Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 11 mar 2004 16:46:18 
Odpowiedz z cytatem
czy odpłątne udostępnianie DSL z TPSY jest nielegalne? mój father prowadzi działąlność gospodarczą. Opłaca ZUS i inne tak do Urzędu Skarbowego. czy są wymagane jakieś inne pozwolenia co do udost. łącza. - chodzi mi o wprowadzenie w mojej mieścinie internetu radiowego. Czy TPSA nie bedzie się pluła? prosze o odpowiedź THX


Na górę
   
Post: czw, 11 mar 2004 17:39:52 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16470
Lokalizacja: Nowa Ruda
TPSA nie ma nic do tego. Podejrzewam jednak ze przyczepic sie do tego moglby ZUS o ile urzad skarbowy znalazl u Ciebie nowego Mercedesa za pieniadze z nielegalnego zrodla. Zamiast dzialalnosci uslugowej lepiej jest zalozyc stowarzyszenie. W ten sposob mozna nie tyle co ukryc zyski przed fiskusem, ale robic to calkowicie legalnie. Istnieje mozliwosc kontroli - ale musisz wiedziec, ze WSZYSTKIE zakupy z pieniedzy danych przez uzytkownikow musza bys rejestrowane, oplaty rowniez. Jesli chodzi o zarobek dla Ciebie .. . to trudno tutaj jakos to jednoznacznie wyrazic.


Na górę
Post: czw, 11 mar 2004 20:09:55 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
albo założyć działanośc gospodarcza na emeryta reciste i być na ryczałcie i płacić tylko 8.5% ...


Na górę
   
Post: czw, 11 mar 2004 21:01:41 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Potrzebne jest jeszcze pozwolenie od URTiP, na nadawanie pow. 100mW w odl. 10 m od anteny. Jezeli zasięg sieci ma być duzy na pewno w tych normach sie nie zmiescisz i przekroczysz 100 mW. Do 100 mW potrzebne jest tylko zgłoszenie.


Na górę
   
Post: ndz, 14 mar 2004 1:37:17 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Można dzielić komercyjnie. To dlatego DSL jest droższy niż NEO+. A ZUS, US itp. to inna sprawa. 8)


Na górę
   
Post: ndz, 14 mar 2004 12:55:15 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
luc4s pisze:
Potrzebne jest jeszcze pozwolenie od URTiP, na nadawanie pow. 100mW w odl. 10 m od anteny. Jezeli zasięg sieci ma być duzy na pewno w tych normach sie nie zmiescisz i przekroczysz 100 mW. Do 100 mW potrzebne jest tylko zgłoszenie.



Nie do końca musi być sprzęt certyfikowany ,a pozwolenie powyżej 100mw kosztuje coś 1900zł za rok tak gdźieś wyczytałem ale teraz jużchyba nie dająpozwoleń bo nie można z taką mocą nadawać...


Na górę
   
Post: ndz, 14 mar 2004 13:10:42 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
klonas pisze:
luc4s pisze:
Potrzebne jest jeszcze pozwolenie od URTiP, na nadawanie pow. 100mW w odl. 10 m od anteny. Jezeli zasięg sieci ma być duzy na pewno w tych normach sie nie zmiescisz i przekroczysz 100 mW. Do 100 mW potrzebne jest tylko zgłoszenie.



Nie do końca musi być sprzęt certyfikowany ,a pozwolenie powyżej 100mw kosztuje coś 1900zł za rok tak gdźieś wyczytałem ale teraz jużchyba nie dająpozwoleń bo nie można z taką mocą nadawać...


Może i nie można ale i tak wszyscy nadają. Wzmacniacze 500mw są bardzo popularne u providerów w moim mieście.


Na górę
   
Post: ndz, 14 mar 2004 13:43:32 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Generalnie to nadają , każdy sam wybiera.
Im więcej nadaje nielegalnie tym lepiej być legalnym. Chociaż ja widze same zalety legalnego nadawani. Jeżeli obok netia nadaje to już hoho lepiej modlić sieżeby ich nie zakłucać

Zalety:
Nikt mnie nie podp... do URTIP
Moge śmiało konkurować z legalną i nie legalną konkurencją.
Nie przyjdźie mi żaden .... i nie zabierze urządzeń bo są bez certyfikatów.
Co za tym idźie nie bede miał problemów z klientem
Np zakładam teraz sieć wiem że obok jest sprzęt bez certyfikatów nawet jak wstawią certyfikowany to na odległosc 4 km ciężko będźie im taki sam link postawić a więć mam ich w szachu nie podskoczą nawet jak bym chciał klientów im zabierać ale tego oczywiście nie zrobie... nie ma po co.

Wady:
Działalność gospodarcza , papierki ,ograniczona lidzba legalnych urządzeń,


Na górę
   
Post: pn, 15 mar 2004 16:23:14 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Taak masz rację, z homologacją jest lepiej. Tylę że czasem trzeba robić na okrętkę by dogonić konkurencję i aby to działało. Sprzęt bez homologacji jest tańszy, a robić za darmo nikomu się nie chce. Do tego jak masz naokoło bloku kilka anten z takimi wzmacniaczami 500mv, to aby postawić punkt musisz też stosować bo inaczej twój sygnał się zgubi między nimi.


Na górę
   
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Dzisiaj jest pt, 19 paź 2018 2:44:51

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl