Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 16 7 8 9 10
Autor Wiadomość
Post: śr, 22 lis 2017 10:32:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 15 lut 2016 14:40:13
Posty: 180
Czy ja dobrze widziałem, że Cambium popyla już na jakimś innym hardwarze w AC?
A ten MT dla beta testerów będzie darmowy czy jak ?


Na górę
Post: czw, 30 lis 2017 15:20:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 24 mar 2015 3:45:58
Posty: 85
Lokalizacja: Wschowa
Szybki123 pisze:
Czy ja dobrze widziałem, że Cambium popyla już na jakimś innym hardwarze w AC?
A ten MT dla beta testerów będzie darmowy czy jak ?


Cambiumowe AC może się pojawić pod koniec Q1/2018

Soft zawsze był za darmo - trzeba mieć licencję do podłączenia obcego SM do AP Cambium. Do końca roku są dodawane darmowe licencje do AP.

_________________
http://www.epmp.pl/


Na górę
Post: pt, 01 gru 2017 10:29:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2970
chris_voyager pisze:
Szybki123 pisze:
Czy ja dobrze widziałem, że Cambium popyla już na jakimś innym hardwarze w AC?
A ten MT dla beta testerów będzie darmowy czy jak ?


Cambiumowe AC może się pojawić pod koniec Q1/2018

Soft zawsze był za darmo - trzeba mieć licencję do podłączenia obcego SM do AP Cambium. Do końca roku są dodawane darmowe licencje do AP.


Czyli dobrze myślałem że inwestowanie w obecna platformę cambium to jednak wydawanie kasy na może już dojrzałą platformę ale jednak zmierzchową. Z drugiej strony pewnie produkcyjnie to AC będzie się nadawać do wdrożenia pewnie dopiero w 2019


Na górę
Post: pt, 01 gru 2017 13:26:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 359
chris_voyager pisze:
arki pisze:
No i jak Cambium Elevate dla Mikrotika :chinczyk:


Jest wreszcie działający soft Cambium na MT. W grudniu powinny być dostępne wersje BETA.
Niestety nie ma jeszcze pewności czy promocja na darmowe licencje Elevate będzie przedłużona na 2018.
Zachęcam (jeśli ktoś jest zdecydowany) do zakupu stacji bazowych jeszcze w tym roku.
Gdzie się można na jakieś testy zapisać??


Na górę
Post: czw, 07 gru 2017 15:43:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 24 mar 2015 3:45:58
Posty: 85
Lokalizacja: Wschowa
Zamieszczę na forum info jak będzie co testować. Do testów potrzeba będzie powiesić stację bazową.

_________________
http://www.epmp.pl/


Na górę
Post: czw, 07 gru 2017 16:07:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 359
chris_voyager pisze:
Zamieszczę na forum info jak będzie co testować. Do testów potrzeba będzie powiesić stację bazową.


Jasne!


Na górę
Post: pt, 08 gru 2017 18:51:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 24 mar 2015 3:45:58
Posty: 85
Lokalizacja: Wschowa
kamikaze pisze:
chris_voyager pisze:
Szybki123 pisze:
Czy ja dobrze widziałem, że Cambium popyla już na jakimś innym hardwarze w AC?
A ten MT dla beta testerów będzie darmowy czy jak ?


Cambiumowe AC może się pojawić pod koniec Q1/2018

Soft zawsze był za darmo - trzeba mieć licencję do podłączenia obcego SM do AP Cambium. Do końca roku są dodawane darmowe licencje do AP.


Czyli dobrze myślałem że inwestowanie w obecna platformę cambium to jednak wydawanie kasy na może już dojrzałą platformę ale jednak zmierzchową. Z drugiej strony pewnie produkcyjnie to AC będzie się nadawać do wdrożenia pewnie dopiero w 2019


Cambium zapewnia o zgodności w dół nowej zapowiadanej platformy ePMP3000 z wszystkimi dotychczas stosowanymi urządzeniami klienckimi oraz objetymi procesem Elevate.
Nie ma więc na co czekać :)
Po wejściu nowej platformy wystarczy wymienić AP - SM mogą pracować dalej !

_________________
http://www.epmp.pl/


Na górę
Post: pt, 08 gru 2017 19:12:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 359
Sxt AC też od razu będą w elevate?


Na górę
Post: pt, 05 sty 2018 11:05:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 359
Jak wygląda temat mt i elevate?


Na górę
Post: wt, 27 lut 2018 18:47:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 495
Lokalizacja: Poznań
sabat pisze:
Jak wygląda temat mt i elevate?

sabat pisze:
Sxt AC też od razu będą w elevate?

Wspierać będą tylko sxt lite 5 :nie:


Na górę
Post: pn, 05 mar 2018 23:23:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 05 sty 2013 23:00:48
Posty: 102
2 pytanka czy te oprogramowanie będzie działać na MT i jak z zakłóceniami ? ono zakłóca bardziej czy jest bardziej podatny na zakłócenia


Na górę
Post: śr, 07 mar 2018 22:00:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 13 kwie 2008 14:57:54
Posty: 124
Pytanie , dla użytkowników Cambium:
1. Jak sprawdza się przy klientach przez drzewa ?
2. Czy pasmo 2.4 jest obsługiwane ?
3. Czy mamy tzw.extrachannels ?

Pozdrawiam
Z.K.

_________________
Pozdrawiam !
Zibi K.


Na górę
Post: czw, 08 mar 2018 12:32:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: czw, 22 wrz 2011 12:00:12
Posty: 704
zibik pisze:
Pytanie , dla użytkowników Cambium:
1. Jak sprawdza się przy klientach przez drzewa ?
Z.K.

Zibik: Drzewo/liście powodują tłumienie, więc żadne urządzenie w cudowny sposób tego nie ominie.
Gdyby takie coś istniało to GSMowcy nie musieliby takich mocy ustawiać na swoich BSach.

_________________
Rafał
"bardzo proszę o poprawę obrazu skype /jest bardzo rozmyty/"


Na górę
Post: pt, 18 maja 2018 17:48:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 08 kwie 2009 11:42:30
Posty: 137
Panowie mam ten sektor z bajerami Ap 2000 ale za nic nie chce mi sie polaczyc z
urzadzeniem klienckim w TDD.
Niby sygnal widzi -62/-63 ale nie rejestruje sie :(
Mam juz dosc tego sprzetu gdzie nie wiadomo jak to ustawic...

Wy tez mieliscie takie problemy?

Antenka kliencka w standart wifi laczy sie pieknie ze wszystkim...
tylko nie z Ap2000!

Edit
Ok. Udalo sie.
Nie rozumiem tylko dlaczego dopiero jak wygenerowalem klucz dla kraju Other to dopiero zaczelo wszystko ze soba dzialac.
Przy kluczu (w moim przypadku Italia) trzeba by powiesic antene chyba na bezludziu gdzie nie ma zaklocen.
Po prostu wszystkie kanaly byly tak zaklucane ze nie bylo mowy o transmisji...


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 16 7 8 9 10


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: pix92 i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 24 maja 2018 23:31:35

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl