Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
Post: pn, 25 cze 2018 19:14:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1153
Tutaj mamy nowy Upgrade KIT do LHG5 oraz LHG60

Jak wam się podoba?

Załącznik:
DSCF2516.JPG
DSCF2516.JPG [ 301.94 KiB | Przejrzano 1216 razy ]

Załącznik:
DSCF2518.JPG
DSCF2518.JPG [ 68.53 KiB | Przejrzano 1216 razy ]


Usprawni to napewno LHG5 tym bardziej bardzo wydajny LHG5 AC oraz LHG60.

Bardzo dużo osób ma problem ze zwykłymi LHG5 u swoich klientów i prosili, aby zrobić wersję zmodyfikowaną.

Będzie także tansza alternatywa niebawem z miska plastikowa niezabudowana

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Ostatnio zmieniony śr, 18 lip 2018 17:32:15 przez djvolt1942, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: pn, 25 cze 2018 19:33:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3391
dolne mocowanie promiennika wchodziło w siatkę. Tutaj nie widzę "dziurki" ? :)

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pn, 25 cze 2018 19:36:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 14 sty 2018 19:50:08
Posty: 188
Ale nadal jest przykręcone z tego co pamiętam.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: pn, 25 cze 2018 20:56:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1153
Niet, tutaj inne rozwiazanie zostanie zrobione na zatrzask z aluminium jesli chodzi o te jedna czesc, dwa ramiona skrecane na srube.

Caly promiennik zostanie zabudowany oslona z abs ta po prawej, ktora przykrecona zostanie do miski za pomoca 6 srub takze nic sie nie urwie, a promiennik pozostanie wieczny nienarazony na czynniki zewnetrzne.

Cala miska trzymac sie bedzie na plaskowniku stalowym ocynkowanym galwanicznie o gr. 2mm.

Rozwiazanie pasowac bedzie do:

*LHG5
*LHG5 HP
*LHG5 AC
*LHG60

Mozemy zrobic rozniez miski do LHG5 55cm, ale promiennik bedzie inaczej rozwiazany.

Mozemy takze inaczej rozwiazac promiennik czyli pozbyc sie calkowicie konstrukcji LHG i wykorzystac promiennik na tuleji aluminiowej ze stozkiem z preta aluminiowego. Patent zostal wykorzystany w nowych linkach Pro MHD 60GHz, gdzie sa dwa rodzaje uchwytow. Co ciekawe ta sama miska i ta sama obudowa :P

Ogolnie mamy miski aluminiowe i oslony do wykorzystania do czegokolwiek nawet wlozyc mozemy RB911 do puszki z tylu jakby ktos chcial niezawodne anteny gotowe zawsze na rozbudowe. Istnieje takze mozliwosc wykorzystania misek jako Slant 45 stopni :)

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: pn, 25 cze 2018 23:07:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 804
Teraz to nie mam pytań, mi się podoba. :)

A jednak mam pytanie. Głównie o LHG 5Ghz. Czy cena "kitu" w wersji full nie przebije ceny gotowego świetnego dynadish5?

I dwa, czy przewidujesz zrobienie wersji "lite" dobrze dopasowanej do LHG60, ale tylko na przód?


Na górę
Post: pn, 25 cze 2018 23:27:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1153
Cena za miske powinna oscylowac w granicach 200netto
Cena za oslone przednia w granicach 100pln netto

Czy mozna porownac? Nie sadze, miska to miska ALU i rozwiazanie jest dedykowane pod LHG5, zeby nie sypalo do tylu jak to ma miejsce w dynadishu tym swietnym, ktorego nikt nie chce, bo nie chodzi tak jak powinien chodzic, a na dodatek nie ma wydajnosci :P

Nie wiem z czego wykonana jest miska w dyna, ale pewnie nie z ALU :P
Wiem, ze taki LHG5 AC zjada na sniadanie takiego Dyna. Ten sam proc co w LHG60, ponadto mozna zrobic Slanta na tych miskach :P

Zaś z drugiej strony Dyna można podrasować, zeby nie sypał do tyłu magicznym sposobem i przy okazji doda mu więcej dbm :)

Swoja droga ile taki Dyna przecisnie? Nie lepiej zakupic PBE Gen2 za 350netto? Na oko poleci na nim wiecej o 200 megsow, ja porzucilem MT jesli chodzi o AC choc zabawki LHG5 AC sa swietne, z MT to wylacznie N, wiecje nie ma sensu :P :P

Cytuj:
I dwa, czy przewidujesz zrobienie wersji "lite" dobrze dopasowanej do LHG60, ale tylko na przód?

Masz na mysli oslone z ABSu czy specjalnie wyprofilowany plastik skrecany na 12 srubek, zeby zakryc siatke?

Jesli to drugie to taki jest plan jako skuteczne i tanie pozbycie sie poroblemu w kazdym LHG tylko formy musimy porobic, plastiki juz mamy i beda one tanie o ile nie zabije cenowo minimalna ilosc produkcyjna :)

W głownej mierze miski sa pod LHG60.

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: wt, 26 cze 2018 9:12:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 804
Z dynów i LHG5 (nie AC) i tak zrezygnowałem na rzecz działającego jak trzeba UBI. Chociaż na dynę złego słowa nie powiem. Ale sorki to nie jest tematem dyskusji.

Liczę na budżetową samą osłonę na LHG60.


Na górę
Post: pt, 29 cze 2018 15:00:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 763
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
Ale co tu sie ma podobac?
Z tego co widze na zdjeciu to polozyles srodek LHG na jakiejs czaszy. Zajelo Ci to okolo 7 sekund.
I co poza tym?


Na górę
Post: pt, 29 cze 2018 16:05:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 14 sty 2018 19:50:08
Posty: 188
Nie położył tylko precyzyjnie umieścił i nie na czaszy tylko na specjalnie do tego zrobionej antenie parabolicznej. ;)

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: pt, 29 cze 2018 22:02:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1153
Jednak my wolimy wykorzystywac wAPy do tego celu i robic bardziej precyzyjne rzeczy hermetycznie zamkniete XYZ gotowe do zawieszenia i dzialania Produkcyjnego, a nie testowego, bo jakby nie patrzec takie LHG można jedynie sobie testowo zawiesić tymczasem linki naszej modyfikacji działają od lutego i to sa fakty...

sniper pisze:
Ale co tu sie ma podobac?
Z tego co widze na zdjeciu to polozyles srodek LHG na jakiejs czaszy. Zajelo Ci to okolo 7 sekund.
I co poza tym?


Zrob, poloz, tez ci to zajmie 7 sekund. Zobaczysz ile czasu spedzisz najpierw i ile ci zajmie dopasowanie wszystkiego tak jak trzeba, bo gaci na maszcie wieszac nikt nie bedzie ani misek na pranie, tym bardziej misek niedopasowanych do specyfikacji dzialania promiennika typu Jirous czy inne "czasze" :P

Akurat miska oraz oslona sa idealnie spasowane i wyprofilowane do LHG, bedzie takze jeszcze inne mocowanie, duzo szybsze i stabilniejsze na uchwytach metalowych lub precyzyjnych, a nie do rury, wszystko sami bedziecie sobie skladac w prosty sposob.

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: sob, 30 cze 2018 13:58:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1214
Lokalizacja: Kraków
djvolt1942

jesteś w stanie przygotować rozwiązanie p2p na 60G (na dystans 300-500m) typu zawieś wyceluj i zapomnij?
bez grzebania w ustawieniach tak żeby przewaliło symetrycznie 400/400M

i jeśli tak to ile za taki gotowiec (dla debila) oczywiście z f-rą
(przesyłka wyceniana dodatkowo)


Na górę
Post: sob, 30 cze 2018 14:18:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1153
Pewnie, na 600m, bedziesz tylko wymienial ROSy sobie na nowsze gdzie jest pełna obsługa tx-power :P

Poszło PW

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 0:32:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 14 sty 2018 19:50:08
Posty: 188
Masz może jakieś testy tego wynalazku?
Chciałbym zobaczyć czy to przepycha 1Gb/s, z jakimi pingami i na jaką odległość max.
Oczywiście 1Gb/s full duplex
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 2:03:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1153
A jaka odleglosc cie interesuje?

To jest dodatek do LHG5/60 usprawniajacy jego dzialanie w deszczu i sniegu oraz poprawiajacy jego osiagi.

Jak wyjda pierwsze egzemplarze do kolegow to sie wypowiedza zapewne :) My LHG60 nie testujemy, jedynie usprawniamy, swojej konstrukcji linki mamy oparte jednak na wAP60.

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 10:35:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 14 sty 2018 19:50:08
Posty: 188
No ale jakieś testy chyba zrobiliście. Chyba że sprzedajecie kota w worku. ;)
Interesuje mnie odległość około 850m.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 20:28:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1153
Testy LHG60 wykonal Mikrotik, jak pisze 1500m+ i się zapierają, że na 1900m będzie działać na plastiku to my w to głęboko wierzymy.

Miska ALU plus osłona zrobi swoje na deszcz i na zimę. Nie ma sensu testować i tracić cenny czas.

Na tych samych miskach robimy kompletnie zabudowane linki PtP na wAP60 i osiągamy spokojnie 1200m MCS 8 Signal 80, zatem spokojnie na 1500m+ można stawiać takie linki, mozliwe, ze po odblokowaniu ACK i mocy 15 można i więcej :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: pn, 09 lip 2018 14:18:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 26 maja 2013 14:04:23
Posty: 32
Dzisiaj powieszony 1900metrów

connected: yes
frequency: 58320
remote-address: 04:D6:AA: xxxxxxxx
mcs: 8
phy-rate: 2.3Gbps
signal: 80
rssi: -70
tx-sector: 38
tx-sector-info: right 1 degrees, up 0.2 degrees
rx-sector: 96
distance: 1950.17m

lhg60 na plastiku

sygnał pływa 60 - 80 z czego czesciej jest na 80
niezależnie od tego ile jest tx-power z zakresu (8-15) soft 6.42.5

nie wpływa na przepustowość ~750 w tcp, więcej nie miałem jak zmierzyć




djvolt1942 pisze:
Testy LHG60 wykonal Mikrotik, jak pisze 1500m+ i się zapierają, że na 1900m będzie działać na plastiku to my w to głęboko wierzymy.

Miska ALU plus osłona zrobi swoje na deszcz i na zimę. Nie ma sensu testować i tracić cenny czas.

Na tych samych miskach robimy kompletnie zabudowane linki PtP na wAP60 i osiągamy spokojnie 1200m MCS 8 Signal 80, zatem spokojnie na 1500m+ można stawiać takie linki, mozliwe, ze po odblokowaniu ACK i mocy 15 można i więcej :P


Na górę
Post: wt, 17 lip 2018 11:59:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1153
Pierwsze sztuki praktycznie juz na wyjsciu, jesli ktos reflektuje to pisac PW :)

Cena za zestaw z oslona przednia pod LHG60: 600netto

Cena za zestaw z oslona przednia pod LHG5: 650netto

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: śr, 18 lip 2018 14:53:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1153
Miski i osłony gotowe, zapraszamy:

Miska ALU
Załącznik:
DSCF2544 — kopia.JPG
DSCF2544 — kopia.JPG [ 228.05 KiB | Przejrzano 192 razy ]

LINK: http://24.multimediahd.pl/en/60ghz/104- ... 400mm.html

Komplet:
Załącznik:
DSCF2541 — kopia.JPG
DSCF2541 — kopia.JPG [ 303.96 KiB | Przejrzano 192 razy ]

LINK: http://24.multimediahd.pl/pl/60ghz/105- ... radom.html

Radom [obudowa]:
LINK: http://24.multimediahd.pl/pl/60ghz/106- ... 400mm.html

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: śr, 18 lip 2018 15:09:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 17 sie 2008 20:28:20
Posty: 99
o ile polepsza parametry linku miska?
o ile pogarsza parametry obudowa przednia?

czy zamierzacie wyprodukować obudowę przednią, która będzie pasować na oryginalnego LHG? Śnieg i deszcz nie powienien już tak wpływać na siatkową budowę


Na górę
Post: śr, 18 lip 2018 16:07:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1153
o ile polepsza parametry linku miska? - jak to miska ALU praktycznie: ZNACZNIE wiec testowac nie trzeba, zalozyc i bedzie smigac

o ile pogarsza parametry obudowa przednia? - obudowa przednia ABS UV 1,5mm wiec sygnal pogarsza praktycznie nieodczuwalnie, na RSSI wychodzi -3, ktore mozna sobie zniwelowac tx-power, zawsze mozna bez obudowy przedniej jak juz ktos woli :)

Czy zamierzacie wyprodukować obudowę przednią, która będzie pasować na oryginalnego LHG? - jest dostepna taka oslona przednia, koszt 130netto wraz z 6 uchwytami...

Śnieg i deszcz nie powienien już tak wpływać na siatkową budowę - to jest 100% pewne, wyeliminowalismy podstawowy problem LHG, na te chwile w koncu bedziemy mogli wykorzystac idealne LHG 5 AC, ktore posiadaja tego samego procka :)

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: śr, 18 lip 2018 16:14:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 17 sie 2008 20:28:20
Posty: 99
djvolt1942 pisze:
o ile polepsza parametry linku miska? - jak to miska ALU praktycznie: ZNACZNIE wiec testowac nie trzeba, zalozyc i bedzie smigac chyba lepiej byłoby przetestować wtedy wiadomo czego się spodziewać przed zakupem


Czy zamierzacie wyprodukować obudowę przednią, która będzie pasować na oryginalnego LHG? - jest dostepna taka oslona przednia, koszt 130netto wraz z 6 uchwytami...
podasz link?

Śnieg i deszcz nie powienien już tak wpływać na siatkową budowę - to jest 100% pewne, wyeliminowalismy podstawowy problem LHG, na te chwile w koncu bedziemy mogli wykorzystac idealne LHG 5 AC, ktore posiadaja tego samego procka :)


zachwalasz bardzo te LHG 5 AC, czy poza mocniejszym prockiem faktycznie widać różnice w działaniu? Sygnał jest lepszy, osiągi lub odporność na zakłócenia w stosunku do zwykłego LHG5? Zakładam, że opieramy się nadal o N


Na górę
Post: śr, 18 lip 2018 17:31:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1153
Sam sobie odpowiedziales na wszystkie pytania, dodatkowo masz izolacje wsteczna, miska ALU nie przepuszcza sygnalu do tylu wiec mozna uzyc dwie anteny plecami do siebie w tym przypadku na tym samym kanale.

Co do trybu to N jest nie do zajechania, procesor miazdzy wszystko tak jak w LHG60, jednak sa tego wady, w dalszym ciagu nie ma stabilnej pracy ani godnej przepustowosci w AC, nie udalo nam sie zestawic wiecej niz 200Mbps TCP/IP, czekamy na poprawki ewentualnie czyste 802.11 AC wtenczas nie ma sobie rownych, dla porownania PBE 300 AC ISO po przepchaniu TCP/IP 55Mbps zdechl procek, 65% wykorzystania, obok IgniteNet AC866 procek zaledwie 12%, zawsze jest cos za cos, ale jesli chodzi o wydajnosc pakietowa to jest ogromna.

Podsumowujac:
* miska Alu to miska i juz nic ani nikt tego nie podwazy
* wydajnosc jest ogromna
* masz pewne, stabilne jak skala 150Mbps TCP/IP [N], ktorego nie zajada pakiety...
* dodatkowo jest to ratunek dla tych wszystkich co dali klientom zwykle LHG5 i ucieczka od problemow z deszczem i sniegiem

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: śr, 18 lip 2018 18:21:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 17 sie 2008 20:28:20
Posty: 99
djvolt1942 pisze:

Czy zamierzacie wyprodukować obudowę przednią, która będzie pasować na oryginalnego LHG? - jest dostepna taka oslona przednia, koszt 130netto wraz z 6 uchwytami...



podasz linka do fotki?


Na górę
Post: śr, 18 lip 2018 18:28:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1153
Nie robiłem jeszcze fotek, jutro ci porobie z tylu jak to wyglada, dokladnie jak jest zaczepione do miski LHG itd

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 21 lip 2018 0:19:58

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl