Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 03 lip 2018 22:14:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1364
Jak rozpoznać nowy hak Orange na słupach Tauron od haków dawanych przez podwykonawce tauron wymieniającego słup'?

z tego co rozmawiałem ze znajomym to jak wymieniają słup energetyczny na wirowy to zakładają własny hak (niektóre firmy wiążą kable na drucie)

w związku z tym jak rozpoznać czy hak jest TEPSY czy "publiczny" tzn od podwykonawcy tauron, bo chętnie korzystał bym z takich haków publicznych zwłaszcza w przypadku wieszania sznurka do klientów .

a że podobno do 2020 albo 2022roku mają wymienić linie energetyczne na plecione w całej PL przy okazji zmieniając sporo słupów na nowe wirowe to haków "publicznych" będzie sporo


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 22:26:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1210
Lokalizacja: Kraków
hak od podwykonawcy nie jest publiczny tylko jest własnością tauronu bo na 100% został im zafakturowany włącznie z montażem


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 22:35:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1364
czyli lepiej nie dotykać takich haków ? czy należy to rozumieć że skoro tauron bierze kasę od nas co miesiąc to przy wymianie słupa zabierając przecież nasz hak śrubowy wraz ze starym słupem daje swój ?


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 22:39:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1210
Lokalizacja: Kraków
krzysztof24 pisze:
czyli lepiej nie dotykać takich haków ? czy należy to rozumieć że skoro tauron bierze kasę od nas co miesiąc to przy wymianie słupa zabierając przecież nasz hak śrubowy wraz ze starym słupem daje swój ?



jeśli miałeś własny śrubowy instalowany do żerdzi a zmienili na hak do wirówki to ten nowy jest Twój

ale jeśli wisiały kable orange na słupie taurona i tauron wymienił haki dostosowując do słupa
to te wymienione są orange

w pierwszym wpisie myślałem że chodzi Ci o te haki na których wiszą kable energetyczne


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 23:05:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1364
no to wszystko jasne.....
/jeszcze nie miałem akcji żeby wymieniali słupy na których wisiały jednocześnie moje kable i orange, ale będę mile zaskoczony jeśli założą 2 haki osobne.


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 23:09:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1210
Lokalizacja: Kraków
Jak u Ciebie przebiegała taka wymiana? kazali Ci zdjąć kable stelaże i mufy czy sami wszystko przekładali?
no i jak z odległościami czy zachowali takie same czy mufa teraz wypadnie w środku przęsła?


Na górę
Post: śr, 04 lip 2018 13:58:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1364
wymiana tam gdzie miałem kable polegała na wymianie tylko pojedynczego słupa na wirowy, dokładnie w to samo miejsce, a że akurat widziałem że się coś dzieje to podjechałem i powiedziałem że sam sobie to zamontuje.

w przypadku innego miejsca gdzie ma być około 2-3km modernizacji sieci wstrzymałem się z budową na tym odcinku gdzie słupy zmienią lokalizację (a mam już projekt co tam planują robić...)

ale znajomy mówił że przynajmniej ich firma przy takich pracach ze światłowodami obchodzi się delikatnie, kable tpsy gorzej są traktowane

w umowie są niby zapisy że tauron prowadząc modernizacje sam zawiesi kable , problem zaczyna się jak słupy zmieniają lokalizację o kilka metrów


Na górę
Post: czw, 05 lip 2018 11:43:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 19 lip 2009 10:41:45
Posty: 1041
znam przypadek gdzie zrzucili kable jak leci samochody po tym jeździły itd :) najciekawsze że operator nie otrzymał informacji o planowanej przebudowie :)

Jak się skończyło nie wiem:), bynajmniej chłopaki robili wszystko od nowa.
Sprawa dotyczyła PGE


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 19 lip 2018 13:35:52

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl