Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 20 paź 2020 9:41:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pt, 10 kwie 2015 9:20:40
Posty: 33
Witam serdecznie, moje pytanie brzmi gdzie w systemie przechowywane jest hasło do profilu Wifi.

Laptop Dell system Windows 8.1
Zostało zmienione hasło do SSID

Windows 8.1 wciąż próbuje uwierzytelniać się na starym haśle, więc zapomnij sieć, nowe hasło i jest ok, ale restart komputera i znów próbuje na stare.

Kroki jakie zostały podjęte:

- Zapomnienie sieci i zalogowanie się na nowym haśle, po restarcie pamięta stare.
- netsh wlan delete profile “nazwa” - nie pomogło
- usunięcie wszystkich wpisów z [HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ Tcpip \ Parameters \ Interfaces]
- sprawdzałem również w oprogramowaniu Intel DualBand Wireless -AC7265, ale nie ma tam żadnych profili.

Niestety nadal po restarcie próbuje wejść na stare hasło. Gdzie system to trzyma, laptop to dell. Nie wiem już gdzie szukać i skąd je pobiera.
Proszę o pomoc, bo już nie mam pomysłów.


Na górę
Post: wt, 20 paź 2020 9:52:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 18 gru 2005 14:42:14
Posty: 1513
Lokalizacja: Góry
Tutaj masz opis jak usunąć ręcznie
https://kb.netgear.com/22153/How-to-remove-wireless-preferred-network-profiles-in-Windows-8


Na górę
Post: wt, 20 paź 2020 10:03:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 21 cze 2016 20:28:06
Posty: 16
W konsoli:
Kod:
netsh wlan show profiles

A potem:
Kod:
netsh wlan delete profile name=nazwa_profilu


Na górę
Post: śr, 21 paź 2020 8:19:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 14 mar 2017 23:22:14
Posty: 101
tak z cmd
netsh wlan show profiles
netsh wlan delete profile name="profile name"
dla profilu abcd przykladowo byloby
netsh wlan delete profile name="abcd"
https://superuser.com/questions/683983/ ... indows-8-1


Na górę
Post: czw, 22 paź 2020 14:39:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pt, 10 kwie 2015 9:20:40
Posty: 33
Cytuj:
- netsh wlan delete profile “nazwa” - nie pomogło


Niestety robiłem to, zaraz na samym początku. Nie pomogło, po restarcie wbija na stare hasło i problem z uwierzytelnieniem. Po wejściu w zmianę połączenia sieciowego - stan - zabezpieczenia i wprowadzeniu właściwego hasła, zaskakuje.

Ale po restarcie znów to samo, tak jakby dla tego profilu jeszcze gdzieś pamiętane było hasło.

A może ktoś spotkał się z tym że na komputerach Lenovo (nie laptopach) windows 7 nie działa ani uśpienie po czasie nieaktywności ani hibernacja? Z tym tez ostatnio walczę.


Na górę
Post: czw, 22 paź 2020 20:21:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 726
A czy komputer nie jest połączony z kontem Microsoft? Tam jak dobrze pamiętam chyba była synchronizacja sieci WiFi.


Na górę
Post: sob, 24 paź 2020 9:59:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pt, 10 kwie 2015 9:20:40
Posty: 33
Logowanie lokalne, jedynie office 365 jest przypisany do konta microsoft.


Na górę
Post: pn, 26 paź 2020 11:37:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pt, 10 kwie 2015 9:20:40
Posty: 33
Nic nie pomagało, wklejałem nawet właściwe zaszyfrowane hasło do pliku XML.

Problem rozwiązany, gdyby ktoś miał kiedyś podobny. Kaspersky Internet Security, zapamiętuje hasło i sam je wstrzykuje w profil po SSID-e na starcie.
Dzięki za zaangażowanie.


Na górę
Post: wt, 27 paź 2020 9:14:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 14 mar 2017 23:22:14
Posty: 101
Super.
Odinstalowales oprogramowanie Kaspersky i udalo sie?


Na górę
Post: śr, 28 paź 2020 20:55:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pt, 10 kwie 2015 9:20:40
Posty: 33
Dokładnie tak, zmieniałem Kaspersky Internet Security na Endpoint i zaskoczenie. :).


Na górę
Post: śr, 18 lis 2020 10:51:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pt, 10 kwie 2015 9:20:40
Posty: 33
Problem powrócił, być może to był tylko zbieg okoliczności, chyba że Endpoint pobrał ustawienia z KIS. Kaspersky wyśle mi narzędzie do usuwania wszystkich pozostałości i powtórzę procedurę. Po stronie systemu próbowałem, już NETSH, cięcia profili z rejestru systemu, a także usunąłem, wszystko z C:\ProgramData\Microsoft\Wlansvc\Profiles. Nie ma też żadnej innej aplikacji, która zarządza ustawieniami WiFi, karta sieciowa też był odinstalowana. Jak to nie pomoże to tylko reinstalka.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 27 lis 2020 21:37:14

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl