Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 134 35 36 37 3843 Następna
Autor Wiadomość
Post: śr, 16 lip 2014 4:33:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1333
Kolega @misztal tak się śmiał, że zdjecia z kaskiem już nie ma :) tak samo jak drewnianego masztu :rotfl:
Ale nie śmiejmy się każdemu może się zdarzyć. Nawet super wytrzymałe opaski na czerwonej plastycznej rurze :zlosnik:


Na górę
Post: śr, 16 lip 2014 17:32:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 16 maja 2012 20:55:49
Posty: 625
Lokalizacja: WLKP
Ja się nie śmieję ze samego zdarzenia bo przykre i każdego z nas może to spotkać, w końcu to tylko graty i wszystkiego przewidzieć się nie da.
Rozbrajający jest po prostu opis przyczyny i tyle :zlosnik:


Na górę
Post: czw, 17 lip 2014 0:38:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 19 maja 2012 11:08:03
Posty: 70
Lokalizacja: Okolice Częstochowy
Mnie nurtuje tylko jedno . Dlaczego zastąpiłeś maszt z tego zdjęcia http://img526.imageshack.us/img526/1565/dsc01760s.jpg tą drewnianą konstrukcją ...


Na górę
Post: czw, 17 lip 2014 7:47:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: śr, 27 maja 2009 22:33:17
Posty: 1415
Oskar-95 pisze:
Mnie nurtuje tylko jedno . Dlaczego zastąpiłeś maszt z tego zdjęcia http://img526.imageshack.us/img526/1565/dsc01760s.jpg tą drewnianą konstrukcją ...



No cóż.... Taki mamy klimat

:D

Ps. Też nie chodziło mi o to, że jest mi wesoło z czyjejś tragedii, a jedynie o to, że rozwiązanie pod temat wątku w sam raz.
Właścicielowi gratuluję szybkiej naprawy, ale szczerze mówiąc to mu chyba dotacji już brakło na solidną kratownicę.


Na górę
Post: czw, 21 sie 2014 19:48:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 07 lut 2011 22:05:43
Posty: 599
bez komentarza, zdjęcie z oferty allegro.


Załączniki:
4526676319_2.jpg
4526676319_2.jpg [ 86.86 KiB | Przejrzano 7449 razy ]
Na górę
Post: czw, 21 sie 2014 19:53:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3481
najlepszy prawy górny róg. szybka zmiana na poziom? :rotfl:

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: czw, 21 sie 2014 21:07:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 07 lut 2011 22:05:43
Posty: 599
Karas pisze:
najlepszy prawy górny róg. szybka zmiana na poziom? :rotfl:


mechaniczny downtilt :)


Na górę
Post: czw, 21 sie 2014 21:43:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: pt, 21 gru 2012 17:01:55
Posty: 2120
Lokalizacja: /usr/src/sys
dobre ze komina nie urwalo :)

_________________
Chcialbym zeby mi sie tak bardzo chcialo jak bardzo mi sie nie chce.


Na górę
Post: czw, 21 sie 2014 22:33:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8349
Przygodą musi być wdrapanie się do środka tej konstrukcji na komin by zwizować jakiś link, przy okazji tak by nie rozregulować trzech innych...

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pt, 22 sie 2014 0:29:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 07 lut 2011 22:05:43
Posty: 599
Trzeba by spytać kolegów z NetStudio to chyba ich konstrukcja.


Na górę
Post: pt, 22 sie 2014 9:58:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 01 lut 2009 16:48:05
Posty: 659
ehehe nie powiem ten poziom to zaje.... patent:) ale skoro działa to czemu nie

_________________
brak podpisu - _____________________________________________-------------------------------________


Na górę
Post: pt, 22 sie 2014 16:13:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 12 cze 2007 11:57:30
Posty: 1942
To nie ma prawa działać. Fizyki nie oszukasz.

Anteny i urządzenia na 5Ghz muszą być oddalone od siebie o co najmniej 0.5m


Na górę
Post: pt, 22 sie 2014 21:21:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 21 sie 2009 8:51:36
Posty: 623
dominiaz pisze:
To nie ma prawa działać. Fizyki nie oszukasz.

Anteny i urządzenia na 5Ghz muszą być oddalone od siebie o co najmniej 0.5m


... prosiłbym o jakieś szczegóły dotyczące fizyki i tego 0.5m ...
jest b. dużo czynników, które determinują jak daleko mają być urządzenia od siebie ...na te 0.5 m na sztywno bym się nie upierał ;)

_________________
od koncepcji do produktu
http://www.rfline.eu


Na górę
Post: pt, 22 sie 2014 21:23:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 3008
to jest taki typ wiedzy jak to że sygnał poniżej -50 jest przesterowany - ludzie powtarzają zasłyszane głupoty i tyle


Na górę
Post: ndz, 24 sie 2014 8:36:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 21 sie 2009 8:51:36
Posty: 623
kamikaze pisze:
to jest taki typ wiedzy jak to że sygnał poniżej -50 jest przesterowany - ludzie powtarzają zasłyszane głupoty i tyle


... ale coś w tym jest, banialuki banialukami, a efekt taki, że unika się ściskania anten jednej koło drugiej... na początek ta "wiedza" wystarcza,
... zresztą w twojej wypowiedzi też smaczek popkultury znalazłem.. ( to bez urazy i wytykania)... ja bym napisał " ... sygnał POWYŻEJ -50 dBm jest przesterowany..."
Ale najważniejsze, ze wszyscy wszystkich rozumieją... albo się tak tylko wydaje.

_________________
od koncepcji do produktu
http://www.rfline.eu


Ostatnio zmieniony ndz, 24 sie 2014 10:29:53 przez mefis1, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: ndz, 24 sie 2014 10:05:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 27 lip 2010 19:33:20
Posty: 319
Lokalizacja: Rzeszów
M-link pisze:
bez komentarza, zdjęcie z oferty allegro.



Następny co ma indywidualne podejscie do klienta :D
22 anteny hm... no to pewnie 22 klientów :P


Na górę
Post: ndz, 24 sie 2014 11:22:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 12 cze 2007 11:57:30
Posty: 1942
0,5m odstępu miedzy antenami powiedział mi gościu od produkcji masztów.

Od czasu jak zacząłem stosować te zasadę to nagle żadne moje urządzenia sie nie zakłócają, a takto miałem mega jazde z niskimi parametrami AirMax quality i qapacity. Od czasu zastosowania sie do rady rozsuniecia anten o 0,5m nagle wszędzie moje parametry wynoszą po 90-100% i sektory chodzą na pełnych obrotach.

Co wy na to?


Na górę
Post: ndz, 24 sie 2014 11:37:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 3008
to nie chodzi o to że trzeba rozsuwać bo to jest oczywiste tylko o takie magiczne granice jak 0,5m a jak będzie 0,45m to już lipa?


Na górę
Post: ndz, 24 sie 2014 12:12:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 12 cze 2007 11:57:30
Posty: 1942
Ehhh... Czepiasz sie szczegółów.

Trzeba rozsuwac o około 0.5m.

Lepiej?


Na górę
Post: ndz, 24 sie 2014 15:19:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1333
Eeee tam z tym 0,5m to lipaa. Miałem dwie anteny metr od siebie (przedzielone co prawda radiolinią 0,6m) i było ok.
Zdjąłem radiolinię i nie jest ok :P To tak w temacie żartów :zlosnik:


Na górę
Post: ndz, 24 sie 2014 20:23:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: śr, 12 paź 2011 21:04:41
Posty: 1019
bo raiolinia była aluminiowa :D


Na górę
Post: ndz, 28 wrz 2014 14:00:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2621
Lokalizacja: Wrocław
Obrazek


Na górę
Post: sob, 04 paź 2014 5:50:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: wt, 18 lis 2003 22:54:41
Posty: 589
No co, trytytek zabrakło, a do samochodu daleko :)


Na górę
Post: sob, 04 paź 2014 9:39:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5170
nie tam... zamiast masztu balastowego statyw mikrofonowy??


Na górę
Post: sob, 04 paź 2014 16:08:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 20 lip 2009 11:48:17
Posty: 493
To nie statyw mikrofonowy a kolumnowy. Biorąc pod uwadę jego wagę i stabilność oraz wagę nanostacji śmiem twierdzić że to bardzo stabilne rozwiązanie


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 134 35 36 37 3843 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 23 paź 2018 9:37:41

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl