Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: ndz, 10 sty 2021 14:40:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 19 sty 2009 20:52:51
Posty: 3
Witam, mam problem z stabilnym działaniem połączenia WiFi pomiędzy komputerem a routerem.
Ping do routera jest albo zrywany, albo po 2000-3000ms, przeglądanie stron to masakra, co chwilę coś się wiesza. Problem występuje jedynie na tym komputerze, tablet, telefony, inne laptopy śmigają bez zastrzeżeń!
Komputer to HP G290 G1, z kartą sieciową TP-Link Archer T6E, W10x64, najnowsze aktualizacje zainstalowane, router TP-LINK Archer C6.
Komputer kiepsko się synchronizuje Szybkość łącza(do routera): odbieranie/przesyłanie 54/144(Mbs), odpalałem Ubuntu Live na próbę, tam synchro 500/500 ale też internet słabo działał.
Sprawdzałem też na karcie TP-LINK WN881, tam też kiepskie synchronizacje, teoretycznie powinno być 300/300 a było 50/144. Ktoś ma jakiś pomysł?

Po kolejnym uruchomieniu komputera synchronizacja 54/585 (Mbps) :sciana: o co chodzi?


Załączniki:
sync.jpg
sync.jpg [ 52.2 KiB | Przejrzano 449 razy ]
TP.jpg
TP.jpg [ 50.11 KiB | Przejrzano 455 razy ]
ping.jpg
ping.jpg [ 173.28 KiB | Przejrzano 455 razy ]
Na górę
Post: ndz, 10 sty 2021 17:13:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 06 lut 2013 0:25:13
Posty: 614
kicker pisze:
tablet, telefony, inne laptopy śmigają bez zastrzeżeń

Umieść wyżej wymienione sprzęty obok przedmiotowego kompa, najlepiej dokładnie w miejscu, gdzie karta TP-Link Archer T6E ma antenę i sprawdź czy nadal będą śmigać.


Na górę
Post: pn, 11 sty 2021 19:20:31 
Odpowiedz z cytatem
Online
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 27 maja 2020 22:28:03
Posty: 485
Lokalizacja: Miechów/Kraków
jeśli możesz to połóż router obok komputera i zobacz czy to nie wina odległości


Na górę
Post: wt, 19 sty 2021 22:20:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 19 sty 2009 20:52:51
Posty: 3
atmel pisze:
Umieść wyżej wymienione sprzęty obok przedmiotowego kompa, najlepiej dokładnie w miejscu, gdzie karta TP-Link Archer T6E ma antenę i sprawdź czy nadal będą śmigać.


Tak zrobiłem, telefony, tablet, inny laptop działa bez zastrzeżeń, albo komputer albo karta, karta nowa. Dowiedziałem się że ten komputer miał już problemy z inną kartą wifi, pomimo to działa :sciana:


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 23 sty 2021 13:25:20

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl