Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 01 cze 2017 10:09:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 02 wrz 2013 16:28:46
Posty: 431
Cześć

Może spotkaliście się z taką sytuacją że zasięg wifi pływa w domu. Raz jest 246-270-300Mb/s pokazuje w stanie połączenia - laptop bez ruchu ustawiony w paru miejscach w domu.
Do tego jest odpalony alarm z czujkami ruchu one chyba pracują na częstotliwości mikrofalowej - pewny nie jestem - nie wyłączalismy alarmu żeby sprawdzić.
Czy mikrofalowe czujniki moga mieć wpływ na pokrycie wifi?

Jóż drugi router wymieniałem u klienta i dalej to samo. Dziwnie się to zachowuje.


Na górę
Post: czw, 01 cze 2017 11:10:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 623
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
Ale co dokladnie plywa?
Raty to nie jest sygnal..... raty moga plywac z roznych powodow, a sygnal jest tylko jednym z nich.

Spada faktycznie sygnal czy tylko raty?


Na górę
Post: czw, 01 cze 2017 11:26:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 02 wrz 2013 16:28:46
Posty: 431
sniper pisze:
Ale co dokladnie plywa?
Raty to nie jest sygnal..... raty moga plywac z roznych powodow, a sygnal jest tylko jednym z nich.

Spada faktycznie sygnal czy tylko raty?



raty spadają i za chwile wraca


Na górę
Post: czw, 01 cze 2017 17:14:26 
Odpowiedz z cytatem
Online
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 216
Laptop twój czy klienta? ;) miałem podobna sytuacja gdzie dopóki klient nie podłączył swojego laptopa było dobrze a po podłączeniu tego typu rzeczy się dzialy

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: czw, 01 cze 2017 18:30:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2419
Lokalizacja: Wrocław
Alaram nie wykorzystuje przypadkiem 433 i 333MHz?

_________________
www.meblemeblarz.pl - meble na wymiar, zamówienie, Wrocław, Trzebnica, Prusice, Oborniki Śląskie


Na górę
Post: czw, 01 cze 2017 18:37:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 22 kwie 2005 21:05:27
Posty: 559
Lokalizacja: Ostróda
Większość mikrofalowych czujek ruchu jakie miałem w rękach pracowała w paśmie ~10GHz (mowa o detekcji intruza, nie transmisji bezprzewodowej do centrali)
http://dktr.pl/gfx_wykop/20170601_184534.jpg

_________________
brak.


Na górę
Post: czw, 01 cze 2017 18:49:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 22 cze 2008 16:03:25
Posty: 2609
Lokalizacja: Lublin
Rate może pływać przez funkcje oszczędzania energii w lapkach


Na górę
Post: pt, 02 cze 2017 9:24:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 02 wrz 2013 16:28:46
Posty: 431
Problem rozwiązany.
Wyłączyliśmy alarm z prądu wraz z akumulatorem i wszystko zaczęło działać.
Widać że czujki robią swoje. Jedna z czujek wg mnie nie działa - lampki nie świecą i być może sieje po całym domu.

Bynajmniej po wyłączeniu alarmu na wifi laptop klienta wykręcił tyle co w umowie i nie dowierzał że to alarm psuje zasięg.


Na górę
Post: sob, 03 cze 2017 18:17:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 18 cze 2011 22:27:56
Posty: 140
Od kiedy gwarantujecie prędkość przez wi-fi ?
Nie lepiej zastrzec w umowie że prędkości gwarantujecie tylko i wyłącznie przy połączeniu kablowym ?


PKK


Na górę
Post: ndz, 04 cze 2017 20:19:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2152
spróbuj to wytłumaczyć klientowi który płaci najniższe abo a wymaga prędkości pod kreskę
dobrze że mam coraz mniej styczności z indywidualnymi

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: ndz, 04 cze 2017 21:26:12 
Odpowiedz z cytatem
Online
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 216
W co drugim zgłoszeniu to tłumacze. " Gwarantujemy uruchomienie usługi (wifi) a nie jakość sygnalu. Niech Pan zobaczy np radio eska. Mówią ze są w całej łodzi a nawet ściśle centrum jedzie Pan autem i ma Pan szumy trzaski i w końcu na chwile brak radia. Tak samo działa wifi .... "

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: śr, 07 cze 2017 10:16:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2152
no ostatnio to próbowałem wytłumaczyć klientowi a on uparcie tłumaczył że ma funkcjonalność wifi i ma działać w całym domu i nie szlo mu wytłumaczyć że ma grube ściany stropy i żaden router mu nie pomoże i muszą być dwa lub trzy połączone kablem

ale on nie chce kabla i tyle

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: śr, 07 cze 2017 15:56:01 
Odpowiedz z cytatem
Online
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 216
Tacy są najlepsi ale "a do tej pory dzialalo ...

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: czw, 08 cze 2017 12:13:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 10 sie 2013 0:25:30
Posty: 144
bluecom na ISP Forum dopiero co był identyczny przypadek. Okazało się że była uwalona czujka. Spróbuj u klienta wyłączyć alarm i sprawdzić czy problem nie zniknie.


Na górę
Post: czw, 08 cze 2017 12:42:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 623
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
Przeciez napisal pare postow wyzej ze wylaczyl alarm i to rozwiazalo problem :)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 21 wrz 2017 21:26:48

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl