Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 02 sie 2016 10:48:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: sob, 03 sty 2004 1:24:38
Posty: 495
Chętnie kupię sprawdzony zestaw do Aero2 czyli:

Antena zewnętrzna dalekiego zasięgu, kabel 10 m + modem

_________________
I ujrzał pan prace naszą i był zadowolony, a potem zapytał o zarobki nasze usiadł i zapłakał


Na górę
Post: wt, 02 sie 2016 12:46:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 19 maja 2008 22:09:40
Posty: 609
mam antenę firmy Cybertech dualną,
router mikrotik rb750up
modemu nie mam

ewentualnie mikrotik sxt lte jako jedno urzadzenie, ale dziala tylko w LTE.

_________________
https://www.digitalocean.com/?refcode=eab9377bb254


Na górę
Post: wt, 02 sie 2016 13:58:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: sob, 03 sty 2004 1:24:38
Posty: 495
almemento pisze:
mam antenę firmy Cybertech dualną,
router mikrotik rb750up
modemu nie mam

ewentualnie mikrotik sxt lte jako jedno urzadzenie, ale dziala tylko w LTE.


Dzięki kolego ale szukam czegoś bardziej prostego ;)

_________________
I ujrzał pan prace naszą i był zadowolony, a potem zapytał o zarobki nasze usiadł i zapłakał


Na górę
Post: śr, 03 sie 2016 21:58:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 27 lip 2016 9:40:07
Posty: 4
Mam zestaw MR3420+Huawei e3131+Antene z magnesem 60 cm, kabel ma 3 metry.


Na górę
Post: czw, 04 sie 2016 8:47:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 188
Autor nie wspomniał czy to ma być Bezpłatny Dostęp do Internetu (wygasa w grudniu b.r.) czy ma zamiar kupować pakiety.

Jeśli decyduje się na usługę komercyjną: https://sklep.aero2.pl/#/ to działa ona w każdej technologii, w tym w LTE także dobrze żeby zestaw takie coś wspierał.


Na górę
Post: czw, 04 sie 2016 10:19:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: sob, 03 sty 2004 1:24:38
Posty: 495
glitzy pisze:
Autor nie wspomniał czy to ma być Bezpłatny Dostęp do Internetu (wygasa w grudniu b.r.) czy ma zamiar kupować pakiety.

Jeśli decyduje się na usługę komercyjną: https://sklep.aero2.pl/#/ to działa ona w każdej technologii, w tym w LTE także dobrze żeby zestaw takie coś wspierał.


Noooooo kolego piwo ci się należy, bo nie zdawałem sobie z tego sprawy. Dzięki za rozjaśnienie sytuacji. W takim razie poszukam czegoś w LTE.

Przenosze temat z giełdy, bo musze wyjaśnić kilka nowinek technologicznych.

Nasuwa mi się kilka pytań:

Patrząc na specyfikacje tego nadajnika:
http://imgur.com/vdlsos5

Możemy wnioskować ze nadaje on już w LTE?

Czy taka antena sięgnie 5-4,5 km??
http://www.dipol.com.pl/antena_trans-da ... 741031.htm


Ostatnie pytanie, taki ZTE MF 823 z dwoma gniazdami antenowymi będzie współdziałał z powyższa antena, jeśli podepne ja pod jedno gniazdo to cos tracę??

_________________
I ujrzał pan prace naszą i był zadowolony, a potem zapytał o zarobki nasze usiadł i zapłakał


Na górę
Post: czw, 04 sie 2016 12:05:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 188
To tylko pozwolenia. O dostępne technologie na najbliższych stacjach zapytaj tutaj: http://plusforum.pl/viewtopic.php?f=100&t=7787


Na górę
Post: czw, 04 sie 2016 18:00:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1037
Obelix pisze:

Patrząc na specyfikacje tego nadajnika:
http://imgur.com/vdlsos5

Możemy wnioskować ze nadaje on już w LTE?

To są tylko pozwolenia, musisz sprawdzić w realu czy działa lub zapytać specjalistę na forum Plusa.
Obelix pisze:

Potrzebna ci jest antena o dużym zysku dB (takowe kupujemy na konkretne pasmo: 800/900MHz, 1800MHz, 2100MHz, 2600MHz, przy Twojej odległości od nadajnika rozpatrujemy tylko 2 pasma 800 i 1800MHz), anteny uniwersalne stosujemy przy bliskiej odległości od nadajnika (gdyż ten zysk dB "zjedzą" nam kable i złącza antenowe), także ta z linku się nie nadaje.
Obelix pisze:
Ostatnie pytanie, taki ZTE MF 823 z dwoma gniazdami antenowymi będzie współdziałał z powyższa antena, jeśli podepne ja pod jedno gniazdo to cos tracę??

Tracisz na transferze, bo wówczas modem nie pracuje w MIMO (modem będzie współpracował z każdą anteną, o ile dokupisz do niego odpowiednie konektory).


Dzieki Jarek

W takim razie ta moze byc?

Albo ta http://allegro.pl/mocna-antena-lte-4g-mimo-dual-30dbi-zte-huawei-sma-i6113997675.html


Na górę
Post: pt, 05 sie 2016 15:22:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 26 kwie 2005 15:43:57
Posty: 6506
Lokalizacja: Polska
Obelix :)

kopę lat :P

_________________
Pozdrawiam!
M.


Na górę
Post: pn, 08 sie 2016 11:27:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: sob, 03 sty 2004 1:24:38
Posty: 495
Dziendobry Panie warlock ;)
Pomyslalem ze sie przebudze i pomoge troche

_________________
I ujrzał pan prace naszą i był zadowolony, a potem zapytał o zarobki nasze usiadł i zapłakał


Na górę
Post: pn, 08 sie 2016 22:18:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1037
Obelix pisze:
W takim razie ta moze byc?

Tak, na pasmo LTE1800 może być, tą drugą z Allegro omijaj z daleka. :oczko:


Na górę
Post: sob, 07 sty 2017 23:33:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 10 cze 2015 14:41:43
Posty: 57
Podłączę się do tematu. Potrzebuję założyć Aero2 (będę kupował pakiety) na wsi. Do nadajnika Networks! mam 2km. Po drodze pojedyncze drzewa i małe zagajniki, ale dom mam wysoki (8m nad poziomem gruntu jest komin). Zasięg mam w domu na modemie Huawei e3131, ale prędkość nie przekracza 2Mb/a pobierania i 0,5Mb/s wysyłania, a potrzebuję stabilne 5Mb/s pobierania i 0,5-1Mb/s wysyłania (im więcej tym lepiej, ale to minimum)

Ktoś coś... Jakieś sprawdzone zestawy, konfiguracje?
Kupować jakiś gotowy router, antenę, kable, czy może prowizorycznie puszkę hermetyczną i wsadzić tam tego mojego Huaweia podpiętego do TP-LINK 740N z Gargoyle? Słucham propozycji.

Jaką mam motywację? Siedzę na Nerwostracie DO 10Mb/s (realnie 4-5Mb/s i 0,5Mb/s up i to mi wystarcza), płacę w sumie z telefonem stówę, a Neta używa się stosunkowo rzadko, wiec miło by było nieco obniżyć ten rachunek. Potrzebuję przede wszystkim stabilnych pingów na potrzeby rozmów przez Skype.

_________________
www.multik.com.pl


Na górę
Post: sob, 07 sty 2017 23:44:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 188
N! to T-Mobile i Orange, więc Nju. 29 zł za 40 GB.

Plus ze stacji N! nie korzysta.


Na górę
Post: ndz, 08 sty 2017 10:06:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 10 cze 2015 14:41:43
Posty: 57
Bts search na podstawie danych z uke twierdzi, że na tym samym maszcie jest Zębaty i Aero2. Z kolei telefon w programie Network Cell Info podaje, że t-debile mam z innego nadajnika, więc nie wiem już gdzie jest błąd.

_________________
www.multik.com.pl


Na górę
Post: ndz, 08 sty 2017 17:05:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 188
Nie wiem kto to jest Zębaty.

Płatne pakiety Aero2 kosztują 30 zł i masz 30 GB.

Działają w WCDMA i LTE.

Musisz porównać co lepiej chodzi.

Kup starter Orange za 5 zł. Zarejestruj. Otrzymasz 100 GB na miesiąc.

W Plusie też pewnie jest jakiś bonus, a to te same stacje.


Na górę
Post: ndz, 08 sty 2017 18:19:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 18 gru 2005 14:42:14
Posty: 1255
Lokalizacja: Góry
Każdy wie kto to zębaty jak siedzi w branży :)


Na górę
Post: śr, 11 sty 2017 21:03:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 26 kwie 2005 15:43:57
Posty: 6506
Lokalizacja: Polska
http://g.gazetaprawna.pl/p/_wspolne/pli ... seb029.jpg

_________________
Pozdrawiam!
M.


Na górę
Post: czw, 12 sty 2017 14:16:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 10 cze 2015 14:41:43
Posty: 57
Wracając do tematu. Nawet zakładając, że nie ma aero2 na nadajniku, o którym mówiłem, to inne są w odległości max 6 km. Jaki sprzęt sie nada? Nju na razie nie rozważałem, ale od strony technicznej to będzie wsio ryba, bo i tak na takich odległościach bez widoczności w grę wchodzi tylko 900MHz

_________________
www.multik.com.pl


Na górę
Post: czw, 12 sty 2017 22:31:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1037
TytusXP pisze:
Nawet zakładając, że nie ma aero2 na nadajniku, o którym mówiłem, to inne są w odległości max 6 km. Jaki sprzęt sie nada?

Antena/anteny na pasmo 800/900MHz http://www.dipol.com.pl/oferta-telefonia-komorkowa-anteny-gsm-3g-lte,4378.htm i przede wszystkim modem wspierający LTE800 (popularne modemy USB to E3276/E3272/E3376 lub modemo-routery, ze starszych to B593..., z nowych E5186, D-Link DWR-966... i wiele innych).
TytusXP pisze:
Nju na razie nie rozważałem, ale od strony technicznej to będzie wsio ryba, bo i tak na takich odległościach bez widoczności w grę wchodzi tylko 900MHz

To duży błąd-gdyż Orange intensywnie rozwija LTE800, które w przypadku uruchomienia w Twojej okolicy, zastosowaniu anteny/anten (MIMO) może działać nawet bez widoczności z takiej odległości.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 17 sty 2017 19:05:07

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl