Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 17 lut 2021 23:02:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 28 maja 2005 9:34:29
Posty: 746
Jak w temacie

Potrzebuje instalki WIN7 co odpale na dysku SSD

ma ktoś ?

jakieś doświadczenia w tym temacie ?


Na górę
Post: śr, 17 lut 2021 23:06:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 02 lut 2015 20:46:49
Posty: 198
Że jak? W czym problem?


Na górę
Post: śr, 17 lut 2021 23:32:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 3665
Lokalizacja: Kraków
phlp pisze:
Jak w temacie

Potrzebuje instalki WIN7 co odpale na dysku SSD

ma ktoś ?

jakieś doświadczenia w tym temacie ?


czekaj bo nie kumam ale w czym masz problem ?


Na górę
Post: czw, 18 lut 2021 0:34:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 28 maja 2005 9:34:29
Posty: 746
hub_lan pisze:
phlp pisze:
Jak w temacie

Potrzebuje instalki WIN7 co odpale na dysku SSD

ma ktoś ?

jakieś doświadczenia w tym temacie ?


czekaj bo nie kumam ale w czym masz problem ?


Instalowałeś WIN7 na dysku SSD ?

Jeśłi nie instalowałeś to ZAMILCZ.

Zacznij instalować a sie dowiesz w czym problem.

Temat jest dla ludzi znających sprawę.


Na górę
Post: czw, 18 lut 2021 0:36:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 28 maja 2005 9:34:29
Posty: 746
Pudel pisze:
Że jak? W czym problem?



I widzę kolejny nabijacz.

zacznij instalowac i sie dowiesz o co chodzi....


Na górę
Post: czw, 18 lut 2021 0:39:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 3665
Lokalizacja: Kraków
phlp pisze:
hub_lan pisze:
phlp pisze:
Jak w temacie

Potrzebuje instalki WIN7 co odpale na dysku SSD

ma ktoś ?

jakieś doświadczenia w tym temacie ?


czekaj bo nie kumam ale w czym masz problem ?


Instalowałeś WIN7 na dysku SSD ?

Jeśłi nie instalowałeś to ZAMILCZ.

Zacznij instalować a sie dowiesz w czym problem.

Temat jest dla ludzi znających sprawę.


wszyskie kompy w biurze (9 szt) mają win7pro na ssd

16 lapków w firmie ma win7pro na ssd

wszystkie instalowałem samodzielnie

nie rozumiem w czym jest problem ?


Na górę
Post: czw, 18 lut 2021 0:44:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 28 maja 2005 9:34:29
Posty: 746
to przeslij tą magiczną instalke jak ty to instalowałeś


Na górę
Post: czw, 18 lut 2021 0:48:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 3665
Lokalizacja: Kraków
phlp pisze:
to przeslij tą magiczną instalke jak ty to instalowałeś

żadna magiczna normalnie z oryginalnej płytki
tylko coś tam w biosie przestawiałem ale to bym musiał sobie przypomnieć co - chyba sposób obsługi sata


Na górę
Post: czw, 18 lut 2021 1:36:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 27 maja 2020 22:28:03
Posty: 566
Lokalizacja: Miechów/Kraków
phlp pisze:
hub_lan pisze:
phlp pisze:
Jak w temacie

Potrzebuje instalki WIN7 co odpale na dysku SSD

ma ktoś ?

jakieś doświadczenia w tym temacie ?


czekaj bo nie kumam ale w czym masz problem ?


Instalowałeś WIN7 na dysku SSD ?

Jeśłi nie instalowałeś to ZAMILCZ.

Zacznij instalować a sie dowiesz w czym problem.

Temat jest dla ludzi znających sprawę.

phlp pisze:
Pudel pisze:
Że jak? W czym problem?



I widzę kolejny nabijacz.

zacznij instalowac i sie dowiesz o co chodzi....

to w sumie mogłeś połączyć w jeden kom, wychodzi na to że też nabijasz posty :)

pzdr.


Na górę
Post: czw, 18 lut 2021 9:05:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: wt, 08 gru 2009 9:21:34
Posty: 530
W firmie bylo ok 180 kompow z win7 pro. Na 30 byly ssd. Nie bylo zadnych problemow.

Jedynie co, to mialem problem z jakims stacjonarnym hp elit czy jakos tak. Byl na nim win 7 z ssd i jak podnioslem bios do najnowszej wersji to przestalo dzialac. Support potwierdzil ze cos tam zostalo zmienione i ze sorry, ale nie bedzie to dzialac. Komp byl po gwarancji i mnie olali.


Na górę
Post: czw, 18 lut 2021 9:34:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 02 lut 2015 20:46:49
Posty: 198
Nie ma żadnego problemu z instalacją Windows 7 na SSD
Sory ale prowadzę serwis przy dużym projekcie i ten system znam naprawdę dobrze
By był problem z SSD musiałbyś mieć pierwsze wersje systemu. Wtedy okazałoby się że nie masz np Trim czy brakuje wsparcia dla naprawdę wielu kontrolerów SATA nie wspominając o braku wsparcia dla wszystkiego co leci po NVME.
Jak brakuje Ci sterów to integrujesz je np w ntlite i po sprawie a jak jesteś leń, to weź iso ze strony na b.... i instaluj bez problemu.
Nienawidzę pieniactwa. Zapytaliśmy jaki masz problem to drzesz się jak typowa "madka".

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: czw, 18 lut 2021 10:20:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 28 maja 2005 9:34:29
Posty: 746
Pudel pisze:
Nie ma żadnego problemu z instalacją Windows 7 na SSD
Sory ale prowadzę serwis przy dużym projekcie i ten system znam naprawdę dobrze
By był problem z SSD musiałbyś mieć pierwsze wersje systemu. Wtedy okazałoby się że nie masz np Trim czy brakuje wsparcia dla naprawdę wielu kontrolerów SATA nie wspominając o braku wsparcia dla wszystkiego co leci po NVME.
Jak brakuje Ci sterów to integrujesz je np w ntlite i po sprawie a jak jesteś leń, to weź iso ze strony na b.... i instaluj bez problemu.
Nienawidzę pieniactwa. Zapytaliśmy jaki masz problem to drzesz się jak typowa "madka".

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka


O właśnie tutaj juz kolega wie o co chodzi :)

Jesli chodzi o moją wersje to własnie nie ma obsługi SSD - a mam orginał i to ostatnia wersję, przynaj,niej tak twierdził gość w AMSO jak sprzedawał instalkę.

jesli chodzi o dogrywanie sterowników przez nlite to masz racje jestem leniem :)

podaj chociaż jaką masz wersje WIN7 co ma obsługe SSD :)


Na górę
Post: czw, 18 lut 2021 11:36:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 4193
Lokalizacja: Szczecin
Uczelniany obraz win 7 z SP1 bez problemów instalowałem z pendrive (przygotowany rufusem) na SSD. Chociaż jak dysk SATA, to windowsowi 7 nie powinno robić różnicy HDD czy SSD (pod warunkiem, że widzi sam kontroler dysków). Za to z NVME może być kłopot, ale dla tak nowego komputera bym nawet nie próbował stawiać win 7.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: czw, 18 lut 2021 14:06:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 14 mar 2017 23:22:14
Posty: 120
Nie instalowałem niestety win 7 na dysku SSD. Jeśli chodzi o Windowsy i licencje można spojrzeć na stronę kluczesoft :)


Na górę
Post: czw, 18 lut 2021 16:20:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 28 maja 2005 9:34:29
Posty: 746
tym że nie jest to zwykły dysk SSD

Dokładnie jest to

Dysk eMMC


Na górę
Post: czw, 18 lut 2021 18:39:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 3057
Lokalizacja: Wrocław
To kupiłeś jakiś wynalazek i marudzisz. Trzeba było tak od samego początku....


Na górę
Post: czw, 18 lut 2021 18:42:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 3665
Lokalizacja: Kraków
o ja pier.... - bez komentarza...


Na górę
Post: czw, 18 lut 2021 18:55:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 31 maja 2010 19:52:51
Posty: 288
Lokalizacja: Grodzisk wllkp
phlp pisze:
tym że nie jest to zwykły dysk SSD

Dokładnie jest to

Dysk eMMC


masakra
to tak jak klient mi dzwoni panie internet mi nie działą

a po chwili ze sorka ale prądu nimam :D


Na górę
Post: pn, 22 lut 2021 17:46:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 04 paź 2010 0:26:30
Posty: 404
ale jak mozna kupic dysk eMMC? Przeciez to jest lutowane w plyte glowna.
Inna sprawa, że czasami w tableto laptopach jest pamiec eMMC i tam sie normalnie instaluje system przy czym nie sprawdzalem na Win7 bo do takich wynalazkow brak sterownikow do dotyku i innych rzeczy


Na górę
Post: wt, 23 lut 2021 15:58:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 02 lut 2015 20:46:49
Posty: 198
To wracamy do mojego posta:

Pudel pisze:
Jak brakuje Ci sterów to integrujesz je np w ntlite i po sprawie a jak jesteś leń, to weź iso ze strony na b.... i instaluj bez problemu.

Tak nawiasem, siedzi tam jakiś badziewiasty kontroler to i Windows 7 tego nie łyka i widzi całe uj a nie dysk.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 26 lut 2021 3:33:59

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl