Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 142 43 44 45 4648 Następna
Autor Wiadomość
Post: pn, 15 sie 2011 9:16:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4686
qwa jak tak dalej pójdzie, to za rok będą takie sprzęty że z wizowaniem nie będzie problemu... będzie się ciągła taka smuga elektromagnetyczna jak lasery w 'gwiezdnych wojnach' :rotfl:


Na górę
Post: pn, 15 sie 2011 10:29:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 26 kwie 2005 15:43:57
Posty: 6506
Lokalizacja: Polska
djrzulf pisze:
Przecież mówiliście, że zestaw miał 61dB więc skąd wyszło Ci 7kW?

To w takim razie sie pomylilem i to jest
1258925.4117941658mW Czyli 1258W

_________________
Pozdrawiam!
M.


Na górę
Post: pn, 15 sie 2011 13:42:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pt, 30 lis 2007 18:28:45
Posty: 306
warlock pisze:
djrzulf pisze:
Przecież mówiliście, że zestaw miał 61dB więc skąd wyszło Ci 7kW?

To w takim razie sie pomylilem i to jest
1258925.4117941658mW Czyli 1258W


No z pierwszych szacunków nam wyszedł 1kW... więc możliwe, że to dobre wyliczenie :P


Na górę
Post: pn, 15 sie 2011 13:53:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 28 sie 2005 18:08:11
Posty: 1844
dfgg pisze:
warlock pisze:
djrzulf pisze:
Przecież mówiliście, że zestaw miał 61dB więc skąd wyszło Ci 7kW?

To w takim razie sie pomylilem i to jest
1258925.4117941658mW Czyli 1258W


No z pierwszych szacunków nam wyszedł 1kW... więc możliwe, że to dobre wyliczenie :P

Te szacunki liczyl kolnet ;]
A liczylismy to siedzac w pociagu na trasie ktora ostatnio sie wykoleila ;]

_________________
Pozdrawiam,
Colir
--
Startupy.co - polskie forum o startupach


Na górę
Post: pn, 15 sie 2011 14:32:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1238
Lokalizacja: Stalowa Wola
pożyczyć kalkulator :D

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: pn, 15 sie 2011 14:51:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 21 lut 2009 0:06:21
Posty: 418
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice
Colir, ale nie zginałeś? :O

_________________
Przemysław Stanisław Knycz
Futurama: You can't prove it won't happen
http://fb.com/djrzulf


Na górę
Post: pn, 15 sie 2011 17:12:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pt, 30 lis 2007 18:28:45
Posty: 306
Dojechaliśmy cało i zdrowo, a później ja z Kamilem poszliśmy do złotych, żebym miał kolację [bo jechałem do Bydgoszczy]


Na górę
Post: pt, 04 lis 2011 19:32:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 kwie 2006 8:12:30
Posty: 15
Gratulacje. Może puścimy coś z Tatr przy kolejnej próbie. Chętnie się zaangażujemy.

_________________
Interaktywny Serwis Regionu - http://www.bukowinatatrzanska.com


Na górę
Post: pn, 07 lis 2011 23:12:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 26 kwie 2005 15:43:57
Posty: 6506
Lokalizacja: Polska
Jezeli krzywizna ziemi oraz gory dopomoga to czemu nie ;)

_________________
Pozdrawiam!
M.


Na górę
Post: wt, 08 lis 2011 9:29:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 kwie 2006 8:12:30
Posty: 15
Z Kasprowego (1987), dokąd nie ma problemu z dotarciem ani z zasilaniem można by coś w stronę centralnej Polski osiągnąć.

_________________
Interaktywny Serwis Regionu - http://www.bukowinatatrzanska.com


Na górę
Post: wt, 08 lis 2011 13:36:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15620
Lokalizacja: Wrocław
W kierunku centrum średnio się masz co pchać bo masz krzywiznę ziemi, która przysłoni górę... tak, z odległości paru km to góra wydaje się wysoka, jednak z kilkuset... może być taka tycia :-)

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: sob, 17 gru 2011 14:34:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 10 gru 2011 19:41:24
Posty: 1
A może tak spróbowalibyście złapać tatry (Łomnicę) z Salomina nad Sandomierzem? to jest w linii prostej jakieś 224km.
Widzialność powinna być zapewniona:
http://www.dalekieobserwacje.eu/wp-cont ... lomina.jpg

Pozdrawiam


Na górę
Post: sob, 17 gru 2011 17:37:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15620
Lokalizacja: Wrocław
a co nam po 224 km? toż to pikuś ;) Jakby było 422... ;-)

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: pn, 19 gru 2011 22:54:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1238
Lokalizacja: Stalowa Wola
bez przesady 300 powinno styknac na poczatek

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: wt, 20 gru 2011 0:30:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 03 sie 2009 17:02:34
Posty: 1197
Lokalizacja: Rzeszów
yankee pisze:
A może tak spróbowalibyście złapać tatry (Łomnicę) z Salomina nad Sandomierzem? to jest w linii prostej jakieś 224km.
Widzialność powinna być zapewniona:
http://www.dalekieobserwacje.eu/wp-cont ... lomina.jpg

Pozdrawiam

A czy czasami stacja na łomnicy nie jest od południo-zachodniej strony? Bo łomnice może i widać ale..

_________________
EBC nie ABC!!!


Na górę
Post: sob, 31 gru 2011 19:13:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 26 kwie 2005 15:43:57
Posty: 6506
Lokalizacja: Polska
Myślałem o sowa><diablak

_________________
Pozdrawiam!
M.


Na górę
Post: śr, 04 sty 2012 23:44:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 04 maja 2008 16:17:14
Posty: 1629
a moze wie ktoś jaki jest rekord w 2,4ghz? z tego co pamietam to bylo interline 120km? moze by dishes i rocket m2 zapuścił?:)

_________________
Brakuje czasu żeby się dobrze wys....pać :x


Na górę
Post: śr, 04 sty 2012 23:53:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: śr, 03 cze 2009 14:59:55
Posty: 1387
Lokalizacja: Rzeszów
a są dishe na 2,4? bo jak nie ma to się mija z celem ze względu chyba na budowę promiennika...


Na górę
Post: czw, 05 sty 2012 0:04:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: wt, 15 wrz 2009 13:43:48
Posty: 262
xins pisze:
a są dishe na 2,4? bo jak nie ma to się mija z celem ze względu chyba na budowę promiennika...

http://lmgtfy.com/?q=dish+2.4 :) ;)


Na górę
Post: czw, 05 sty 2012 0:13:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 04 maja 2008 16:17:14
Posty: 1629
sa;) mamy kilka zalozonych i zapierdala jak wsciekle

_________________
Brakuje czasu żeby się dobrze wys....pać :x


Na górę
Post: pn, 09 sty 2012 13:20:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 26 kwie 2005 15:43:57
Posty: 6506
Lokalizacja: Polska
Nie ma sensu robic na 2,4. Na 5 jest wyczynowo ;)

_________________
Pozdrawiam!
M.


Na górę
Post: pt, 06 kwie 2012 19:07:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 04 maja 2008 16:17:14
Posty: 1629
to co Panowie w tym roku rekord odpuszczamy?? czy coś będzie?:)
pozdr

_________________
Brakuje czasu żeby się dobrze wys....pać :x


Na górę
Post: wt, 10 kwie 2012 16:52:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 21 lut 2009 0:06:21
Posty: 418
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice
ABC będzie?

_________________
Przemysław Stanisław Knycz
Futurama: You can't prove it won't happen
http://fb.com/djrzulf


Na górę
Post: wt, 10 kwie 2012 17:25:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1238
Lokalizacja: Stalowa Wola
musi być kto garaż weźmie ze sobą :D

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: czw, 12 kwie 2012 14:19:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 03 sie 2009 17:02:34
Posty: 1197
Lokalizacja: Rzeszów
Jak nie jak tak! :D Ale tym razem wezmę laptopa ze sprawnymi zawiasami do matrycy i sprawnym gniazdem ethernet. No i trochę klamotów sieciowo-elektronicznych mi doszło

_________________
EBC nie ABC!!!


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 142 43 44 45 4648 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 20 sty 2017 17:53:56

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl