Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 15 sty 2018 13:07:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 30 cze 2015 14:08:02
Posty: 1
Cześć

Poszukuje zewnętrznego modemu LTE ze zintegrowaną anteną, zasilany po PoE, czyli do pomieszczenia zchodzę skrętką, coś na wzór nanostation ubnt z tym, że jako zamiast 802.11 ma być LTE.

Znalazłem mikrotika

https://mikrotik.com/product/wap_lte_kit

ale nie jest dostępny na magazynie w żadnym sklepie, który kojarzę

Z góry dzięki za pomoc


Na górę
Post: śr, 17 sty 2018 1:06:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1320
Jeżeli chcesz koniecznie Mikrotika to szukaj dalej, ja proponuję ci produkt o 2 generacje do przodu, a mianowicie tego typu produkt http://www.telepolis.pl/wiadomosci/play-net-box-i-inne-nowosci,2,3,41063.html, też trzeba szukać na aukcjach , OLX lub kupić w abonamencie P4.


Na górę
Post: śr, 17 sty 2018 1:08:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 sie 2010 12:37:28
Posty: 260
Lokalizacja: Żyrardów
wAP LTE niestety będzie dostępny dopiero w marcu.

Podobnież jest problem z przegrzewającymi się modemami mpci i dlatego chwilowo jest wstrzymana produkcja.
Zawsze możesz kupić sam wAP-R + do tego dołożyć modem huawei mpci tak aby miał sterowanie za pomocą interf. LTE a nie ppp.


Na górę
Post: śr, 17 sty 2018 6:02:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: śr, 11 cze 2014 17:34:03
Posty: 754
poldas pisze:
Cześć

Poszukuje zewnętrznego modemu LTE ze zintegrowaną anteną, zasilany po PoE, czyli do pomieszczenia zchodzę skrętką, coś na wzór nanostation ubnt z tym, że jako zamiast 802.11 ma być LTE.

Znalazłem mikrotika

https://mikrotik.com/product/wap_lte_kit

ale nie jest dostępny na magazynie w żadnym sklepie, który kojarzę

Z góry dzięki za pomoc

Ja kupoealem na technologic.pl. maja anteny z miejscem na routerboarda (z modemem mpci). Dziala po kilkadziesiat dni, stabilnie. Badz swiadom ze konfiguracja lte na mikrotiku nie istnieje. Dostajesz podglad na parametry sygnalu i tyle. Nie masz wplywu na czestotliwosc, baze do ktorej sie MT podlaczy.


Na górę
Post: śr, 17 sty 2018 11:29:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 sie 2010 12:37:28
Posty: 260
Lokalizacja: Żyrardów
@ko20


Zawsze można próbować komendami AT ( zwłaszcza w przypadku modemów Huawei ).
W samym wAP'ie LTE można sterować pasmami z poziomu samego interfejsu , wybierając odpowiedni "band".


Na górę
Post: pn, 22 sty 2018 12:09:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 11 lis 2015 12:59:46
Posty: 59
SXT LTE

http://cdr.pl/p4887,mikrotik-routerboard-sxt-lte.html


Na górę
Post: pn, 22 sty 2018 13:23:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3832
Lokalizacja: Szczecin
tomson23 pisze:
Przecież to jest staroć, który nie obsługuje wszystkich pasm (ma tylko LTE 1800 i 2600) i nie ma nawet HSPA/GSM. Albo czekać na wAP LTE, albo szukać tego, to co Jarek mówi. Choć to ustrojstwo Huawei nie jest o 2 generacje lepsze. Agregacji pasm nie ma i tylko cat 4, więc żadna różnica czy MT czy to.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pn, 22 sty 2018 14:11:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 853
Z kart miniPCi jest coś takiego z najnowszymi standardami? Bo tak naprawdę mając dobry zasięg w 2600 lub 1800 2x2 MIMO potrzebne jest cos więcej oprócz agregacji?


Na górę
Post: pn, 22 sty 2018 16:34:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3832
Lokalizacja: Szczecin
Wątpię. MiniPCI się już od wielu lat niestosowane w nowym sprzęcie. MiniPCI-e bez problemów znajdziesz, jedynie MT ma problem z kompatybilnością z większością dostępnych i tanich kart.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: sob, 03 mar 2018 21:16:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 04 lut 2009 19:34:08
Posty: 139
Mam zestaw RB411U + E3372 w trybie hilink, za pomocą programu LTEwatch można wybierać czestotliwość pracy itp. Wady to sztywny adres ip modemu z hilinkiem (192.168.8.1 bodajże), żeby mieć dostęp do konfigu. U mnie chodzi to w "doniczce" bez dodatkowych anten i działa (dużo lepiej niż w pomieszczeniu), ale do modemu można podłączyć antenę.
No ale to rozwiązanie budżetowe, rzeźba itp.

Stabilność spoko, rok chodzi bez zaglądania, przerwy tylko jak prądu nie ma.


Na górę
Post: pn, 05 mar 2018 22:35:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 16 paź 2016 20:02:04
Posty: 101
Podepnę się do tematu LTE:
Otrzymałem w prezencie takie urządzenie, pochodzi ze zlikwidowanej sieci, pytałem producenta jak to wskrzesić, to wspomniał że WISP-y same mają do tego autorskie softy (???). Po resecie do defaultów odpowiada na ping, nie ma dostępu przez http/ssh/telnet, po prostu nic. Niezłe combo, bo slot na kartę sim, cztery porty lan, każdym można zasilić poe. Mowa o Greenpacket OD-350. Miał ktoś z tym do czynienia?

http://sklep.syntis.pl/pl/p/file/f63168 ... 130222.pdf


Na górę
Post: śr, 23 maja 2018 15:02:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 246
Pasma 42, 43 LTE. Nieużywane u nas. Coś tam Play planuje w przyszłości na tym odpalić.

Na razie bezużyteczne.


Na górę
Post: czw, 24 maja 2018 16:32:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 685
Lokalizacja: P.W Batna
A co myślicie o takich rozwiązaniach :

[spam, wycięto]

[spam, wycięto]

? :hmm:

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: czw, 24 maja 2018 16:51:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 10 maja 2018 13:22:53
Posty: 5
Polecam pokombinować z parabolą albo chociaż z offsetem żeby wyciąć zakłócenia z innych btsów. Rezultat będzie dużo lepszy niż z tych wbudowanych panelików o śmiesznym zysku.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 23 wrz 2018 0:28:05

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl