Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 17 wrz 2018 13:03:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1380
2 pytania mam
1 - jakie porty zablokować żeby nie spamował jakiś klient/ mam kłopot ustalić który to?
2) jak odblokować google gdy obrazek captcha sie nie wyświetla? na wielu przeglądarkach obrazek sie nie pokazuje. w trybie incognito google działa poprawnie ale poprzednio nawet w incognito nie działał a obrazków nie wyświetlał

Kod:
Informacje o tej stronie

Nasze systemy wykryły nietypowy ruch pochodzący z Twojej sieci komputerowej. Ta strona ma na celu sprawdzenie, czy to rzeczywiście Ty wysyłasz żądania, a nie robot. Dlaczego tak się stało?


Adres IP: xxxxxx
Godzina: 2018-09-17T10:58:33Z
Adres URL: https://www.google.pl/search?safe=active&source=hp&ei.........................


Na górę
Post: pn, 17 wrz 2018 13:34:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1307
Lokalizacja: Myszków
Jak to masz kłopot. Jak Ci przyjdzie prokuratura o wydanie takich danych to będziesz miał większy kłopot.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: pn, 17 wrz 2018 13:53:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1380
mam plik z logami i jak prokuratura powie mi co chce to dostanie
w przypadku googla nie wiem czego szukać bo nie piszą konkretnie co jest powodem tzn na jakim porcie ten ruch czy cos wiecej info zeby mozna bylo czegos szukac

czego szukać w logu jako nietypowy ruch dla googla ?


Na górę
Post: pn, 17 wrz 2018 15:40:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 06 lip 2014 2:01:20
Posty: 158
Lokalizacja: Wrocław
krzysztof24 pisze:
2 pytania mam
1 - jakie porty zablokować żeby nie spamował jakiś klient/ mam kłopot ustalić który to?

zapewne port 443, ale blokada to średni pomysł.


Na górę
Post: pn, 17 wrz 2018 16:02:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1450
Lokalizacja: Kraków
na początek zredukuj ilość userów za pojedynczym publikiem


Na górę
Post: pn, 17 wrz 2018 17:54:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1380
no tak też troche myślę że to będzie probelm ;/ pewnie będzie tu rekord - 450 adresów na jedym IP , ale do niedawna było o100 wiecej i takich problemów nie było. nie chce mi się z tym za wiele robić bo stopniowo przepinam na światło

w sumie to drugi raz mam taki problem. a poprzednio było ze 2 tygodnie temu

- a dlaczego obrazek captcha się żadnemu klientowi nie wyświetli ? - dziwnie to google blokuje bo w trybie incognito przeglądarki wszystko działa ok


Na górę
Post: pn, 17 wrz 2018 21:08:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: sob, 07 cze 2008 14:27:52
Posty: 192
Ten komunikat pojawia się jak dość często odpytujesz google o jakieś dane zwyczajnie z poziomu www.google.pl, jeżeli robisz to zbyt szybko i w jednakowy sposób pojawia się taki komunikat, zaznaczasz że nie jesteś robotem i problem z głowy. Jakaś ochrona przeciwko botom.

Co ciekaw nie blokuje ona konkretnego komputeram czy IP, tylko daną przeglądarkę internetową z której wtedy korzystaliśmy. Przelogowanie komputera np na inne konto użytkownika w 100% rozwiązuje problem :)


Na górę
Post: śr, 19 wrz 2018 9:18:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 02 kwie 2006 14:08:46
Posty: 770
Lokalizacja: Lublin
jak kiedyś miałem problem z tym to zacząłem testować, odświeżałem google jak najszybciej i po 10-20 s był kapeć.... u mnie pomogło 20-30 userów per ip, moim zdaniem nic innego nie pomoże.

_________________
yep


Na górę
Post: śr, 19 wrz 2018 9:51:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3832
Lokalizacja: Szczecin
Swego czasu mieliśmy ponad 500 ludków na jednym IP i nie było takich problemów. Wystarczy, że ktoś odpali jakiś dodatek SEO do przeglądarki, który np. sprawdza liczbę zaindeksowanych podstron (operator site: ) i dzieją się takie rzeczy nawet jak ma swoje własne publiczne IP.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 22 paź 2018 22:35:15

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl