Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 09 maja 2018 22:13:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: sob, 23 wrz 2006 15:15:44
Posty: 1807
Lokalizacja: Czyżew
Asus K52D - po włączeniu jest ok, natomiast jak już jest okno logowania windows ekran jest strasznie ciemny, w trybie awaryjnym wszystko jest dobrze, wymieniłem inwerter ale bez efektu, czyżby coś z kartą graficzną?
A może jest coś co steruje ledami jak załączy się cały system?

_________________
Wi-Fi


Na górę
Post: śr, 09 maja 2018 22:14:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: pt, 02 lis 2007 19:20:15
Posty: 1475
Lokalizacja: Katowice
Sterowanie oszczędzaniem energii? Próbowałeś z klawiatury dać większą jasność?

_________________
Andrzej Erenc - awHost.pl (Tanie i wydajne serwery VPS)


Na górę
Post: śr, 09 maja 2018 22:52:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 18 cze 2009 12:45:49
Posty: 226
Skoro w trybie awaryjnym jest ok, obstawiał bym sterownik qq


Na górę
Post: czw, 10 maja 2018 7:30:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: sob, 23 wrz 2006 15:15:44
Posty: 1807
Lokalizacja: Czyżew
jasność ekranu z klawiatury nie działa, sterownik? dlaczego? myślałem że chipset

_________________
Wi-Fi


Na górę
Post: czw, 10 maja 2018 8:14:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 18 cze 2009 12:45:49
Posty: 226
Bo w trybie awaryjnym masz ok. Więc cos programowo nie działa raczej


Na górę
Post: czw, 10 maja 2018 10:41:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: wt, 18 lis 2014 18:56:13
Posty: 104
Po zalogowaniu w trybie normalnym wejdź w Panel sterowania -> Opcje zasilania i powinien być suwak do ustawiania jasności. Jeżeli go nie będzie to sprawdź lub przeinstaluj sterowniki do karty graficznej. Brak możliwości sterowania z klawiatury jasnością to może być wina sterownika od grafiki lub brak zainstalowanego sterownika do HotKey ze strony producenta - http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/Drivers/ATKPackage/ATKPackage_WIN7_32_WIN7_64_z100005.zip.


Na górę
Post: czw, 10 maja 2018 20:17:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 04 paź 2010 0:26:30
Posty: 352
Ten problem wystepuje tylko na asusach z kartami radeon.
Szczegolnie po instalacji z driver packu.
Co ciekawe wywalenie drivera i sciagniecie prawidlowego ze strony AMD nie pomaga. Trzeba wszystko cleanerem wywalic a najlepiej system postawic na nowo i zainstalowac poprawny sterownik z amd.
Z driver pack solutioms mozna wszystko oprocz grafiki instalowac i bedzie git


Na górę
Post: czw, 10 maja 2018 21:06:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 29 paź 2012 20:22:11
Posty: 9
Asus K52D

Bardzo awaryjny laptop. Niestety padł układ graficzny AMD. Nie opłaca się naprawiać, przewyższa wartość całego laptopa. Szukaj nowego laptopa, powodzenia.


Na górę
Post: pt, 11 maja 2018 17:07:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: sob, 23 wrz 2006 15:15:44
Posty: 1807
Lokalizacja: Czyżew
naprawiłem, wywaliłem sterownik z driver paka i pobrałem ze stronki asusa, no i działa
Ale mam dylemat bo korzystam z driver pack i nigdy nie zdarzyło się takiego czegoś.

_________________
Wi-Fi


Na górę
Post: pt, 11 maja 2018 23:59:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: śr, 03 cze 2009 21:16:50
Posty: 2398
Trzeba byc kompletnym du rni em zeby korzystac z fake softu zamiast dedykowanego producenta. Zreszta moj syn ma ten sam problem ze opiera sie na opiniach kumpli poldebili.

_________________
::wirefree::


Na górę
Post: sob, 12 maja 2018 7:52:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: sob, 23 wrz 2006 15:15:44
Posty: 1807
Lokalizacja: Czyżew
games nie dziel ludzi na debili i tych myślących jak ty, czasem mam sytuację, że po wgraniu systemu nie ma sterowników do niczego nawet do lanu, więc zapodaję tego paka i już, ale że uczymy się na błędach to wspaniała lekcja i zapamiętam to do końca życia
dziękuję wszystkim za cenne uwagi i pozdrawiam serdecznie

_________________
Wi-Fi


Na górę
Post: sob, 12 maja 2018 16:43:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 04 paź 2010 0:26:30
Posty: 352
Games jakbys robil dziesiatki po kilka sztuk dziennie a nawet kilkanascie to bys wiedzial ze na stronach producentow laptopa nie ma sterownikow do nowych systemow albo pamietaja gierka.
W 99% przypadkow driver pack sobie radzi bez problemow.
Tutaj wystapil ten 1%.
Temat znam bo kilka lat temu przerabialem go wkurzajac sie.
Mialem takie zachowanie i nie wiedzialem dlaczego. Dopiero po hakims czasie skojarzylem ze jest problem tylko z asusem jesli posiada uklad radeon


Na górę
Post: pn, 14 maja 2018 10:47:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: sob, 23 wrz 2006 15:15:44
Posty: 1807
Lokalizacja: Czyżew
Szczotek szacun, powiem tak jak w filmie:"Szczotek aleś Ty mnie zaimponował"

_________________
Wi-Fi


Na górę
Post: pn, 14 maja 2018 12:56:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 sie 2007 2:00:48
Posty: 938
Lokalizacja: Piastów
Muszą być stery ze strony ASUSa.
Niekoniecznie do tego modelu laptopa, może być inny, ale z taka samą kartą graficzną.

Na żadnych innych niestety nie będzie to pracowało

ps.
Wystarczy zgodna bitowość sterowników i systemu, nawet jak będą do starszej wersji Windowsa.

_________________
[img]http://www.trzepak.pl/userbar.png[/img]
[url=http://www.freeconet.pl?partnerId=130][img]http://images36.fotosik.pl/45/68e5616e729ea972.jpg[/img][/url]
[url=https://polecam.bankmillennium.pl/?id=178854]


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 19 lip 2018 13:29:22

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl