Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 16 paź 2017 9:00:44 
   Tytuł: WPA2 popsute
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2491
Lokalizacja: Wrocław
Oby to tylko były plotki...

https://www.alexhudson.com/2017/10/15/w ... krack-now/

_________________
www.meblemeblarz.pl - meble na wymiar, zamówienie, Wrocław, Trzebnica, Prusice, Oborniki Śląskie


Na górę
Post: pn, 16 paź 2017 11:44:11 
   Tytuł: Re: WAP2 popsute
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 28 sie 2005 18:08:11
Posty: 1793
Jednak nie plotki - https://zaufanatrzeciastrona.pl/post/za ... -zhakowac/

_________________
Pozdrawiam,
Colir
--
Startupy.co - polskie forum o startupach


Na górę
Post: pn, 16 paź 2017 13:29:27 
   Tytuł: Re: WAP2 popsute
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3159
Lokalizacja: Mazury
aktualizacje czas zacząć :)

_________________
☞☛☞☛ https://zrzutka.pl/karol --- Tandem dla Karola ☚☜☚☜
http://kazuko.pl --- kod: trzepak


Na górę
Post: pn, 16 paź 2017 14:45:36 
   Tytuł: Re: WAP2 popsute
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3626
Lokalizacja: Szczecin
Albo i nie zacząć, jak ktoś wgrywa na bieżąco: https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=126695
Szkoda tylko, że nie podali od jakiej wersji jest bezpiecznie. Wychodzi na to, że tylko w najnowszych.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pn, 16 paź 2017 17:19:49 
   Tytuł: Re: WAP2 popsute
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7813
1. pytanie tylko co popsują (jak to mikrotik)
2. w dzisiejszych czasach (powolne wypieranie 802.11a/b/g/n/ac przez PON i LTE) to przestaje mieć takie znaczenie. Co innego gdyby ta dziura pojawiła się kilka lat temu.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pn, 16 paź 2017 17:39:09 
   Tytuł: Re: WAP2 popsute
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3159
Lokalizacja: Mazury
zajadacz pisze:
Albo i nie zacząć, jak ktoś wgrywa na bieżąco: https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=126695
Szkoda tylko, że nie podali od jakiej wersji jest bezpiecznie. Wychodzi na to, że tylko w najnowszych.

To chyba to:
Cytuj:
What's new in 6.40.4 (2017-Oct-02 08:38):

*) wireless - improved WPA2 key exchange reliability;

_________________
☞☛☞☛ https://zrzutka.pl/karol --- Tandem dla Karola ☚☜☚☜
http://kazuko.pl --- kod: trzepak


Na górę
Post: wt, 17 paź 2017 8:39:51 
   Tytuł: Re: WAP2 popsute
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 290
Tylko tu piszą, że to są ataki na klienta: http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=16285


Na górę
Post: wt, 17 paź 2017 18:02:28 
   Tytuł: Re: WPA2 popsute
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3159
Lokalizacja: Mazury
Ktoś coś słyszał co z UB AirOS ?

Edit.
Chwile temu wypuścili v6.1.2 i v8.4.2

_________________
☞☛☞☛ https://zrzutka.pl/karol --- Tandem dla Karola ☚☜☚☜
http://kazuko.pl --- kod: trzepak


Na górę
Post: śr, 18 paź 2017 14:05:19 
   Tytuł: Re: WPA2 popsute
Odpowiedz z cytatem
Online
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 02 kwie 2006 14:08:46
Posty: 683
Lokalizacja: Lublin
noyo pisze:
Ktoś coś słyszał co z UB AirOS ?

Edit.
Chwile temu wypuścili v6.1.2 i v8.4.2



no właśnie

Kod:
8.4.2 (XC, WA) Changelog / October 17, 2017
====

- Fix: Security patch for the WPA2 vulnerability called KRACK

_________________
yep


Na górę
Post: śr, 18 paź 2017 16:00:30 
   Tytuł: Re: WPA2 popsute
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 442
Z tego co przeczytałem w MT jeśli na klientach jest NV2 to można chyba spać spokojnie?


Na górę
Post: śr, 18 paź 2017 16:11:25 
   Tytuł: Re: WPA2 popsute
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3159
Lokalizacja: Mazury
djrobson pisze:
Z tego co przeczytałem w MT jeśli na klientach jest NV2 to można chyba spać spokojnie?
Jeśli masz ustawione hasło dla nv2, bo inaczej masz otwartą sieć.

_________________
☞☛☞☛ https://zrzutka.pl/karol --- Tandem dla Karola ☚☜☚☜
http://kazuko.pl --- kod: trzepak


Na górę
Post: śr, 18 paź 2017 16:23:13 
   Tytuł: Re: WPA2 popsute
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 442
Nie no aż taki błędów nie robię. Plus na klientach "only NV2" bo niedawno w innym wątku o tym też pisałem.


Na górę
Post: śr, 18 paź 2017 19:33:33 
   Tytuł: Re: WPA2 popsute
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16213
Lokalizacja: Nowa Ruda
Atak dotyczy tylko klientów zasadniczo.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 20 lis 2017 23:15:58

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl