Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 13 wrz 2017 9:06:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: sob, 23 wrz 2006 15:15:44
Posty: 1822
Lokalizacja: Czyżew
Sytuacja jest taka:
Firna-1:
łącze dsl-orange(jest tu publiczny IP do wykorzystania), router commtrend i tu 12 komputerów(win7 i win10 i jakieś komputery przemysłowe chyba będzie 4 szt)+windows serwer
Firma-2:
łącze pppoe (coś ala neostrada 2Mb/256kb), i router netis, 8 komputerów win7 i win10

Jest potrzeba połączenia tych 2 firm w ten sposób, aby z Firmy-1 (bo tam będzie win serwer) wszystko wychodziło tzn. cały ruch i kompy w F-2 były w podsieci z F-1.
Proszę o radę jakich sprzętów użyć by to ogarnąć, chodzi mi o zestawienie VPN-u, a może da się wykorzystać te istniejące commtrend i netisa?

_________________
Wi-Fi


Na górę
Post: czw, 14 wrz 2017 20:43:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 30 sty 2016 20:58:20
Posty: 75
Na takich łączach połączenie dwóch oddziałów = psychiatryk w przeciągu tygodnia.
Te dwa routery mogą być wykorzystane przy realizacji połączenia pomiędzy F1 i 2, np. jako podstawka pod kiwającą się szafę :)

Powodzenia w każdym razie


Na górę
Post: czw, 14 wrz 2017 21:32:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2617
Lokalizacja: Wrocław
Rb750gr3 vpn ipsec


Na górę
Post: czw, 14 wrz 2017 21:33:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8319
Popieram przedmówcę.

A docelowo sugeruję 2x RB HEX, czyli 750v3. Oczywiście jak już wymienione zostaną łącza

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pt, 15 wrz 2017 7:09:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: sob, 23 wrz 2006 15:15:44
Posty: 1822
Lokalizacja: Czyżew
myślałem o RouterBOARD RB951Ui 2HnD
łącza nie da się wymienić bo to są 2 wiochy, centralne zadupie, szczęście od Boga że jest to co jest i wiem, że lepiej nie będzie

_________________
Wi-Fi


Na górę
Post: pt, 15 wrz 2017 8:21:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 30 sty 2016 20:58:20
Posty: 75
Znaczy, nie potrafisz szukać porządnego łącza.
Albo Firma nie chce zapłacić normalnej forsy za prawdziwe łącze.
Możliwości zawsze są. Tylko czasem drogie.

Pzdr


Na górę
Post: pt, 15 wrz 2017 9:24:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 04 cze 2014 16:36:16
Posty: 389
wiktor pisze:
myślałem o RouterBOARD RB951Ui 2HnD

Do VPNa bierz 750v3


Na górę
Post: sob, 16 wrz 2017 8:22:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 03 sty 2013 0:19:30
Posty: 141
a link radiolinia nie wchodzi w grę?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 26 wrz 2018 3:11:03

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl