Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 138 39 40 41 42 Następna
Autor Wiadomość
Post: pt, 24 lut 2017 0:52:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 08 mar 2016 15:50:03
Posty: 21
KR2615 pisze:
A tak btw czy tylko mi uryna.net przestała działać?

Od kilku miesięcy nie działa, a archive.org mało zapamiętało :placzek:
Jeśli ktoś wie kto był właścicielem, to proszę o kopię strony :)


Na górę
Post: pt, 24 lut 2017 0:55:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 08 mar 2016 15:50:03
Posty: 21
aBaZ pisze:
Załącznik:
szał pał.jpg


ma ktoś więcej anten na maszcie ? :okularnik:

Gdzie to stoi, bo nie wierzę że to w Polsce znajdę :D

Dorzucę od siebie 5gr, tak wygląda sieć w pewnym biurze :wpysk:
Obrazek


Na górę
Post: ndz, 26 mar 2017 13:06:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 680
Lokalizacja: Myszków
Nie ma WiFi?

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: ndz, 26 mar 2017 17:51:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 04 paź 2010 0:26:30
Posty: 285
Caly blok jest tak zrobiony. Jednym włóknem TV a drugim internet.
Myślałem że będą wchodzić kablem 2J do budynku a tam to na przelacznicy klienckiej ale chyba się mylilem


Na górę
Post: sob, 08 kwie 2017 19:50:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 406
Lokalizacja: Poznań
aBaZ pisze:
Załącznik:
szał pał.jpg


ma ktoś więcej anten na maszcie ? :okularnik:


Jedna z sieci we Wronkach ma podobnie :) przejeżdżałem i widziałem.


Na górę
Post: pn, 10 kwie 2017 9:23:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 331
Lokalizacja: P.W Batna
A mają tam taakie wydajne serverki ?

Załącznik:
zmiok.jpg
zmiok.jpg [ 63.35 KiB | Przejrzano 1406 razy ]


:D

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: pn, 10 kwie 2017 22:12:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 14 mar 2017 23:22:14
Posty: 67
Niezłe :P
Chleb powszedni rzec można ;-)


Na górę
Post: pt, 14 kwie 2017 21:32:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 07 mar 2006 10:37:15
Posty: 656
Jaka piękna tęcza w iCable :)
Załącznik:
RJ45-tecza.jpg
RJ45-tecza.jpg [ 251.64 KiB | Przejrzano 1147 razy ]


Na górę
Post: pn, 17 kwie 2017 15:00:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 08 mar 2016 15:50:03
Posty: 21
green3d pisze:
Jaka piękna tęcza w iCable :)
Załącznik:
RJ45-tecza.jpg

Czy używanie takiego kabla musi oznaczać to, że admin ma skłonności masochistyczne? :oszalal:
Ponoć sygnał już na 2m się traci :nie:


Na górę
Post: pn, 17 kwie 2017 15:38:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 07 lut 2009 20:29:31
Posty: 588
Z czego tu się śmiejecie? Przecież to kabel konsolowy rs-232. A to, że jest płaski nie ma to kompletnego znaczenia, prędkość 115200 b/s. Z jednej strony jest w formie rj45 też nic nadzwyczajnego, większość routerów i switchy port konsolowy ma w formie gniazda rj45.


Na górę
Post: pn, 17 kwie 2017 15:50:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 08 mar 2016 15:50:03
Posty: 21
emigrant pisze:
Z czego tu się śmiejecie? Przecież to kabel konsolowy rs-232. A to, że jest płaski nie ma to kompletnego znaczenia, prędkość 115200 b/s. Z jednej strony jest w formie rj45 też nic nadzwyczajnego, większość routerów i switchy port konsolowy ma w formie gniazda rj45.

Dzięki, teraz skojarzyłem :)
Ja sam mam taki, ale ma długość 5m i bazuje na zwykłym, 3 żyłowym kablu jak do przedłużacza, pewnie mógłbym zrobić 24m, a nawet 50m, ponieważ on jest znacznie grubszy niż przewidziane 12m po zwykłym UTP nieekranowanym :hmm:


Na górę
Post: wt, 18 kwie 2017 17:44:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 08 mar 2016 15:50:03
Posty: 21
Kto taki zdolny? :wpysk:
Widzę że kable pozaciskane są jak leci, gdyby to robił 16 latek, to bym jeszcze zrozumiał :D
Obrazek


Na górę
Post: wt, 18 kwie 2017 18:27:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2972
Lokalizacja: Mazury
Przyznaje się, robiłem to ja miałem 16 lat :D

_________________
kazuko.pl - coś dla Twojej sieci
prorys.pl - kosztorysy, wizualizacje, projekty budynków


Na górę
Post: wt, 18 kwie 2017 18:48:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 07 lut 2014 12:12:55
Posty: 874
noyo pisze:
Przyznaje się, robiłem to ja miałem 16 lat :D

Weź nie kochaj...
Jak ty miałeś 16 lat to informacje dostarczały gołębie!


Na górę
Post: wt, 18 kwie 2017 18:55:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 08 mar 2016 15:50:03
Posty: 21
noyo pisze:
Przyznaje się, robiłem to ja miałem 16 lat :D

Ja robiłem takie jaja w wielu 15 (gdy zaczynałem się interesować sieciami) :zlosnik:


Na górę
Post: wt, 18 kwie 2017 19:27:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2972
Lokalizacja: Mazury
siona pisze:
noyo pisze:
Przyznaje się, robiłem to ja miałem 16 lat :D

Weź nie kochaj...
Jak ty miałeś 16 lat to informacje dostarczały gołębie!
Aż tak stary nie jestem :D

_________________
kazuko.pl - coś dla Twojej sieci
prorys.pl - kosztorysy, wizualizacje, projekty budynków


Na górę
Post: wt, 18 kwie 2017 19:30:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 2929
co to w ogóle jest?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: wt, 18 kwie 2017 19:41:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 07 lut 2014 12:12:55
Posty: 874
Zlepek sieci


Na górę
Post: wt, 18 kwie 2017 20:59:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 02 sty 2013 20:59:26
Posty: 413
Lokalizacja: Toruń
Karas pisze:
co to w ogóle jest?

Węzeł sieciowy


Na górę
Post: wt, 18 kwie 2017 21:06:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 2929
a to ciekawe, czy w siis jest zaznaczone, jako punkt łączenia kabli ;d

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: wt, 18 kwie 2017 21:09:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 07 lut 2014 12:12:55
Posty: 874
Raczej taśmowe data center


Na górę
Post: wt, 18 kwie 2017 22:40:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2972
Lokalizacja: Mazury
Widać, że twórca miał do czynienia z wypadaniem RJotek i zastosował blokadę. Brawo on :ok:

_________________
kazuko.pl - coś dla Twojej sieci
prorys.pl - kosztorysy, wizualizacje, projekty budynków


Na górę
Post: śr, 19 kwie 2017 10:01:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1227
Po prostu przeszedł z sieci aktywnej na pasywną. PEN - Passive Ethernet Network.


Na górę
Post: sob, 27 maja 2017 16:53:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2327
Lokalizacja: Wrocław
Obrazek


po co powiesić router nad korytkiem i schować w nim kabel :chaja:

_________________
www.meblemeblarz.pl - meble na wymiar, zamówienie, Wrocław, Trzebnica, Prusice, Oborniki Śląskie


Na górę
Post: sob, 27 maja 2017 22:45:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2972
Lokalizacja: Mazury
@cabana myślę że powodem było dziecko lub jakiś zwierzak

_________________
kazuko.pl - coś dla Twojej sieci
prorys.pl - kosztorysy, wizualizacje, projekty budynków


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 138 39 40 41 42 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 27 cze 2017 22:30:40

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl