Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: sob, 03 kwie 2004 22:07:49 
Odpowiedz z cytatem
Uzywam kablowej sieci telenet w Belgii, korzystam z komputera ale chcialbym podpiac czasami i laptopa.Obydwa komputeru dzialaja w sieci, lecz po podlaczeniu rutera tylko jeden??
Podobno jest to problem adresu IP, ale kompletnie nie znam sie na sieciach wiec jest to dla mnie czarna magia jak i jezyk Belgijski.
Pomozecie?
Uzywam windows xp
czekam na zlitowanie dzieki!


Na górę
   
Post: sob, 03 kwie 2004 22:53:03 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Mógłbyś podać jakiego routera używasz.
Zakładam że jest to router mający jedno gniazdko WAN (czyli bez modemu ADSL) i cztery gniazdka LAN.
Zakładam również że modem z kablówki masz przyłączony do gniazdka WAN a komputer i laptop do gniazdek LAN.
Jeżeli tak jest jak napisałem i w takiej konfiguracji tylko jeden komputer ma dostęp do internetu to podejrzewam że w routerze nie włączyłeś translacji NAT (maskarady), w każdym routerze robi się to trochę inaczej dlatego prosiłbym o podanie modelu.


Na górę
   
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 28 maja 2018 3:11:02

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl