Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 28 mar 2018 20:48:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 24 sie 2015 23:36:46
Posty: 657
Testowana karta:

https://pl.aliexpress.com/item/WD-4602A ... 22390.html

Obrazek


W menadżerze urządzeń widziana jako:

Obrazek




Rezultat:

Połączenie żółtej niby AC1200 z routerem Archer D9 AC1900 na częstotliwości 5 GHz:

Obrazek


Rzeczywista wydajność:

Obrazek



Połączenie żółtej niby AC1200 z routerem Archer D9 AC1900 na częstotliwości 2 GHz:

Obrazek


Rzeczywista wydajność:

Obrazek



Jakiś żółty koszmarek, nie karta ;-)
Nie polecam ;-)

Jeśli z Ali, to jest dużo bardziej przyzwoita:
viewtopic.php?f=17&t=58362


Ostatnio zmieniony śr, 28 mar 2018 22:18:53 przez mes mariusz, łącznie zmieniany 5 razy.

Na górę
Post: śr, 28 mar 2018 21:54:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1206
Lokalizacja: Kraków
a na ile się połączyły? na 2,4 i na 5 ?


Na górę
Post: śr, 28 mar 2018 22:13:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 24 sie 2015 23:36:46
Posty: 657
Już uzupełniłem. Łączą się niby na parametrach AC1200, ale rzeczywista wydajność jest totalnie różna w przypadku tych kart.


Na górę
Post: śr, 28 mar 2018 22:25:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 404
Tu ten sam problem. Nie masz 40 MHz na 2,4.


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 2:51:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 24 sie 2015 23:36:46
Posty: 657
glitzy pisze:
Tu ten sam problem. Nie masz 40 MHz na 2,4.

Zmieniłem w Archerze na 40 MHz dla 2GHz. Tu też karta radzi sobie teraz na 2 GHz jakby lepiej, ale nie wiele:

Obrazek


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 7:49:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1206
Lokalizacja: Kraków
dodaj do obu testów jakiś scan tego co jest w eterze


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 7:53:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 24 sie 2015 23:36:46
Posty: 657
hub_lan pisze:
dodaj do obu testów jakiś scan tego co jest w eterze


Tylko pytanie, co za różnica, jeśli obie karty były testowane w tym samym miejscu (te same warunki)?


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 7:56:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1206
Lokalizacja: Kraków
mes mariusz pisze:
hub_lan pisze:
dodaj do obu testów jakiś scan tego co jest w eterze


Tylko pytanie, co za różnica, jeśli obie karty były testowane w tym samym miejscu (te same warunki)?

porównanie skanu z wykorzystanym kanałem da już jakiś obraz
poza tym zasyfienie jest zmienne w czasie


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 9:17:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 24 sie 2015 23:36:46
Posty: 657
W każdym razie ta druga karta nie ma takich problemów a test powtórzyłem kilkanaście razy w różnych odstępach czasu. "Żółta" karta ma zdecydowanie problemy, których nie ma druga.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 15 lip 2018 21:12:00

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl