Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 28 mar 2018 19:51:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 24 sie 2015 23:36:46
Posty: 657
Testowana karta:

https://pl.aliexpress.com/item/2017-com ... 58750.html

Obrazek


Obrazek


Rezultat:

Połączenie Comfast AC1200 z routerem Archer D9 AC1900 na częstotliwości 5 GHz:

Obrazek


Rzeczywista wydajność:

Obrazek





Połączenie Comfast AC1200 z routerem Archer D9 AC1900 na częstotliwości 2 GHz:

Obrazek


Rzeczywista wydajność:

Obrazek


Dodatkowe zalety:
- bardzo fajna konstrukcja obudowy powoduje, że anteny podtrzymują kartę, sprawiając, że trzyma się w gnieździe USB bardzo stabilnie
- sterownik na wewnętrznej pamięci flash (coś jak flash USB)


Ostatnio zmieniony śr, 28 mar 2018 22:08:15 przez mes mariusz, łącznie zmieniany 3 razy.

Na górę
Post: śr, 28 mar 2018 20:52:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 404
Mariusz, ale z tego co wiem D9 jest to router ADSL. Skąd, więc ta prędkość?

https://wikidevi.com/wiki/TP-LINK_Archer_D9_v1.x


Na górę
Post: śr, 28 mar 2018 20:56:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 24 sie 2015 23:36:46
Posty: 657
glitzy pisze:
Mariusz, ale z tego co wiem D9 jest to router ADSL. Skąd, więc ta prędkość?

https://wikidevi.com/wiki/TP-LINK_Archer_D9_v1.x


U mnie Archer D9 robi za przezroczystego access pointa. Test jest do serwera WWW w LAN który na kablu wyciąga spokojnie 1000Mbit (Gigabit Ethernet), więc pokazywana prędkość jest w 100% wiarygodna.

PS. Zapraszam do testu drugiej karty z Ali:
viewtopic.php?f=17&t=58363&p=486059#p486059


Na górę
Post: śr, 28 mar 2018 22:17:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1165
Lokalizacja: Myszków
iperf albo GTFO :pifpaf:
Jak masz już ten serwer to jest iperf dostępny na Windows, Linkuks itp.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: śr, 28 mar 2018 22:24:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 404
Masz 40 MHz na 2 GHz ustawione? Bo z obrazka wynika, że w chwili testu miałeś 20 MHz.


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 2:41:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 24 sie 2015 23:36:46
Posty: 657
glitzy pisze:
Masz 40 MHz na 2 GHz ustawione? Bo z obrazka wynika, że w chwili testu miałeś 20 MHz.


Po ustawieniu w Arched D9 na sztywno 40 MHz na kanał dla 2 GHz, jest lepiej. Karta osigda wtedy:

Obrazek


5 GHz ma najlepsze osiągi na auto szerokości kanału. Na sztywnym 40 MHz wypada słabiej, na sztywnym 80 MHz w ogóle nie działa.


Na górę
Post: śr, 18 kwie 2018 21:59:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 22 kwie 2005 21:05:27
Posty: 573
Lokalizacja: Ostróda
Cramin pisze:
iperf albo GTFO :pifpaf:
Jak masz już ten serwer to jest iperf dostępny na Windows, Linkuks itp.

Może i tak, ale postawiłem sobie ten HTML5 speedtest w kilku lokalizacjach i pokazuje dokładnie to samo co iperf a jest wygodniejszy w użyciu.

_________________
brak.


Na górę
Post: czw, 19 kwie 2018 4:49:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 24 sie 2015 23:36:46
Posty: 657
Ja też postawiłem go (speedtest HTML5) na kilku maszynach w sieci i jestem zadowolony. Zwraca jak najbardziej poprawne wyniki pomiaru.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 15 lip 2018 20:48:55

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl