Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 137 38 39 40 41 42 Następna
Autor Wiadomość
Post: pn, 28 wrz 2015 20:58:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 21 sty 2007 20:41:55
Posty: 3858
Imho tragedii nie ma. Wole anteny obok siebie niz brak odgromu i brak odciagow. Do tego odpowiednie kable, brak dziur w kominie i profesjonalna skrzynka. Jesli komus to dziala i sie nie zakloca to ja widze 5 razy wiecej plusow niz minusow tej instalacji.

_________________
http://www.digitalnet.pl


Na górę
Post: wt, 29 mar 2016 23:02:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 07 lut 2011 22:05:43
Posty: 583
...


Załączniki:
N6gqGMu.jpg
N6gqGMu.jpg [ 62.54 KiB | Przejrzano 3424 razy ]
Na górę
Post: wt, 29 mar 2016 23:21:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3514
Lokalizacja: Szczecin
Niech zgadnę: Elektryk robił sieć :zlosnik:

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: wt, 29 mar 2016 23:24:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 07 lut 2009 20:29:31
Posty: 604
Wow, padłem. To musi być jakiś fake aby tylko pokazać w sieci.


Na górę
Post: śr, 30 mar 2016 0:07:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3514
Lokalizacja: Szczecin
A nie spotkałeś nigdy czegoś takiego, że elektryk, zamiast pociągnąć wszystkie kable LAN do jednego miejsca, pociągnął je między gniazdkami, tak jak się robi instalację elektryczną? Ja się spotkałem z czymś takim, więc niekoniecznie fake.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: śr, 30 mar 2016 16:24:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 27 wrz 2009 12:11:28
Posty: 1298
Lokalizacja: lubuskie
prawda, pomysły elektryków nie znają granic,

_________________
pozdr.
Maciek


Na górę
Post: śr, 30 mar 2016 18:06:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 18 wrz 2005 22:03:35
Posty: 623
zajadacz pisze:
A nie spotkałeś nigdy czegoś takiego, że elektryk, zamiast pociągnąć wszystkie kable LAN do jednego miejsca, pociągnął je między gniazdkami, tak jak się robi instalację elektryczną? Ja się spotkałem z czymś takim, więc niekoniecznie fake.

Tydzień temu. Domek wykończony z 500tys lekko a instalacja tak jak piszesz. I pytanie Pana do mnie czemu nie działa :)


Na górę
Post: czw, 31 mar 2016 12:06:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 07 kwie 2009 22:20:54
Posty: 1318
ja tez sie spotkalem wielokrotnie!

_________________
CHCIAŁEM ZAŁOŻYĆ NET 5G NA PENDRIVE 4GB DA RADE?


Na górę
Post: czw, 31 mar 2016 14:53:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 11 maja 2011 9:27:35
Posty: 724
Widziałem takie łączenie w nowych blokach gdzie właśnie elektryk robił instalację :)

A swoją drogą to mam znajomego kierownika budowy i projektanta. Kiedyś go pytałem czy ludzie projektują sobie sieci w domu i czy widzi w tym biznes. Nawet zaczął pytać czy chcą profesjonalny projekt sieci. Niestety nikt nie był zainteresowany, a sieć robi zawsze Pan Zdzisiu elektryk.


Na górę
Post: pt, 01 kwie 2016 20:50:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 433
Lokalizacja: Poznań
No Panowie uważajcie co mówicie ad vocem elektryka...


Załączniki:
walesa1.jpeg
walesa1.jpeg [ 124.21 KiB | Przejrzano 2998 razy ]
Na górę
Post: sob, 02 kwie 2016 17:40:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 22 cze 2008 16:03:25
Posty: 2598
Lokalizacja: Lublin
Bolek dobrze zrobi ;)


Na górę
Post: pn, 04 kwie 2016 20:33:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2375
Lokalizacja: Wrocław
Obrazek

_________________
www.meblemeblarz.pl - meble na wymiar, zamówienie, Wrocław, Trzebnica, Prusice, Oborniki Śląskie


Na górę
Post: pn, 04 kwie 2016 20:36:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3035
Lokalizacja: Mazury
@cabana :rotfl:

_________________
https://kazuko.pl/page/ustawaHazardowa2017vsISP


Na górę
Post: pn, 04 kwie 2016 20:58:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 07 lut 2014 12:12:55
Posty: 928
No jak?
Toż to wzmacniacz pasywny!


Na górę
Post: pn, 04 kwie 2016 21:33:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3514
Lokalizacja: Szczecin
Maszt balastowy :zlosnik:
Ciekawe tylko co w środku tej flaszki, bo jak z % to w PL by długo nie stało ;) No chyba, że to kraje arabskie, co sugeruje krajobraz. Wtedy to alko będzie stało tam dłużej niż woda :D

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: ndz, 10 kwie 2016 18:47:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 18 cze 2011 22:27:56
Posty: 139
Chociaż jak już pan Zdzisiu elektryk weźmie się za GPON-a to tylko właściciele włosy z głowy rwą :-). Kabelek światłowodowy wprowadzony do mieszkania. Do ściany czeka na gniazdko a pan Zdzichu przycina na 4 cm i jeszcze zdziwiony że przecież mogłem przedłużyć sobie jakbym chciał. Ciekawe kto zasponsoruje wykucie kafelków i rozkucie ściany na długości około metra .... ?


PKK


Na górę
Post: ndz, 10 kwie 2016 19:46:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3514
Lokalizacja: Szczecin
Na 4 cm to się kabli elektrycznych nie przycina, bo to za krótko, a co dopiero światło.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: ndz, 10 kwie 2016 22:10:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 22 gru 2003 23:32:41
Posty: 363
Lokalizacja: wawa
Szafa w trakcie modernizacji jeszcze 1-2 dni i będą porządki - sprzęt cały czas przerzuca dane więc dłubanie tylko w środku nocy;/
To co na szafie to infra klienta (2 rb i switch tp-linka + zasilanie do UniFi) - stwierdził że nie kupi sobie racka bo sprzęt jest i tak u nas zamknięty w pomieszczeniu, ma być jakiś stelaż home made ...


Załączniki:
szafa_1.jpg
szafa_1.jpg [ 130.22 KiB | Przejrzano 2442 razy ]

_________________
/slawek-k
Na górę
Post: pn, 11 kwie 2016 12:21:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 07 lut 2011 22:05:43
Posty: 583
Tak wygląda większość szafek i klamotów TKT na trasie Koszalin - Szczecin


Na górę
Post: pn, 11 kwie 2016 12:40:36 
Odpowiedz z cytatem
Online
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 2995
to chyba nie tylko tam, też widziałem podobne dzieła :)

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pn, 11 kwie 2016 15:41:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 22 cze 2008 16:03:25
Posty: 2598
Lokalizacja: Lublin
To już u mnie w mieszkaniu lepiej to wygląda. A i sprzęt podobnej kasy ;)


Na górę
Post: śr, 13 kwie 2016 8:02:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: wt, 09 cze 2009 9:40:36
Posty: 594
Ja to uczulony jestem na te zasilanie poe (biała kosteczka z 2 kabelkami)
Swego czasu na kupionych 10szt nawet czasami z 6 chodziło..
A jaka foka u klienta jak podpinasz wyciągasz z folii i nie działa.
Jeszcze mi się śnią po nocach :)


Na górę
Post: śr, 13 kwie 2016 10:28:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 19 maja 2011 11:56:26
Posty: 132
Lokalizacja: Stronie Sląskie
:)


Załączniki:
DSC_0147.JPG
DSC_0147.JPG [ 170.71 KiB | Przejrzano 2134 razy ]
Na górę
Post: śr, 13 kwie 2016 16:22:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 07 lut 2014 12:12:55
Posty: 928
jakby nie środkowa część to nawet schludnie by to wyglądało :)


Na górę
Post: śr, 13 kwie 2016 16:42:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2844
widać że do czasu szafa była ogarnięta ale chyba zaczęło się dokładanie sprzętu i okazało się że szafa za mała że czasu mało i wyszło jak wyszło


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 137 38 39 40 41 42 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 21 sie 2017 8:37:50

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl