Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: sob, 10 gru 2016 23:42:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: pt, 21 paź 2005 11:38:47
Posty: 1853
Lokalizacja: k/Rzeszowa
http://www.dobreprogramy.pl/Awaria-DHCP-w-Windowsie-Winna-moze-byc-ostatnia-aktualizacja-z-Windows-Update,News,77858.html
U mnie kilka klientów zgłosiło problemy z uzyskaniem adresu IP w przeciągu dwóch ostatnich dni. A jak u Was?


Na górę
Post: ndz, 11 gru 2016 2:03:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 708
Lokalizacja: Myszków
Też to mam :/ klient dostaje bramę, maskę i DNSa ale już IP ma z puli 169.x.x.x, jakiś kosmos bo usterki mi się mnożą bo 99% ludzi ma Windowsa.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: ndz, 11 gru 2016 2:21:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 26 lut 2011 21:48:04
Posty: 22
Łukasz Witek pisze:
http://www.dobreprogramy.pl/Awaria-DHCP-w-Windowsie-Winna-moze-byc-ostatnia-aktualizacja-z-Windows-Update,News,77858.html
U mnie kilka klientów zgłosiło problemy z uzyskaniem adresu IP w przeciągu dwóch ostatnich dni. A jak u Was?


W naszym przypadku klient robi w windows "uruchom ponownie system" i wszystko wraca do życia.
Wybranie opcji zamknij system nie powoduje restartu karty i nie pomaga.
Wiadomo każdemu przez telefon trzeba to powiedzieć.


Na górę
Post: ndz, 11 gru 2016 7:21:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 28 lis 2013 6:32:32
Posty: 3
Mamy to samo, w skrajnych przypadkach adresacja na "sztywno".


Na górę
Post: ndz, 11 gru 2016 10:08:29 
   Tytuł: Studzin
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 13 lip 2014 13:35:58
Posty: 8
Proponuję spróbować wcisnąć i trzymać shift, kliknąć zamknij, poczekać aż się wyłączy, puścić shift i normalnie odpalić. U mnie pomaga.


Na górę
Post: ndz, 11 gru 2016 11:32:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: czw, 18 cze 2009 12:45:49
Posty: 171
Też kilka przypadków mieliśmy


Na górę
Post: pn, 12 gru 2016 11:55:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 316
Niedawno była już większa aktualizacja do 10, która resetowała większość ustawień, które wyłączyłem. Widać wyraźnie, że jest to system pisany na kolanie a pod spodem ukryta 7, co nowe update to nowe bajerki graficzne. Za niedługo w 10 i w programie fakturującym m$ wystawi nam fakturę bez naszej wiedzy. Większość problemów w 10 da się ominąć wyłączając te szybkie uruchamianie.


Na górę
Post: śr, 14 gru 2016 20:41:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4377
Lokalizacja: woj Śląskie
Też to miałem na kompie z 10 po zmianie routera - pomogło wyłączenie i właczenie usługi klienta DHCP

_________________
Jardo


Na górę
Post: czw, 15 gru 2016 0:45:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 18 gru 2007 0:35:20
Posty: 472
u nas taki sam problem


Na górę
Post: czw, 15 gru 2016 1:09:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 20 mar 2009 17:18:17
Posty: 1385
Najprostsze rozwiązanie to uruchomić ponownie komputer i wcisnąć klawisz shift i czekać aż się uruchomi system. ;) Nie wiem co się wtedy dzieje w systemie ale pomaga.
Tak doradzamy klientom, tak informuje klientów również multimedia ;) Jak ktoś nie wieży to niech sprawdzi lub zadzwoni na awarie do MM i odsłucha nagrania :)


Na górę
Post: ndz, 01 sty 2017 16:23:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 179
U nas tez tak było ale się uspokoiło. Coś słyszałem ze MS wypuściło łatkę ;)

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: śr, 04 sty 2017 14:47:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 gru 2003 23:32:24
Posty: 717
Lokalizacja: Warszawa / Łódź / Sandomierz / Stalowa Wola / Tarnobrzeg
gavron pisze:
U nas tez tak było ale się uspokoiło. Coś słyszałem ze MS wypuściło łatkę ;)

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka


ciekawe jak się zaktualizuje windows, skoro nie ma neta ;)

_________________
Hua-Olt -Program: Zarządzanie, Dniagnostyka, Montoring OLT / ONT!
http://aizon.pl/index.php/hua-olt


Na górę
Post: śr, 04 sty 2017 19:29:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 27 gru 2016 18:15:36
Posty: 18
u nas było podobnie - same problemy na win10
Kod:
netsh winsock reset
netsh int ip reset

i działało :) gorąca linia przez 2 tygodnie :D


Na górę
Post: ndz, 26 lut 2017 14:19:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 26 lut 2017 14:06:22
Posty: 3
Ten sam problem.. na szczęście pomogło ponowne uruchomienie komputera


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 27 lip 2017 4:37:39

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl