Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: wt, 13 sty 2015 22:30:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: pt, 21 gru 2012 17:01:55
Posty: 2120
Lokalizacja: /usr/src/sys
bullet przeszedl w tryb serwisowy, mozliwe ze masz zwarcie w kablu, moze wode. Mozesz sprawdzic podmieniajac na inny od UBNT lub rozpruc skretke wyciagnac zyly niebieskie (bialo niebieskie), oraz brazowe (bialobrazowe) i podlaczyc do dowolnego zasilacza DC o napieciu nie mniejszym niz 12 i nie wiekszym niz 24V zwracajac szczegolna uwage na polaryzacje (niebieskie +, a brazowe - ). Jesli zaskoczy i nie bedzie "choinki" a normalne swiecenie 1 diody (power) to winny jest zasilacz. Jesli nic sie nie zmieni to sprawdzaj po kolei, sciagnij bulleta podlacz na innym kablu, wyeliminujesz problem z kablem, jesli nadal nic to trzeba wgrac soft przez tftp.

Istnieje rowniez opcja ze TPSA dowiedziala sie ze nielegalnie dzielisz ich neta poza lokal i dostales zdalnego BANA :rotfl: :rotfl:

_________________
Chcialbym zeby mi sie tak bardzo chcialo jak bardzo mi sie nie chce.


Na górę
Post: śr, 14 sty 2015 0:00:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2624
Lokalizacja: Wrocław
Z tego co widziałem to dałeś biały kabel a on jest typowo indoor, więc zrobiłbym jak radzi kolega wyżej :oczko:
Strzelam że w kablu woda jest, miałem podobnie kiedyś z Loco M5 i podobnie świrowało :oczko:


Na górę
Post: śr, 14 sty 2015 0:14:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: pt, 21 gru 2012 17:01:55
Posty: 2120
Lokalizacja: /usr/src/sys
u mnie nie wiedziec czemu (jest przeciez uszczelka na gwincie), w nakretce bulleta zbiera sie woda jesli wisi on pionowo (np z dookolna). Dlatego ja wyjmuje te uszczelki ktore zatykaja przepust kablowy w nakretce i problem wody sam sie rozwiazuje.

_________________
Chcialbym zeby mi sie tak bardzo chcialo jak bardzo mi sie nie chce.


Na górę
Post: śr, 21 sty 2015 20:18:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 26 lut 2013 15:15:45
Posty: 21
Udało mi się załatwić nowy zasilacz ale dalej to samo, kabel jest ok podłączałem też nowy kabel nic to nie dało, zostało wgranie nowego softu, może jakaś podpowiedź jak to zrobić i nie popsuć bulleta?


Na górę
Post: śr, 21 sty 2015 20:25:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2624
Lokalizacja: Wrocław
http://wiki.ubnt.com/Firmware_Recovery#Windows_Users


Na górę
Post: pt, 25 maja 2018 9:55:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 26 lut 2013 15:15:45
Posty: 21
Witam, znów mam problem z tym bulletem, nie pokazuje sieci wifi, komputery nie widzą sieci, gdy się z nim połączę i poodświeżam (czasem pomaga tylko restart) komputery widzą sieć jest internet i wszystko jest ok ale za jakiś czas znów nie widać sieci i tak w koło, co to może być?


Na górę
Post: pt, 25 maja 2018 10:39:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1341
Lokalizacja: Myszków
Dosłownie wszystko.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: ndz, 27 maja 2018 12:29:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 07 lut 2011 22:05:43
Posty: 603
Zmień zasilacz.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Aznar, widi i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 16 lis 2018 16:26:19

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl