Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
Post: pt, 28 kwie 2017 23:08:21 
   Tytuł: Re: strony hazardowe
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 07 mar 2006 10:37:15
Posty: 728
Może komuś jak mi pojawiać się będzie komunikat:
Kod:
could not find ParserDetails.ini in /home/userX/perl5/lib/perl5/XML/SAX

to rozwiązanie jest tu:
http://code.activestate.com/lists/perl-xml/8729/


Na górę
Post: sob, 29 kwie 2017 8:25:43 
   Tytuł: Re: strony hazardowe
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 19 lip 2009 10:41:45
Posty: 1116
zauważyłem że lista kazuo nie jest zbyt aktualna, na stronie mf mamy 43 domeny a w dns wklepało 81 więc ?? rozumiem że są wpisy z doklejonym www. (19 takich) ale to daje 62 pozycje, wygląda na to że nie usuwa starych wpisów ?!


Na górę
Post: sob, 29 kwie 2017 8:45:51 
   Tytuł: Re: strony hazardowe
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3445
Lokalizacja: Mazury
Gularz_pl pisze:
zauważyłem że lista kazuo nie jest zbyt aktualna, na stronie mf mamy 43 domeny a w dns wklepało 81 więc ?? rozumiem że są wpisy z doklejonym www. (19 takich) ale to daje 62 pozycje, wygląda na to że nie usuwa starych wpisów ?!
Dokladnie dorzucilem www, ale potem zrezygnowalem i generuje tylko 1:1

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: sob, 29 kwie 2017 11:13:55 
   Tytuł: Re: strony hazardowe
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 05 mar 2008 23:57:45
Posty: 426
Witam, zauważyłem że nie kasuje blokowania domen, które na stronie zostały usunięte z listy ?
Może ktoś to jeszcze potwierdzić ?

_________________
elo problem
jak mogę usunąć wszystko z internetu
ale tak żebym wszedł w internet i stworzył folder


Na górę
Post: sob, 29 kwie 2017 11:15:51 
   Tytuł: Re: strony hazardowe
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3445
Lokalizacja: Mazury
Laik512 pisze:
Witam, zauważyłem że nie kasuje blokowania domen, które na stronie zostały usunięte z listy ?
Może ktoś to jeszcze potwierdzić ?
Jeśli Ci chodzi o moje to tylko wyłącza jeśli pojawi się dataWykreslenia w xml`u.

edit
Dodałem linie u góry, że pierw usunie wszystkie wpisy z komentarzem zaczynającym się od "# hazard", a następnie doda nowe wpisy.

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: sob, 29 kwie 2017 11:30:06 
   Tytuł: Re: strony hazardowe
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 05 mar 2008 23:57:45
Posty: 426
Tak chodzi o twój skrypt.
Ps. Kawał dobrej ROBOTY :polacmu: :polacmu:

_________________
elo problem
jak mogę usunąć wszystko z internetu
ale tak żebym wszedł w internet i stworzył folder


Ostatnio zmieniony sob, 29 kwie 2017 11:37:32 przez Laik512, łącznie zmieniany 2 razy.

Na górę
Post: sob, 29 kwie 2017 11:33:55 
   Tytuł: Re: strony hazardowe
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3445
Lokalizacja: Mazury
Jak chcesz możesz dodać, ale już dodałem do pliku który importujesz
Kod:
/ip dns static remove [find comment~"# hazard"]

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: sob, 29 kwie 2017 11:37:54 
   Tytuł: Re: strony hazardowe
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 05 mar 2008 23:57:45
Posty: 426
Teraz jest OK :polacmu:

_________________
elo problem
jak mogę usunąć wszystko z internetu
ale tak żebym wszedł w internet i stworzył folder


Na górę
Post: sob, 29 kwie 2017 13:10:40 
   Tytuł: Re: strony hazardowe
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3445
Lokalizacja: Mazury
Teraz będzie jeszcze piękniej.
Jeśli zmieni się data w http://hazard.kazuko.pl/date.txt (data kiedy zmieni się cokolwiek w MF) to pobiera jeszcze http://hazard.kazuko.pl/mikrotik.rsc i aktualizuje, w innym przypadku nic nie robi, nawet jak mi padnie serwer.
Zawsze to mniejszy śmietnik w logach.
Żeby ruszyło trzeba zmodyfikować wpisy w mikrotiku.

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: sob, 29 kwie 2017 13:48:57 
   Tytuł: Re: strony hazardowe
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 13:56:07
Posty: 290
Próbuję uruchomić ten kod ze strony na Debianie (wolę lokalnie sam pobierać bezpośrednio z ministerstwa, oraz potrzebuję przystosować do PowerDNS), ale coś nie działa (po doinstalowaniu brakującego libxml-simple-perl nie zgłasza błędów, ale wygenerowane pliki wyglądają jakby lista domen była pusta). Kod kopiuj-wklej ze strony, perl -w zgłasza kilka ostrzeżeń:

main::trim() called too early to check prototype at ./hazard.pl line 47.
main::trim() called too early to check prototype at ./hazard.pl line 47.
main::trim() called too early to check prototype at ./hazard.pl line 52.
main::trim() called too early to check prototype at ./hazard.pl line 52.
main::trim() called too early to check prototype at ./hazard.pl line 57.
main::trim() called too early to check prototype at ./hazard.pl line 57.
Name "main::data" used only once: possible typo at ./hazard.pl line 18.

Jakiś fragment kodu się nie wkleił na stronę albo go "wcięło" przy okazji kolorowania składni?


Na górę
Post: sob, 29 kwie 2017 14:34:58 
   Tytuł: Re: strony hazardowe
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3445
Lokalizacja: Mazury
@marekm72 Błąd wkradł się do kodu, który został opublikowany. Rzuć okiem teraz.

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: sob, 29 kwie 2017 17:01:05 
   Tytuł: Re: strony hazardowe
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 13:56:07
Posty: 290
Dzięki, teraz działa - pdns_recursor czyta plik w formacie jak /etc/hosts po ustawieniu w konfiguracji:

etc-hosts-file=/tmp/dnsmasq.txt
export-etc-hosts=on


Na górę
Post: sob, 29 kwie 2017 18:21:28 
   Tytuł: Re: strony hazardowe
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 16 mar 2016 0:01:37
Posty: 4
Z perspektywy abonenta:

W gry hazardowe nie gram, ale z ciekawości sprawdziłem, że mogę swobodnie wchodzić na strony, których domeny są wpisane do rejestru https://hazard.mf.gov.pl/.

Mam LTE Play, więc zadzwoniłem na ich infolinię. Dowiedziałem się, że:

- jeżeli strona jest utrzymywana na zagranicznym serwerze, to Play raczej tego nie zablokuje,
- tego czy strona nie będzie zablokowana, nie mogą zapewnić. Możliwe, że "po jakimś czasie" bliżej nieokreślone osoby stronę "zablokują".

O ustawowym terminie 48 godzin od dokonania wpisu do Rejestru konsultant nawet się nie zająknął.


Na górę
Post: sob, 29 kwie 2017 18:30:57 
   Tytuł: Re: strony hazardowe
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 15 lut 2007 20:47:55
Posty: 115
pdurlej pisze:
Z perspektywy abonenta:

W gry hazardowe nie gram, ale z ciekawości sprawdziłem, że mogę swobodnie wchodzić na strony, których domeny są wpisane do rejestru https://hazard.mf.gov.pl/.

Mam LTE Play, więc zadzwoniłem na ich infolinię. Dowiedziałem się, że:

- jeżeli strona jest utrzymywana na zagranicznym serwerze, to Play raczej tego nie zablokuje,
- tego czy strona nie będzie zablokowana, nie mogą zapewnić. Możliwe, że "po jakimś czasie" bliżej nieokreślone osoby stronę "zablokują".

O ustawowym terminie 48 godzin od dokonania wpisu do Rejestru konsultant nawet się nie zająknął.


Operatorzy mają czas na wdrożenie do lipca, więc na chwile obecną nikt nic nie blokuje ;-)

_________________
Administracja zdalna
www.PRO-Admin.pl

Łącza dla ISP/zakupy grupowe
www.epix.net.pl - w kupie siła !


Na górę
Post: sob, 29 kwie 2017 19:30:17 
   Tytuł: Re: strony hazardowe
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 13:56:07
Posty: 290
Ja od dziś blokuję testowo - czekam czy zadzwoni jakiś klient że mu popsułem zabawę ;)


Na górę
Post: śr, 10 maja 2017 1:05:17 
   Tytuł: Re: strony hazardowe
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 18 gru 2007 0:35:20
Posty: 505
green3d pisze:
Nie doczepią się do nas jak sobie klient swoje dnsy wpisze np. 8.8.8.8?



iptables -t nat -I PREROUTING -p udp -i eth1 -d 8.8.8.8 --dport 53 -j DNAT --to 10.0.0.1:53

Można przekierować ale czy to nie za duża rzeźba ?


Na górę
Post: śr, 10 maja 2017 6:58:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 363
Bajlando pisze:
green3d pisze:
Nie doczepią się do nas jak sobie klient swoje dnsy wpisze np. 8.8.8.8?



iptables -t nat -I PREROUTING -p udp -i eth1 -d 8.8.8.8 --dport 53 -j DNAT --to 10.0.0.1:53

Można przekierować ale czy to nie za duża rzeźba ?

Ja bym się wkurzył, jak by mi operator podmieniał DNS.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: śr, 10 maja 2017 8:32:55 
   Tytuł: Re: strony hazardowe
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2624
Lokalizacja: Wrocław
Może podmienia i nawet nie wiesz :jezyk:


Na górę
Post: czw, 11 maja 2017 10:17:36 
   Tytuł: Re: strony hazardowe
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 sty 2011 0:36:15
Posty: 1307
Lokalizacja: Jaworzno
Bajlando pisze:
green3d pisze:
Nie doczepią się do nas jak sobie klient swoje dnsy wpisze np. 8.8.8.8?



iptables -t nat -I PREROUTING -p udp -i eth1 -d 8.8.8.8 --dport 53 -j DNAT --to 10.0.0.1:53

Można przekierować ale czy to nie za duża rzeźba ?


Nie wolno tego robić. Tak samo jak do 1 lipca nie wolno jeszcze blokować stron.

Polecam panel z panią prawnik z ostatniej konferencji Inetu. Do znalezienia na ich profilu fejsowym.

_________________
netmon.pl


Na górę
Post: czw, 11 maja 2017 19:40:45 
   Tytuł: Re: strony hazardowe
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3445
Lokalizacja: Mazury
loockas pisze:
Polecam panel z panią prawnik z ostatniej konferencji Inetu. Do znalezienia na ich profilu fejsowym.

https://www.facebook.com/inetgroup/videos/1407249126009025/

Wszystko wyjaśni się jak ktoś pierwszy dostanie za to karę :D

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: śr, 17 maja 2017 14:37:16 
   Tytuł: Re: strony hazardowe
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: ndz, 22 sie 2010 19:16:29
Posty: 466
To będzie kosztowna lekcja ;)

Z tego co ja wniosku z zapisów, to mamy przekierowywać zapytania na adres MF. Tzn, że klient końcowy musi otrzymać adres naszego DNSa jako domyślnego. Tutaj pojawia się pytanie, co w sytuacji gdy delikwent podmieni sobie DNSy, a my dostaniemy papierek, że ktoś od nas się łączył? Logowanie co wysyłamy np przez DHCP do klienta? Potrzebna jest podstawka, że nasz system działał zgodnie z ustawą, a to klient wprowadził zmiany na komputerze.


Na górę
Post: śr, 17 maja 2017 16:01:38 
   Tytuł: Re: strony hazardowe
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3832
Lokalizacja: Szczecin
AlienMod pisze:
co w sytuacji gdy delikwent podmieni sobie DNSy.
Nic. Masz przecież normalne logi, gdzie logujesz wszystkie połączenia, w tym te do DNS-ów.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: czw, 18 maja 2017 15:03:03 
   Tytuł: Re: strony hazardowe
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: ndz, 22 sie 2010 19:16:29
Posty: 466
Ok, tylko logi trzymamy 12 m-cy, a wiadomo czy nie przyjdą do nas po tym okresie? Z tego co wiem, to jest wręcz obowiązek kasowania logów po 12 m-cach.


Na górę
Post: czw, 18 maja 2017 15:32:20 
   Tytuł: Re: strony hazardowe
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3832
Lokalizacja: Szczecin
Przecież robiłeś wszystko zgodnie z prawem, więc jak przyjdą to nic nie można zrobić.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pn, 19 cze 2017 22:45:03 
   Tytuł: Re: strony hazardowe
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 sty 2010 14:39:39
Posty: 294
Dziękuję za skrypt!

zrobiłem sobie na maszynie. Działa fajnie dopóki ministerstwo czegoś nie zmieni w plikach.
Cenzura internetu wchodzi 1 lipca 2017 ;-)

Już ustawiłem odliczanie


Załączniki:
cenzura.jpg
cenzura.jpg [ 44 KiB | Przejrzano 3184 razy ]
Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 14 lis 2018 21:16:28

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl