Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: ndz, 28 mar 2004 12:24:57 
Odpowiedz z cytatem
Chce spisac z prowajderem telewizji kablowej umowe zebym dostarczał po jego sieci internet.
moglby mi ktos wytlumaczyc gdzie najlepiej podpiąć łacze od tpsa i sewer czy moze to byc dowolne miejsce w sieci czy jest to scisle okreslone????? :shock:
Jakie urządzenia polecacie tzn jakiej firmy?

z gory dziekuje za rady


Na górę
   
Post: ndz, 28 mar 2004 15:50:28 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Możesz podpiąć w dowolnym ale wówczas internet będziesz mógł dostarczać tylko od tego miejsca "w dół", np. jak podepniesz do wzmacniacza blokowego to będziesz mógł dostarczać tylko do danego bloku :).
Szczerze mówiąc z tym poziomem wiedzy nie zabierałbym się za takie komercyjne przedsięwzięcie, chyba że chcesz zatrudnić kogoś kto się na tym zna.
Problem transmisji danych w sieciach kablowych jest bardziej złożony niż w sieciach Ethernet, należy m.in. rozpatrywać takie zagadnienia jak odstęp sygnału od szumu w kanale transmisyjnym, drożność kanału zwrotnego, maksymalna liczba wzmacniaczy w torze transmisyjnym, dwukierunkowość magistrali światłowodowej itd. Jeżeli sieć jest w miarę nowa i była budowana z myślą o transmisji danych to nie powinno być większych problemów, gorzej gdy trzeba dostosować starą sieć.


Na górę
   
Post: ndz, 28 mar 2004 20:27:21 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Zresztą jak właściciel kablówki zwietrzy interes to zostaniesz na lodzie. Tak to już niestety jest ze spółkami. Umowa z nim ci za wiele nie pomoże bo to zawsze można zerwać pod byle pretekstem. :?


Na górę
   
Post: pn, 29 mar 2004 3:26:49 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Jeżeli nie zniechęciłem :) to podaję strony jakie znam:
http://www.klonex.pl/ m.in. Biblioteka
http://www.dipol.com.pl/ m.in. Biblioteka Dipola
http://www.cablelabs.com/
http://www.cablemodem.com/
http://www.cablemodeminfo.com/
http://www.cablemodemhelp.com/


Na górę
   
Post: czw, 01 kwie 2004 20:49:54 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
jestem caly czas zainteresowany. Siec kablowa o ktorej mowie jest troche przestarzała i nie wiem czy nadawalaby sie do transmisji danych. niektore elementy moga juz miec dobre 10lat ale sa i nowsze jednak nie znam wszystkich szczegółow. Nie byla budowana z mysla o transmisji danych. Raczej niema mozliwosci, aby operator kablowki sie wycofal z dzialalnosci, poniewaz dostarcza telewizje do okolo 2000 abonentow.


Na górę
   
Post: pt, 02 kwie 2004 15:12:58 
   Tytuł: odpowiedz
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 12 lis 2003 11:23:56
Posty: 1098
Moim zdaniem taniej cie wyjdzie budowa sieci na kablu 5+ i światłowodach niż modernizacja sieci kablowej 8)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 19 paź 2018 1:57:40

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl