Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4
Autor Wiadomość
Post: śr, 28 mar 2018 12:13:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 727
Lokalizacja: P.W Batna
A nie prościej byłoby to wszystko zrobić za pomocą np. takiego rozwiązania:

Załącznik:
teltonika-antena-022.png
teltonika-antena-022.png [ 339.08 KiB | Przejrzano 903 razy ]


Załącznik:
teltonika-antena-0111.png
teltonika-antena-0111.png [ 348.24 KiB | Przejrzano 903 razy ]


Dobre anteny, elektronika wysokiej jakości (Teltonika), która działa w LTE FDD: B1/B3/B5/B7/B8/B20 no i mega prosty montaż takiego zestawiku, bo wystarczy tylko dojść do urządzenia skrętką z PoE.

? :hmm:

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: śr, 28 mar 2018 12:35:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 251
Ale to słabiutkie jest :)
Max 70 Mbit. LTE cat 3 i cena jak za prezydenta.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: śr, 28 mar 2018 13:00:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 433
Ja wiem, że trzeba sprzedać, ale, że za wszelką cenę?

Jeszcze rozumiem żeby stacjonarnie laikowi, ale tutaj?

Nie wstyd Ci taki szajs Kolegom wciskać?


Na górę
Post: śr, 28 mar 2018 13:03:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 727
Lokalizacja: P.W Batna
@glitzy - antena od WI i przemysłowa elektronika do LTE od teltoniki - szajs ?:hmm:

używałeś tego w ogóle ?

Niczego nie wciskam... montowałem to ostatnio u mojej siostry w Górach Opawskich (las dookoła), gdzie nigdy nie było LTE i jestem mega zadowolony z funkcjonowania tego zestawu.

SXT LTE działał dużo słabiej.

_________________
www.anteny24.pl


Ostatnio zmieniony śr, 28 mar 2018 13:08:30 przez aBaZ, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: śr, 28 mar 2018 13:07:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 882
I się okaże, że wszystkie BTS'y w około są mocno obciążone i kupa, i tysiak pójdzie w piz.... Kolega autor wątka nie czyta co pisałem, jest jak widać przekonany w cudowność lte, podobnie ja nasz Jareczek w wykresy speedtestów.

A wystarczy wystawić na kiju od szczotki do testów na kilka dni takiego E3372 podłączyć do mietka i przetestować, szczególnie w godzinach szczytu, i co ważne na różnych kartach czyli operatorach. Mam taką instalację już kilka lat, modem okręcony izolacją samowulkanizującą i wystawiony poza obrys blachodachówki w plastikowym kanale wentylacyjnym. RB433UL robi w zasadzie wszystko, jest NAT, QOS, jest karta na 2,4 na zasięg w domu, jest karta na 5Ghz do połączenia z sąsiadem, jakieś tam VPN'y do kamer alarmu itd. Sąsiad ma identyczną od niedawna instalację, z tym, że ma orange a ja playa. W razie padu któregoś LTE rolę przejmuje na całej sieci ten aktywny.


Na górę
Post: śr, 28 mar 2018 20:55:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 433
aBaZ pisze:
...SXT LTE działał dużo słabiej...


No, ale to kolejna tandeta, a nie wzorzec.


Na górę
Post: śr, 28 mar 2018 23:47:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1337
aBaZ pisze:
Niczego nie wciskam... montowałem to ostatnio u mojej siostry w Górach Opawskich (las dookoła), gdzie nigdy nie było LTE i jestem mega zadowolony z funkcjonowania tego zestawu.

SXT LTE działał dużo słabiej.

Z tym Mikrotikiem to nie warto porównywać (na szybko sklecona tandeta, mająca na celu drenaż kieszeni klienta i pozbycie się starych, słabych leżaków magazynowych CPU), dziś są o wiele lepsze rozwiązania od Huawei https://trzepak.pl/viewtopic.php?f=16&t=58170.
djrobson pisze:
I się okaże, że wszystkie BTS'y w około są mocno obciążone i kupa, i tysiak pójdzie w piz.... Kolega autor wątka nie czyta co pisałem, jest jak widać przekonany w cudowność lte, podobnie ja nasz Jareczek w wykresy speedtestów.

Wykresy to są dla ciebie (gdzie jeszcze na początku 2014 roku próbowałeś wmawiać ludziom że LTE1800 działa z prędkością 0,5Mbps, przed wprowadzeniem taryf "bez limitu") i jaraczy na Telepolis (którym się wydaje że operator im pozwoli ściągać dane w agregacji za dnia z prędkością 250Mbps). LTE działało dobrze i nadal działa-jak stabilnie można spojrzeć na Plusa
Kod:
 Gargoyle
Wersja Gargoyle:1.9.0.3 (r49208), by obsy
Model:WD My Net N600
Konfiguracja urządzenia:Brama sieciowa
Zajętość pamięci RAM:63MB / 123MB (51.2%)
Połączenia:53/4096
Średnie obciążenie CPU:0.00 / 0.01 / 0.05  (1/5/15 min.)
Czas pracy:340 dni, 6 godz., 22 min.
Bieżąca data i czas:2018-03-28 23:34 CEST
Adres IP WAN:192.168.8.100
Maska podsieci WAN:255.255.255.0
Adres MAC WAN:00:90:A9:AF:...
Adres bramy WAN:192.168.8.1
Serwer(y) DNS WAN:208.67.220.220
208.67.222.222
.
djrobson pisze:
A wystarczy wystawić na kiju od szczotki do testów na kilka dni takiego E3372 podłączyć do mietka i przetestować, szczególnie w godzinach szczytu, i co ważne na różnych kartach czyli operatorach. Mam taką instalację już kilka lat, modem okręcony izolacją samowulkanizującą i wystawiony poza obrys blachodachówki w plastikowym kanale wentylacyjnym. RB433UL robi w zasadzie wszystko, jest NAT, QOS, jest karta na 2,4 na zasięg w domu, jest karta na 5Ghz do połączenia z sąsiadem, jakieś tam VPN'y do kamer alarmu itd. Sąsiad ma identyczną od niedawna instalację, z tym, że ma orange a ja playa. W razie padu któregoś LTE rolę przejmuje na całej sieci ten aktywny.

Mikrotik to się nadaje tylko do obsługi modemów miniPCI, USB to jakieś nieporozumienie, poza tym jest taka liczba modemo-routerów LTE Huawei z rynku wtórnego w cenie już od ok. 100zł które i owszem można podłączyć wówczas do Mikrotika celem zarządzania ruchem i dodatkowymi usługami dostępnymi w sofcie.


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 9:56:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 882
jarek7714 pisze:
LTE działało dobrze i nadal działa-jak stabilnie można spojrzeć na Plusa


Zapraszam do mnie na gminę. I na kilka ościennych, zobaczysz sobie jak to pięknie działa na terenach wiejskich. Info na PRV, podam lokalizację, zapłacę hotel a nawet za panienkę dla rozrywki. Bo innej rozrywki (czyli fajnych wykresów, którymi się tak podniecasz) nie będzie. Jak dla mnie pusta dyskusja :)


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 10:11:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3497
z telefonu na poddaszu, u klienta gdzie zakładało się 50mb :zly:


Załączniki:
IMG_20180327_115850.jpg
IMG_20180327_115850.jpg [ 452.78 KiB | Przejrzano 776 razy ]

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570
Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 13:17:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 882
U mnie zobaczyć podobny wynik to tylko blisko nadajnika, i to z przecinkiem nie w tym miejscu, lekko w lewo (nie dotyczy uploadu). :)


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 14:26:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3497
to jest kilka km od nadajnika jednego, drugi nie wiem gdzie jest.
Sam byłem w szoku

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 12 lis 2018 21:46:29

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl