys....pać :x


Na górę
Post: pn, 16 wrz 2013 22:28:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 06 mar 2013 13:03:08
Posty: 378
Lokalizacja: Radomsko
w.wrona pisze:
Na temat trybu bridge już do nich napisałem. Jutro zapytam czy mogą zrobić up/download konfiguracji.


Jak ze stabilnością? Jak już taki koncert życzeń to ja poproszę osobny panel admina i usera, będzie jak w cudeńkach do xPONa i xDSLa.

_________________
cronel.pl - Internet, Alarmy, Kamery IP
https://www.facebook.com/ltefaktymity


Na górę
Post: wt, 17 wrz 2013 8:22:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 28 sie 2005 18:08:11
Posty: 1844
A ja zapytam - co z IPv6? :]

_________________
Pozdrawiam,
Colir
--
Startupy.co - polskie forum o startupach


Na górę
Post: wt, 17 wrz 2013 8:58:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1738
Lokalizacja: Rybnik
colir pisze:
A ja zapytam - co z IPv6? :]


Jak wdrożysz u siebie to załatwię soft ze wsparciem IPv6 :)

Pozostałe pomysły przekazuję do Netisa.

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: wt, 17 wrz 2013 9:18:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 18 gru 2005 14:42:14
Posty: 1255
Lokalizacja: Góry
To ja zapytam, jest możliwość aby domyślnie miały włączone WPA2 a hasło było na naklejce pod urządzeniem?
Jak klient zrobi mu reset do fabryki to nie wydzwania i nie zadaje głupich pytań o hasło że zgubił.
Netgear takie coś ma, ale ta cena :/

Jak się uda z tym hasłem i bridge na wszystkich portach to bye bye 740N.


Na górę
Post: wt, 17 wrz 2013 9:34:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1738
Lokalizacja: Rybnik
Założę nowy wątek dla Netisa i możemy na nim dyskutować :)

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: wt, 17 wrz 2013 9:56:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1738
Lokalizacja: Rybnik
Zaczynam nowy wątek dotyczący sprzętu NETIS. Możecie tutaj zgłaszać swoje pomysły, problemy :)

Jest już FW z językiem polskim: http://www.netis-systems.com/en/news/884.html
Mirror: http://www.cdr.pl/download/netis/

Chłopaki pracują teraz nad tym:


Załączniki:
Netis-VLAN.png
Netis-VLAN.png [ 39.58 KiB | Przejrzano 13528 razy ]

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)
Na górę
Post: wt, 17 wrz 2013 10:18:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 18 gru 2005 14:42:14
Posty: 1255
Lokalizacja: Góry
No to piszę jeszcze raz :)

To ja zapytam, jest możliwość aby domyślnie miały włączone WPA2 a hasło było na naklejce pod urządzeniem?
Jak klient zrobi mu reset do fabryki to nie wydzwania i nie zadaje głupich pytań o hasło że zgubił.
Netgear takie coś ma, ale ta cena :/

Jak się uda z tym hasłem i bridge na wszystkich portach to bye bye 740N.


Na górę
Post: wt, 17 wrz 2013 10:29:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1738
Lokalizacja: Rybnik
Funkcjonalność bridge zaakceptowali, dorobią jak skończą VLAN.

Odnośnie haseł będę ich męczył :)

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: wt, 17 wrz 2013 10:38:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 28 sie 2005 18:08:11
Posty: 1844
Przeniosłem posty z tematu viewtopic.php?f=26&t=36443&start=100

_________________
Pozdrawiam,
Colir
--
Startupy.co - polskie forum o startupach


Na górę
Post: wt, 17 wrz 2013 10:40:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 28 sie 2005 18:08:11
Posty: 1844
Wojtku, Wy nie macie v6 u siebie?

Ja nie mam v6 bo nie mam co u klientów dawać, ot takie błędne koło.

Swoją drogą zawsze mnie to zastanawiało - mówi się, że IPv6 zostało wdrożone już w Chinach, Chińczycy zaczęli oddawać swoje adresacje v4. To czy nikt w Chinach nie używa v6 na routerach WiFi? Skoro tyle routerów wychodzi z Chin bez v6 to czegoś tu nie rozumiem.

_________________
Pozdrawiam,
Colir
--
Startupy.co - polskie forum o startupach


Na górę
Post: wt, 17 wrz 2013 10:42:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1738
Lokalizacja: Rybnik
Mamy v6 ale internet nie jest v6 i w tym jest problem :)

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: wt, 17 wrz 2013 10:47:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 28 sie 2005 18:08:11
Posty: 1844
w.wrona pisze:
Mamy v6 ale internet nie jest v6 i w tym jest problem :)

Trzepak (ISPForum też) jest v6 ;)
Kod:
IPv6 Ping Output:
PING v6.trzepak.pl(2001:470:71:37b::1) 32 data bytes
40 bytes from 2001:470:71:37b::1: icmp_seq=0 ttl=58 time=31.5 ms
40 bytes from 2001:470:71:37b::1: icmp_seq=1 ttl=58 time=31.4 ms
40 bytes from 2001:470:71:37b::1: icmp_seq=2 ttl=58 time=31.4 ms
40 bytes from 2001:470:71:37b::1: icmp_seq=3 ttl=58 time=36.3 ms

--- v6.trzepak.pl ping statistics ---
4 packets transmitted, 4 received, 0% packet loss, time 3012ms
rtt min/avg/max/mdev = 31.455/32.730/36.394/2.119 ms, pipe 2


Używasz? :>

_________________
Pozdrawiam,
Colir
--
Startupy.co - polskie forum o startupach


Na górę
Post: wt, 17 wrz 2013 12:02:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1738
Lokalizacja: Rybnik
W biurze Rybnet mamy odpalone i działa, w CDR nie :)

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: wt, 17 wrz 2013 14:15:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 06 mar 2013 13:03:08
Posty: 378
Lokalizacja: Radomsko
Ja mówiłem poważnie z tym dostępem usera. Najlepiej, żeby dało mu się przypisać sekcje, które może edytować np. adresacje LAN, ustawienia WiFi, Firewall itp.

_________________
cronel.pl - Internet, Alarmy, Kamery IP
https://www.facebook.com/ltefaktymity


Na górę
Post: wt, 17 wrz 2013 14:34:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1738
Lokalizacja: Rybnik
Jutro zapytam bo tam już skończyli pracę :)

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: wt, 17 wrz 2013 14:39:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15620
Lokalizacja: Wrocław
cronel pisze:
Ja mówiłem poważnie z tym dostępem usera. Najlepiej, żeby dało mu się przypisać sekcje, które może edytować np. adresacje LAN, ustawienia WiFi, Firewall itp.

to jest b. dobry pomysł, tak, żeby user nie mógł majstrować przy interfejsie WAN (tryb połączenia, mostkowanie z interfejsem LAN, login/hasło pppoe, zmiana mac), ale żeby mógł sobie ustawić własne hasło WPA i SSID. Mniej więcej podobnie rozwiązał to linksys w PAP2T ;-)

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: wt, 17 wrz 2013 18:23:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 28 maja 2013 20:29:53
Posty: 346
Lokalizacja: Gdansk
To ja też kilka życzeń dorzucę, nie wiem czy te opcje już są, czy nie, ale napisze co by było moim zdaniem dobre:
1. Domyślnie przed i po restarcie urządzenia ustawione
- tryb działania: router wifi
- wpa/2 z hasłem opisanym na urządzeniu
- ssid opisanym na urządzeniu
- WAN jako dhcp-client
- żadnych VPS itp utrudnień z przyciskami i pinami
2. Panel advanced (full opcje) i user (wybrane funkcje:
- ustawienia ssid,
- kanał wifi,
- kodowanie hasła wifi,
- hasło wifi (gdy zmieniamy hasło wifi, aby prosiło o zmianę nazwy sieci wifi, bo często spotykam się, ze klienci zmieniają hasło, a SSID nie, i potem windows ma problem, a nie każdy wie jak usnąć zapamiętaną sieć i dzwonią, że nie działa)
- ip dhcp na LAN

Dodatkowe opcje:
1. Virtual AP
- każde połączenie z vAP przekierowane na http://www.mojastrona.pl

_________________
.:[BITCOIN]:.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 3 4 513 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 17 sty 2017 19:02:06

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl