Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 03 wrz 2018 14:03:33 
   Tytuł: Premier , internet
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 16 lut 2004 12:12:27
Posty: 242
Lokalizacja: lodz
https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-obietnica-morawieckiego-ws-internetu-100-megabitow-na-100-le,nId,2412278

Jeżeli to prawda to czeka was [isp ,monterów ,itp ] duuużo pracy.

_________________
Nie ma takich rzeczy na świecie, których nie można by naprawić odpowiednią ilością taśmy klejącej


Na górę
Post: pn, 03 wrz 2018 14:15:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5186
kolego, to już jest na końcówce..


Na górę
Post: pn, 03 wrz 2018 14:42:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 2037
jaronow pisze:





niech ich Ch.. strzeli, zrobili już 1000 szkół na tysiąclecie i gniją część z nich :jezyk:


Na górę
Post: pn, 03 wrz 2018 15:32:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 10 cze 2015 14:41:43
Posty: 79
zuhjk pisze:
jaronow pisze:


niech ich Ch.. strzeli, zrobili już 1000 szkół na tysiąclecie i gniją część z nich :jezyk:


Raczej 1000 szpitali dla wojsk Układu Warszawskiego...

_________________
www.multik.com.pl

http://tplinkforum.pl
TP-LINK Nieoficjalne Polskie Forum reaktywowane!!!


Na górę
Post: wt, 04 wrz 2018 22:12:20 
Odpowiedz z cytatem
Online
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1682
Lokalizacja: Kraków
TytusXP pisze:
zuhjk pisze:
jaronow pisze:


niech ich Ch.. strzeli, zrobili już 1000 szkół na tysiąclecie i gniją część z nich :jezyk:


Raczej 1000 szpitali dla wojsk Układu Warszawskiego...



Dokładnie - wszystkie szkoły tzw tsiąclatki miały układ komunikacyjny i rozkład pomieszczeń przygotowany pod szybką rekonfigurację na szpital lub koszary włącznie z tym iż konstrukcja sal gimnastycznych umożliwiała szybką rekonfigurację pod garaż/wiatę nawet dla pojazdów ciężarowych (konstrukcja słupowa z łatwym do usunięcia wypełnieniem z pustaka piankowego )


Na górę
Post: śr, 05 wrz 2018 8:14:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 897
No i reklamy przy stówce też ładnie będą się wyświetlać.


Na górę
Post: śr, 19 wrz 2018 11:01:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 19 lip 2015 9:43:46
Posty: 69
O ile w Warszawie czy innych dużych miastach już teraz można spokojnie zakupić łącze ponad 100mb/s, to w mniejszych miejscowościach jest z tym znacznie gorzej, chociaż są wyjątki z tej reguły.

Dostępne są narzędzia takie jak https://xx za pośrednictwem których istnieje możliwość sprawdzenia dostępności usługi pod określonym adresem. Jest to mega wygodne, bo po podaniu rodzaju usługi która nas interesuje (np Internet), miasta, ulicy generowana jest lista operatorów świadczących usługi wraz z specyfikacją ofert: szybkość internetu, czas trwania umowy oraz inne parametry.


Ostatnio zmieniony pn, 24 wrz 2018 10:37:20 przez polt, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: czw, 20 wrz 2018 19:52:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1718
Lokalizacja: W-wa
Nikt Wam nie da tyle ile Ja Wam moge obiecac!


Na górę
Post: czw, 20 wrz 2018 21:30:06 
Odpowiedz z cytatem
Online
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1682
Lokalizacja: Kraków
czolo pisze:
Nikt Wam nie da tyle ile Ja Wam moge obiecac!

i to właściwie podsumowuje idiotyczne wypowiedzi politykopodobnych indywiduuów


Na górę
Post: pn, 24 wrz 2018 19:46:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 20 lut 2011 15:14:21
Posty: 63
Witam
No to ja dodam coś od siebie ,na moim terenie, mam już potwierdzone 2 przypadki gdzie : wykonano korytowanie obiektu, powieszono szafkę rack oraz punkt dostępowy wifi UBNT . Po czym przyjechała ekipa Orżnąć i zainstalowali router LTE . Takie panie wały robią z nas wszystkich .Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru !


Na górę
Post: pn, 24 wrz 2018 22:16:41 
Odpowiedz z cytatem
Online
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1682
Lokalizacja: Kraków
kapsel pisze:
Witam
No to ja dodam coś od siebie ,na moim terenie, mam już potwierdzone 2 przypadki gdzie : wykonano korytowanie obiektu, powieszono szafkę rack oraz punkt dostępowy wifi UBNT . Po czym przyjechała ekipa Orżnąć i zainstalowali router LTE . Takie panie wały robią z nas wszystkich .Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru !

a co się dziwisz
przeczytaj warunki gdzie kara za nie podłączenie jest znacząco większa niż za brak parametrów :)


Na górę
Post: wt, 25 wrz 2018 10:45:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1340
polt pisze:
Dostępne są narzędzia takie jak https://panwybierak.pl/ za pośrednictwem których istnieje możliwość sprawdzenia dostępności usługi pod określonym adresem. Jest to mega wygodne, bo po podaniu rodzaju usługi która nas interesuje (np Internet), miasta, ulicy generowana jest lista operatorów świadczących usługi wraz z specyfikacją ofert: szybkość internetu, czas trwania umowy oraz inne parametry.

Tego "pana wybieraka" to sobie można "w buty włożyć" (co najwyżej do wyboru "internetu mobilnego"). Na działce gdzie mam linię Orange (z opcją 0,5-1Mbps) oferuje mi 80Mbps, w innej lokalizacji, gdzie od 1,5 roku jest dostępny światłowód od lokalnego ISP-pokazuje mi tylko dostępną opcję "internetu mobilnego"/satelitarnego. :nie:


Na górę
Post: wt, 25 wrz 2018 11:02:29 
Odpowiedz z cytatem
Online
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1682
Lokalizacja: Kraków
jarek7714 pisze:
polt pisze:
Dostępne są narzędzia takie jak https://panwybierak.pl/ za pośrednictwem których istnieje możliwość sprawdzenia dostępności usługi pod określonym adresem. Jest to mega wygodne, bo po podaniu rodzaju usługi która nas interesuje (np Internet), miasta, ulicy generowana jest lista operatorów świadczących usługi wraz z specyfikacją ofert: szybkość internetu, czas trwania umowy oraz inne parametry.

Tego "pana wybieraka" to sobie można "w buty włożyć" (co najwyżej do wyboru "internetu mobilnego"). Na działce gdzie mam linię Orange (z opcją 0,5-1Mbps) oferuje mi 80Mbps, w innej lokalizacji, gdzie od 1,5 roku jest dostępny światłowód od lokalnego ISP-pokazuje mi tylko dostępną opcję "internetu mobilnego"/satelitarnego. :nie:

przeczytaj kto jest właścicielem tego wynalazku (podpowiedź urzędnicy) to zrozumiesz że tam nigdy nie będzie prawidłowych danych

inna sprawa że operator musi zapłacić za sam fakt pojawienia się jakichkolwiek informacji o jego istnieniu
więc 90 ISP się tam nigdy nie pojawi


Na górę
Post: wt, 25 wrz 2018 16:17:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 897
Zgłosiłem tego wybieraka jako spam, ale moderacja śpi.


Na górę
Post: pt, 12 paź 2018 8:51:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 548
Lokalizacja: Poznań
polt pisze:
O ile w Warszawie czy innych dużych miastach już teraz można spokojnie zakupić łącze ponad 100mb/s, to w mniejszych miejscowościach jest z tym znacznie gorzej, chociaż są wyjątki z tej reguły.

Dostępne są narzędzia takie jak https://panwybierak.pl/ za pośrednictwem których istnieje możliwość sprawdzenia dostępności usługi pod określonym adresem. Jest to mega wygodne, bo po podaniu rodzaju usługi która nas interesuje (np Internet), miasta, ulicy generowana jest lista operatorów świadczących usługi wraz z specyfikacją ofert: szybkość internetu, czas trwania umowy oraz inne parametry.


W Wielkopolsce we wsiach zabitych dechami 1Gb po światłowodzie....bez problemu Inea i wszystko jasne...


Na górę
Post: pt, 12 paź 2018 10:01:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 30 paź 2006 23:48:27
Posty: 282
Lokalizacja: płd wlkp
I nawet taki gigabit idzie od Inei kupic za 50zl brutto mc :) 250mbit za 40 a 100mbit za 30zl :)


Na górę
Post: pt, 12 paź 2018 17:52:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 01 lis 2014 19:23:51
Posty: 78
Lokalizacja: Września
Lisa pisze:
I nawet taki gigabit idzie od Inei kupic za 50zl brutto mc :) 250mbit za 40 a 100mbit za 30zl :)



Teraz to już nawet 10 giga można kupić od Inei ;) dziś na PGA się chwalili. Nawet premier dzisiaj był na konferencji..


Na górę
Post: czw, 18 paź 2018 7:07:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 30 sty 2017 10:23:57
Posty: 13
jest dobrze będzie jeszcze lepiej proszę Państwa :rotfl:


Na górę
Post: czw, 18 paź 2018 10:06:59 
Odpowiedz z cytatem
Online
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1682
Lokalizacja: Kraków
mariano pisze:
jest dobrze będzie jeszcze lepiej proszę Państwa :rotfl:



no no oczywiście

"... rok temu staliśmy tuż nad przepaścią. Od tego czasu wykonaliśmy wielki krok w przód..." ;)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: widi i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 11 gru 2018 10:57:32

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl