Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: ndz, 01 lip 2018 10:09:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 01 lut 2018 1:08:11
Posty: 9
Wczoraj zmarnowałem cały dzień aby zrobić link na 600m przy bardzo dobrej widoczności optycznej na LHG AC - chciałem zrobić łącze, aby przeleciało stabilne 250Mbs. Niestety góra 10/10Mbs. Parametry na jakich spięły się radia to -29/-29 a CCQ 6/45. Ustawiony protokół NV2. Zmieniałem częstotliwości i nic. Zmniejszyłem TX Power do 7 i bez zmian. Po kilku godzinach walki wstawiłem LiteBeam23AC i po kilku minutach miałem stabilne 280Mbs. Czy to oznacza, że mikrotik nie nada się na AC? Aczkolwiek mam link AC na 7km i przepuszczam tam 220Mbs. W czym może być problem?


Na górę
Post: ndz, 01 lip 2018 10:16:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 14 sty 2018 19:50:08
Posty: 193
-29/-29 to strasznie przepalony sygnał.
Spróbuj zmniejszyć moce na obu stronach.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: pn, 02 lip 2018 23:39:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 01 lut 2018 1:08:11
Posty: 9
Masz rację. Nie dopisałem, że zmniejszyłem sygnał do 7dB i wpisałem jeszcze uzysk anteny 23. Anteny spinały się na -51/-51. Ale efekt był ten sam.


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 0:05:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 14 sty 2018 19:50:08
Posty: 193
Spróbowałeś wyłączyć ac albo zmniejszyć szerokość kanału? Możesz też zmniejszyć data rate do 64qam.
http://mcsindex.com

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 8:00:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 08 gru 2014 14:12:35
Posty: 19
Nie używaj NV2 - na platformach ARM nie działa jeszcze poprawnie.


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 11:56:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 14 sty 2018 19:50:08
Posty: 193
Nv2 działa prawie wszędzie ale dlatego że czasami zawodzi mamy starszą wersję Nstreme.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 12:54:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 848
Klasyka Mikrotika.

Odpal to w N to pewnie te 120-140 poleci. I to wszystko co da sie zrobic bez odprawiania czarow, ktore wychodza jednej na 10 osob :-)


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 20:38:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 16 paź 2016 20:02:04
Posty: 111
Nie napisałeś jaki soft, przypadkiem nie ten fabryczny, na którym platformy arm nie działały? Objawy które opisałeś przypominają moje wczesne doświadczenia z MT ac sprzed softu 6.42.

Pozdr.


Na górę
Post: pn, 09 lip 2018 8:16:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 01 lut 2018 1:08:11
Posty: 9
Soft 6.42. W N też był kłopot ze stabilnym linkiem. Góra 10Mbs mogłem przepchnąć. Myślałem, że coś źle robię. Ale jednak UBI w tym temacie bywa dużo lepsze.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 16 lis 2018 16:46:41

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl