Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 20 lut 2018 21:16:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: wt, 03 sty 2006 15:57:53
Posty: 636
Witam

Może ktoś robił pasywny wzmacniacz i ma doświadczenie. (odleglosc do BTS jakies 1,5km - ladna widocznosc - czysta strefa)

Potrzebuje poprawic GSM w piwnicy - przewód miedzy antenami bedzie mial okolo 15m, jakie antenki zastosować na końcach i jaki przewód ?

_________________
Wiem jak ma³o wiem


Na górę
Post: wt, 20 lut 2018 21:23:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8319
poszukaj na stronie dipola. ja dobrze pamiętam to na zewnątrz daje się yagę. kabel czym krótszy tym lepszy. może się okazać że lepiej będzie dać antenę na elewacji i 2-3 m kabla zamiast dawać ją na dachu + 15 m kabla

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: wt, 20 lut 2018 21:28:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3459
Próbowaliśmy z 3m kablem, ni cholery nie chciało działać. Na zewnątrz ta duża z Dipola.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: wt, 20 lut 2018 22:18:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1645
Lokalizacja: W-wa
Byl juz taki temat na forum
Poszukaj. SOA#1


Na górę
Post: śr, 21 lut 2018 9:58:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: śr, 03 cze 2009 21:16:50
Posty: 2408
Nie ma czegos takiego jak pasywny wzmacniacz, tylko dobra antena i przewod o malym tlumieniu.

_________________
::wirefree::


Na górę
Post: śr, 21 lut 2018 14:43:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 420
A jak radzicie sobie z tym?

https://archiwum.uke.gov.pl/szkodliwe-w ... -gsm-21647


Na górę
Post: śr, 21 lut 2018 15:44:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1645
Lokalizacja: W-wa
glitzy pisze:


Rozumiesz co oznacza "pasywny"?


Na górę
Post: śr, 21 lut 2018 18:03:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 09 gru 2006 9:50:55
Posty: 116
Jak masz tam neta to puść rozmowy i SMSy po wifi.


Na górę
Post: ndz, 18 mar 2018 11:27:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: śr, 03 cze 2009 21:16:50
Posty: 2408
czolo pisze:
glitzy pisze:


Rozumiesz co oznacza "pasywny"?


Albo pasywny albo wzmacniacz, jesli cos jest pasywne nie jest wzmacniaczem.

_________________
::wirefree::


Na górę
Post: ndz, 18 mar 2018 11:55:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 420
Dokładnie.

Pasywnie to można jedynie sobie przenieść punkt odbioru.


Na górę
Post: ndz, 18 mar 2018 13:07:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1645
Lokalizacja: W-wa
Czy antena ogniskujac sygnał wzmacnia go w pewnym punkcie? Może to przenosnia, ale efekt wzmocnienia sygnału na małym obszarze jest.


Na górę
Post: pn, 19 mar 2018 10:13:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 12 cze 2007 11:57:30
Posty: 1941
Dokladnie, wifi calling duzo latwiej odpalic w piwnicy. Stawiasz apeka i musisz miec kompatybilny telefon.

Obsluguja to wszystkie sieci natywnie poza zacofanym plusem.

P.S. To tez swieta sprawa w dalekim roamingu. Wlasnie siedze w bangkoku, a przy wifi-calling place za rozmowy jak w PL :)


Na górę
Post: pn, 19 mar 2018 23:31:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 02 kwie 2006 14:08:46
Posty: 767
Lokalizacja: Lublin
dominiaz pisze:
Dokladnie, wifi calling duzo latwiej odpalic w piwnicy. Stawiasz apeka i musisz miec kompatybilny telefon.

Obsluguja to wszystkie sieci natywnie poza zacofanym plusem.

P.S. To tez swieta sprawa w dalekim roamingu. Wlasnie siedze w bangkoku, a przy wifi-calling place za rozmowy jak w PL :)



dzięki za info, kurcze rozwiązuje to niejeden mój problem :)

_________________
yep


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 24 wrz 2018 2:30:05

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl