Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 07 sie 2017 21:06:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 07 sie 2017 20:51:36
Posty: 2
Cześć, jestem trochę bardzo początkujący. Potrzebuję zestawić bezprzewodowe połączenie pomiędzy dwoma budynkami oddalonymi o 250m. (preferowane 2ghz, prędkość nie jest priorytetem). Budynki są w linii prostej. Jakiego sprzętu potrzebuję? Podejrzewam, że w jednym budynku będę potrzebować czegoś takiego: https://yagi.pl/antena-kierunkowa-alfa-15dbi-tnc
a w drugim? Czegoś takiego? https://yagi.pl/antena-panelowa-uniwers ... bi-2-4-ghz
Z góry dzięki za odpowiedzi i poświęcony mi czas


Na górę
Post: pn, 07 sie 2017 21:26:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16178
Lokalizacja: Nowa Ruda
Omijaj Yagi.pl szerokim łukiem.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: pn, 07 sie 2017 21:35:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 07 sie 2017 20:51:36
Posty: 2
Jeśli nie Yagi.pl, to co?


Na górę
Post: pn, 07 sie 2017 23:18:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 10 lip 2008 23:36:54
Posty: 1626
Lokalizacja: okolice Rzeszowa
kup sobie 2x Nanostation Loco M2 i spokój

_________________
bitlan.com.pl


Na górę
Post: sob, 12 sie 2017 12:25:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 24 cze 2016 14:38:41
Posty: 168
Mam 2x nanostation loco2 na sprzedaż. 100zl za komplet

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: pn, 14 sie 2017 13:38:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 415
Lokalizacja: P.W Batna
na 250metrów to chyba każde rozwiązanie wchodzi w grę , niezależnie nawet od częstotliwości.

Ja bym przysadził np. 2 x UBIQUITI NBE-M5-16 NANOBEAM, 2X2MIMO, 5GHZ, 16DBI
albo tak jak wspomniał bitlan 2xlocoM2


i tez masz wtedy spokój ducha i wszystko Ci działa :)

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: śr, 16 sie 2017 1:53:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3584
Lokalizacja: Szczecin
Jak jest widoczność optyczna to 2x LiteBeam AC i zmniejszenie mocy żeby sygnał był na -50 dBm. Wyjdzie najlepszy stosunek cena/wydajność.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 17 paź 2017 22:12:30

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl