Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 07 lut 2018 17:09:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 mar 2006 23:01:57
Posty: 587
Witam

Podpowie ktos skad sie bierze nazwa dostawcy w speedtest.net. Chcialbym, zeby byla tam moja nazwa :)


Załączniki:
speedtest.jpg
speedtest.jpg [ 14.26 KiB | Przejrzano 875 razy ]
Na górę
Post: śr, 07 lut 2018 17:15:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1206
Lokalizacja: Kraków
widi pisze:
Witam

Podpowie ktos skad sie bierze nazwa dostawcy w speedtest.net. Chcialbym, zeby byla tam moja nazwa :)



sądząc po moim doświadczeniu to jest to wpis dotyczący sposobu rozgłaszania IP wg bazy ripe do którego przypisana może być
albo nazwa firmy albo tak jak w moim przypadku marka pod jaką świadczę usługi


Załączniki:
spedtest marka.jpg
spedtest marka.jpg [ 13.14 KiB | Przejrzano 868 razy ]
Na górę
Post: śr, 07 lut 2018 17:32:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 mar 2006 23:01:57
Posty: 587
u Ciebie identyczna zawartosc jest w descr, przy moim IP jest moja nazwa, a wyswietla sie 3s


Na górę
Post: śr, 07 lut 2018 22:21:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1206
Lokalizacja: Kraków
widi pisze:
u Ciebie identyczna zawartosc jest w descr, przy moim IP jest moja nazwa, a wyswietla sie 3s


u mnie przy mianie parametru w ripe trzeba było jakiś tydzień żeby prawidłowo pojawiło się w speedtest
ale napisz do nich może coś przyspieszą :) tylko pisz z domeny i zakresu IP które chcesz ustawić


Na górę
Post: śr, 07 lut 2018 22:23:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 mar 2006 23:01:57
Posty: 587
ja nie dokonywalem zadnych zmian w ripe. nikt tez moich danych nie zmienial w przeciagu ostatnich miesiecy. ookla musi pobierac ta nazwe z innego zrodla.


Na górę
Post: śr, 07 lut 2018 22:38:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1206
Lokalizacja: Kraków
widi pisze:
ja nie dokonywalem zadnych zmian w ripe. nikt tez moich danych nie zmienial w przeciagu ostatnich miesiecy. ookla musi pobierac ta nazwe z innego zrodla.


w ciągu ostatnich kilku tygodni soztałem lirem i przenosiłem adresację do siebie od innego lira
i najpierw w descr było Jakub Skorek MCG a potem zmieniałem na FajnyNet i za każdym razem po około tygodniu oocla aktualizowała do nowego wpisu automagicznie bez mojej ingenrencji


Na górę
Post: czw, 08 lut 2018 13:57:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 sie 2007 2:00:48
Posty: 938
Lokalizacja: Piastów
Biorą dane od Maxminda, żeby zmienić wyświetlane dane trzeba wysłać formularz ze strony https://support.maxmind.com/geoip-data- ... n-request/ zakładka "Correct an ISP or Organization"

Potem tylko czekać na aktualizację.

_________________
[img]http://www.trzepak.pl/userbar.png[/img]
[url=http://www.freeconet.pl?partnerId=130][img]http://images36.fotosik.pl/45/68e5616e729ea972.jpg[/img][/url]
[url=https://polecam.bankmillennium.pl/?id=178854]


Na górę
Post: pt, 09 lut 2018 10:55:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1385
Lokalizacja: Stalowa Wola
Napisz do maxmind od nich pobieraja dane. W czwartki robia aktualizacje. A Wiecie skad speedtest.pl pobiera dane?


Wysłane z iP z Tapatalk

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: pt, 09 lut 2018 11:18:45 
Odpowiedz z cytatem
[quote="nerxu"]Napisz do maxmind od nich pobieraja dane. W czwartki robia aktualizacje. A Wiecie skad speedtest.pl pobiera dane?


Wysłane z iP z Tapatalk[/quote]Też od Maxminda.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka


Na górę
   
Post: pt, 09 lut 2018 11:19:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 sie 2007 2:00:48
Posty: 938
Lokalizacja: Piastów
nerxu pisze:
Napisz do maxmind od nich pobieraja dane. W czwartki robia aktualizacje. A Wiecie skad speedtest.pl pobiera dane?


Wysłane z iP z Tapatalk
Też od Maxminda.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

_________________
[img]http://www.trzepak.pl/userbar.png[/img]
[url=http://www.freeconet.pl?partnerId=130][img]http://images36.fotosik.pl/45/68e5616e729ea972.jpg[/img][/url]
[url=https://polecam.bankmillennium.pl/?id=178854]


Na górę
Post: pt, 09 lut 2018 19:51:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: pt, 21 paź 2005 11:38:47
Posty: 1881
Lokalizacja: k/Rzeszowa
pcela pisze:
Biorą dane od Maxminda, żeby zmienić wyświetlane dane trzeba wysłać formularz ze strony https://support.maxmind.com/geoip-data- ... n-request/ zakładka "Correct an ISP or Organization"

Potem tylko czekać na aktualizację.


Chciałem skorygować na dzierżawionej adresacji /24 miasto oraz ISP kilkakrotnie ale bez efektu. Wpisy w ripe są ok ale nie poprawiają. Napisałem maila, może odpiszą co im się nie podoba.


Na górę
Post: pt, 09 lut 2018 20:13:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 sie 2007 2:00:48
Posty: 938
Lokalizacja: Piastów
Łukasz Witek pisze:
pcela pisze:
Biorą dane od Maxminda, żeby zmienić wyświetlane dane trzeba wysłać formularz ze strony https://support.maxmind.com/geoip-data- ... n-request/ zakładka "Correct an ISP or Organization"

Potem tylko czekać na aktualizację.


Chciałem skorygować na dzierżawionej adresacji /24 miasto oraz ISP kilkakrotnie ale bez efektu. Wpisy w ripe są ok ale nie poprawiają. Napisałem maila, może odpiszą co im się nie podoba.
RevDNS i prawidłowa geolokalizacja w ich bazie. Wpisów w RIPE nie biorą pod uwagę.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

_________________
[img]http://www.trzepak.pl/userbar.png[/img]
[url=http://www.freeconet.pl?partnerId=130][img]http://images36.fotosik.pl/45/68e5616e729ea972.jpg[/img][/url]
[url=https://polecam.bankmillennium.pl/?id=178854]


Na górę
Post: pt, 09 lut 2018 21:57:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: pt, 21 paź 2005 11:38:47
Posty: 1881
Lokalizacja: k/Rzeszowa
pcela pisze:
Łukasz Witek pisze:
pcela pisze:
Biorą dane od Maxminda, żeby zmienić wyświetlane dane trzeba wysłać formularz ze strony https://support.maxmind.com/geoip-data- ... n-request/ zakładka "Correct an ISP or Organization"

Potem tylko czekać na aktualizację.


Chciałem skorygować na dzierżawionej adresacji /24 miasto oraz ISP kilkakrotnie ale bez efektu. Wpisy w ripe są ok ale nie poprawiają. Napisałem maila, może odpiszą co im się nie podoba.
RevDNS i prawidłowa geolokalizacja w ich bazie. Wpisów w RIPE nie biorą pod uwagę.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka


Mówiłem o korekcie w bazie maxmind. Mam ustawione RevDNSy do adresacji oraz rekordy geoloc w bazie ripe.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 18 lip 2018 0:38:06

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl