Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 02 sty 2017 14:31:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: ndz, 22 sie 2010 19:16:29
Posty: 439
Czy da się ustawić Librenms tak, aby zbierał dane co minute, a nie co 5? Trzeba któreś zadanie w cronie zmienić?


Na górę
Post: pn, 02 sty 2017 16:28:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 826
Lokalizacja: Myszków
http://docs.librenms.org/Extensions/Poller-Service/

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: pn, 02 sty 2017 18:25:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3584
Lokalizacja: Szczecin
Po co i na jakim kompie to trzymasz, że pociągnie Ci tak częstą aktualizację?

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 10:08:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: ndz, 22 sie 2010 19:16:29
Posty: 439
Wszelkich końcówek mam poniżej 100*kilka monitorowanych usług, więc na Hyper-V wirtualka się nudzi.


Na górę
Post: pn, 30 sty 2017 16:44:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 1027
Lokalizacja: Suwałki
AlienMod pisze:
Wszelkich końcówek mam poniżej 100*kilka monitorowanych usług, więc na Hyper-V wirtualka się nudzi.


Powiem ci że od dawna mam librenms , ale nie widzę sensu na polling co minutę. Jak coś padnie to i tak padnie, przy ponad 3k urządzeń, serwer który ma 4x Heon 3.06 GHz i 32 GB ram przy pollingu wchodzi na 2 % cpu więc coś myśli.

_________________
AS198408; BT2299-RIPE
"Mucha nie kuca......."

IRCNET: #mikrotik.pl


Na górę
Post: wt, 14 lut 2017 19:46:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: sob, 15 paź 2011 11:12:15
Posty: 34
MethOd pisze:
AlienMod pisze:
Wszelkich końcówek mam poniżej 100*kilka monitorowanych usług, więc na Hyper-V wirtualka się nudzi.


Powiem ci że od dawna mam librenms , ale nie widzę sensu na polling co minutę. Jak coś padnie to i tak padnie, przy ponad 3k urządzeń, serwer który ma 4x Heon 3.06 GHz i 32 GB ram przy pollingu wchodzi na 2 % cpu więc coś myśli.


Jakie dyski masz w tym serwerze ?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: wt, 14 lut 2017 22:30:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 1027
Lokalizacja: Suwałki
SAS 500GB , 32 GB RAM

_________________
AS198408; BT2299-RIPE
"Mucha nie kuca......."

IRCNET: #mikrotik.pl


Na górę
Post: wt, 28 lut 2017 15:37:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 07 mar 2006 10:37:15
Posty: 688
W temacie współrzędnych. Nie wiem skąd w niektórych urządzeniach np. mikrotikach, LibreNMS pokazuje współrzędne geograficzne mimo że nie ma w nich żadnych urządzeń GPS. Nie mam zainstalowanej nawet paczki do GPS. Ma ktoś jakiś pomysł jak te dane skorygować?


Na górę
Post: wt, 28 lut 2017 15:46:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 sie 2007 2:00:48
Posty: 836
Lokalizacja: Szczytno
W IP-> SNMP jest pole "Location", potem przez api google maps dokonywane jest geokodowanie tego adresu na współrzędne.

_________________
[img]http://www.trzepak.pl/userbar.png[/img]
[url=http://www.freeconet.pl?partnerId=130][img]http://images36.fotosik.pl/45/68e5616e729ea972.jpg[/img][/url]
[url=https://polecam.bankmillennium.pl/?id=178854]


Na górę
Post: wt, 28 lut 2017 16:44:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 07 mar 2006 10:37:15
Posty: 688
pcela pisze:
W IP-> SNMP jest pole "Location", potem przez api google maps dokonywane jest geokodowanie tego adresu na współrzędne.

Ale ja mam tam wpisane "Serwerownia" więc skąd te współrzędne w LibreNMS? Jeśli można tam wpisać współrzędne to jak ma wyglądać ich zapis?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 17 paź 2017 13:33:32

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl