Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: sob, 03 mar 2018 14:04:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 15 lut 2018 15:59:08
Posty: 12
Mam następujący problem z synchronizacją plików. Pliki mam na profilu znajdującym się na serwerze. Pracuję na laptopie, czasami zabieram go do domu i na nich pracuję. Czasami jak otwieram niektóre pliki excela to nie mam w nich ostatnio wprowadzanych danych. Jakby otwierały się starsze wersje plików,(dodam że nie ma żadnych innych wersji plików: właściwości->itd. nie pokazuję nic). Otwieram i zamykam pliki i czasami dane się pojawiają, czasami nie. Pomaga przeważnie restart komputera. W panelu sterowania-> centrum synchronizacji, znajdują się jakieś pliki jednak to nie te istotne dla mnie. Jak wyeliminować ten problem?


Na górę
Post: sob, 03 mar 2018 17:06:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: pt, 02 lis 2007 19:20:15
Posty: 1495
Lokalizacja: Katowice
Uzupełnij temat o takie rzeczy jak wersje produktów, czy większy opis, bo zwiększy to szansę na czyjąś odpowiedź i rozwiązanie problemu.

_________________
Andrzej Erenc - awHost.pl (Tanie i wydajne serwery VPS)


Na górę
Post: sob, 03 mar 2018 21:26:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 15 lut 2018 15:59:08
Posty: 12
Na laptopie Windows 10 Pro, Office 365. Na serwerze Windows 2008 R2. Co do opisu to nie wiem co mogę jeszcze napisać. W plikach excela braki wyglądają, tak że nie ma np. kolumn, które dodałem w zeszłych miesiącach, albo arkusza z zeszłego tygodnia.


Na górę
Post: pn, 05 mar 2018 21:46:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 22 cze 2008 16:03:25
Posty: 2686
Lokalizacja: Lublin
Ja bym przegrzebał logi Windowsa, może coś się rzuci w oczy.


Na górę
Post: ndz, 06 maja 2018 21:29:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 03 cze 2009 15:38:57
Posty: 294
Lokalizacja: Raszyn
No ok, ale w dalszym ciągu nie napisałeś z jakiego korzystasz mechanizmu do synchronizacji plików. Czy to jest chmura Microsoft czy jakieś google drive a może jakiś owncloud/nexcloud. Takie szczegóły potrzebne.

Sorki dopiero spojrzałem że to strasznie stary post. :P

_________________
http://www.fiberzone.pl


Na górę
Post: ndz, 06 maja 2018 23:12:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: pt, 02 lis 2007 19:20:15
Posty: 1495
Lokalizacja: Katowice
Musiał sobie sam poradzić, albo poszedł na elektrodę ^^

_________________
Andrzej Erenc - awHost.pl (Tanie i wydajne serwery VPS)


Na górę
Post: pn, 07 maja 2018 14:31:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 03 cze 2009 15:38:57
Posty: 294
Lokalizacja: Raszyn
Raczej poszedł na elektrodę, tam rozwiązują takie tematy prostą opcją "Było, Szukaj!!!!" :P

_________________
http://www.fiberzone.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 14 lis 2018 6:47:23

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl