Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 29 mar 2018 14:12:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 944
Lokalizacja: Wrocław
siemka,
Czy jest taka możliwość, że padła antena dookólna: Ubiquiti (AMO-5G13) Airmax Dual Omni 13 dBi 5GHz ?
Od 2 tygodni są o wiele gorsze sygnały na CPE podłączonych do niej, wymienialiśmy baseboxa na innego i to samo.
Antena sprawdzana wizualanie i bez popękań, bez żadnego draśnięcia..., konektorki też ok, wszystko suche w 100%.
Zresztą tam przecież nie ma sie co zepsuć

_________________
-------------------
ANS


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 15:08:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8319
jest taka możliwość. koroduje złącze między PCB a gniazdem SMA-RP. rozbierzesz to zobaczysz.

w naprawie nie ma żadnej filozofii, 3 wkręty i po sprawie. wystarczy wyczyścić nalot, poskładać i uszczelnić od góry kaptuter bo tylko tamtędy mogła dostać się wilgoć.

u nas antena taka działa po serwisie 4 sezon i ma takie same parametry jak nowa :)

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 18:32:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 944
Lokalizacja: Wrocław
Wilgoć się nie mogła dostać, 3 razy ją oglądałem i nic tam nie ma, żeby cokolwiek z wody się dostało.

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 18:39:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8319
oglądałeś ją w środku czy na zewnątrz? sprawdź w środku, to zrozumiesz czym się różni teoria od praktyki

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 19:54:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 944
Lokalizacja: Wrocław
czyli odkręcam wszystkie śrubki od spodu anteny, tam obok gniazd SMA, ściągam obudowę i czyszczę z korozji ? Jakimś druciakiem czy wystarczy alkoholem ?

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 22:17:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8319
ja już nie pamiętam dokładnie, ale to raczej precyzyjna robota. chyba radziłem sobie nożem modelarskim, skalpelem i wacikiem z izopropanolem

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: ndz, 08 kwie 2018 0:15:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 944
Lokalizacja: Wrocław
Rozebrałem antene, gdzie miejsce w którym może być korozja ?
Nie widze specjalnie, żeby coś tam było nie tak, aczkolwiek antena wody złapała.
Zdjęcia poniżej
https://1drv.ms/u/s!AvPjGAGS0hVh0RItXsNqO7gvoxMR
https://1drv.ms/u/s!AvPjGAGS0hVh0RFfv3ClossH1ROI
https://1drv.ms/u/s!AvPjGAGS0hVh0RD4gEMrjfui8HqM

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 23 wrz 2018 1:07:39

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl