Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pt, 09 mar 2018 14:21:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 12 lut 2013 0:42:54
Posty: 64
Ktoś z was montuje to dla Play jako instalator?
https://www.telmor.pl/Newslettery/Newsl ... E-dla-PLAY


Na górę
Post: sob, 10 mar 2018 0:05:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 30 sie 2010 12:52:13
Posty: 129
Lokalizacja: Leżajsk
mi dupe zawracaja co jakis czas, ale zeby jakas robote dali to jeszcze sie nie zdazylo, wiec za bardzo sie nie napalaj...
no chyba ze tylko u mnie wszyscy biora polszmate ktora w ogole nie dziala :D

_________________
http://sinet.info


Na górę
Post: ndz, 11 mar 2018 2:34:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 250
Urządzenie CAT4 w sieci która ma same strzępy częstotliwości to lekki niewypal.
Polsatowskie odu/idu to nowe wypada lepij :)



Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: ndz, 11 mar 2018 13:50:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 23 mar 2014 11:51:27
Posty: 202
Dobrze, że nie zakłóca pasma poniżej 60 kanału w NCT.
Filtry są w cenie instalacji dla klientów!

_________________
VU+ ULTIMO 4K BH
VU+ SOLO 2 BH
Mabo 150, Diora 90, Gosat 150
Andrew 100
Televes Q90AL


Na górę
Post: ndz, 11 mar 2018 15:01:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 12 lut 2013 0:42:54
Posty: 64
siner pisze:
mi dupe zawracaja co jakis czas, ale zeby jakas robote dali to jeszcze sie nie zdazylo, wiec za bardzo sie nie napalaj...
no chyba ze tylko u mnie wszyscy biora polszmate ktora w ogole nie dziala :D

No właśnie sęk w tym że dzwonił do mnie facet z Telmora i proponował współprace. Podobno mają sporo zgłoszeń na montaż. Generalnie wszytko sprowadza się do prostego montażu IDU w pokoji a za ścianą na zewnątrz odu. Jeśli ma być inaczej to dopłacają.
Znam już warunki cenowe...


Na górę
Post: ndz, 11 mar 2018 16:05:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 23 mar 2014 11:51:27
Posty: 202
warto się spinać czy kasa nie warta zachodu ?

_________________
VU+ ULTIMO 4K BH
VU+ SOLO 2 BH
Mabo 150, Diora 90, Gosat 150
Andrew 100
Televes Q90AL


Na górę
Post: ndz, 11 mar 2018 16:32:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 12 lut 2013 0:42:54
Posty: 64
Mają stawki zryczałktowane dla prostych instalacji - 90 netto i do 350 netto za montaż bardziej skomplikowany (dachy, kominy)
Kasa nie jest duża ale robota nie zbyt skomplikowan, myśle że do godz. max. Pytanie ile tych zleceń dadzą w miesiącu.


Na górę
Post: ndz, 11 mar 2018 16:38:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 23 mar 2014 11:51:27
Posty: 202
materiały dają? kable, kołki, złącza? czy to w cenie?

_________________
VU+ ULTIMO 4K BH
VU+ SOLO 2 BH
Mabo 150, Diora 90, Gosat 150
Andrew 100
Televes Q90AL


Na górę
Post: ndz, 11 mar 2018 16:53:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 12 lut 2013 0:42:54
Posty: 64
za kołki płacą 20 zł
za mocowanie 35 zł - do muru lub balkonu
2 zł za mb kabla utp


Na górę
Post: ndz, 11 mar 2018 16:54:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 23 mar 2014 11:51:27
Posty: 202
To uczciwe ceny za materiał.

_________________
VU+ ULTIMO 4K BH
VU+ SOLO 2 BH
Mabo 150, Diora 90, Gosat 150
Andrew 100
Televes Q90AL


Na górę
Post: ndz, 11 mar 2018 16:57:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 12 lut 2013 0:42:54
Posty: 64
Fotodetektor pisze:
To uczciwe ceny za materiał.

Też tak to widze. Dlatego zastanawiam się czy tego nie wziąć, jak nie ja to kto inny weźmie. A zawsze to nowe kontakty z kleintami. Można zawsze coś wsadzić od siebie.
W cenie tych 90 zł jest dojazd do 20 km poza granice miasta w którym podpisana została umowa, powyżej - 2 zł za km.


Na górę
Post: ndz, 11 mar 2018 21:35:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3481
Te 20km jest sporym bólem.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pn, 12 mar 2018 11:17:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 12 lut 2013 0:42:54
Posty: 64
Karas pisze:
Te 20km jest sporym bólem.

Dlaczego?


Na górę
Post: pn, 12 mar 2018 13:47:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3481
wybijać się z od granic miast 20km, to może być dla nas i 50km do zrobienia w obie strony, a to kosztuje czas i pieniądze.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pn, 12 mar 2018 14:43:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 30 sie 2010 12:52:13
Posty: 129
Lokalizacja: Leżajsk
spiers: do mnie tez dzwonil, wyslal cennik, pogadalismy o tym co i jak i sie zglosilem na chetnego
ale to bylo 23 stycznia i od tamtej pory cisza, wysylaja od czasu do czasu newslettra i tyle...
no chyba ze tak jak pisalem wczesniej to w lezajsku nikt nie chce neta z pleja :D

p.s.
daj znac jak dostaniesz montaz


EDIT: 13.03
szok i niedowierzanie :D wlasnie dzis dostalem pierwsze zlecenie na montaz...

_________________
http://sinet.info


Na górę
Post: sob, 17 mar 2018 11:36:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 28 paź 2006 11:30:38
Posty: 1303
Ja to dzisiaj montowałem u klienta. Fajne rozwiązanie :)

_________________
www.luteklan.pl


Na górę
Post: sob, 17 mar 2018 13:13:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pt, 14 sie 2009 9:45:57
Posty: 305
my wysłaliśmy dwa tygodnie temu zapytanie na maila i ... cisza


Na górę
Post: sob, 17 mar 2018 17:56:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 23 mar 2014 11:51:27
Posty: 202
marcin_siedlce pisze:
my wysłaliśmy dwa tygodnie temu zapytanie na maila i ... cisza

u mnie to samo !

_________________
VU+ ULTIMO 4K BH
VU+ SOLO 2 BH
Mabo 150, Diora 90, Gosat 150
Andrew 100
Televes Q90AL


Na górę
Post: sob, 17 mar 2018 20:14:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1662
Lokalizacja: W-wa
Oczywiscie to ciekawe rozwiazanie. Spytam swojej konkurencji, czy w tej cenie bedzie mi chiala robic instalacje :)


Na górę
Post: sob, 17 mar 2018 20:24:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 23 mar 2014 11:51:27
Posty: 202
W tej cenie z dojazdem nigdy to nie ma sensu.

_________________
VU+ ULTIMO 4K BH
VU+ SOLO 2 BH
Mabo 150, Diora 90, Gosat 150
Andrew 100
Televes Q90AL


Na górę
Post: ndz, 18 mar 2018 22:28:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 12 lut 2013 0:42:54
Posty: 64
Lutek pisze:
Ja to dzisiaj montowałem u klienta. Fajne rozwiązanie :)

I jak stwierdzasz, warte tej kasy? Ile czasu zajął montaż?


Na górę
Post: pt, 23 mar 2018 9:19:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: śr, 27 sie 2008 12:30:17
Posty: 1618
Lokalizacja: szczecin
rowniez montowalem jeden zestaw,
fajnie ze skonfigurowane, ustawienia wifi z pod spodu routera, wps.
Oprocz 90zł netto, dochodza dodatki do ustalenia z klientem. Nie musisz majtek sciagac jak przy swoim wifi.
Montaz na dachu/kominie - mozesz doliczyc do max 130 brutto. Na kabelku, uchwycie i kolkach jak pojedziesz po cenach sugerowanych tez pare zloty wyciagniesz. Przy wiekszej ilosci calkiem fajne pieniadze.

No ale jak to z zasiegiem play ich sieci macierzystej z netem jest roznie. Podlaczylem gdzie maszt byl 300m. Wynik piekny o godzinie 10:00 - 50M/40M.

_________________
http://www.mierzyn.net - Internet Mierzyn


Na górę
Post: pt, 23 mar 2018 10:27:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 428
Da się wybrać częstotliwość na sztywno, np. 2100 MHz?

Czy widać jakie pasma w danej chwili agreguje?

RRSP, RSRQ, SINR, CellID, eNB można podejrzeć?


Na górę
Post: wt, 27 mar 2018 21:39:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: śr, 27 sie 2008 12:30:17
Posty: 1618
Lokalizacja: szczecin
Robilem to dla konkurencji :-)
zawiesilem w kierunku masztu play, i tyle

_________________
http://www.mierzyn.net - Internet Mierzyn


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 17 paź 2018 1:20:37

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl