Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
Post: śr, 12 kwie 2017 11:57:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 12 sty 2009 1:52:04
Posty: 2179
Straciłem cierpliwość do tego netartu.
Od tygodnia mam zablokowną domenę .net - dobra nie miałem maila zweryfikowane.
Ale od 48 godzin powinno działać a kazdy pajac powtarza jak modlitwę że trzeba czekać na zakończenie propagacji domeny na serwerach DNS. Nawet wyzwiska i grożenie bombą nie pomogło :)


Gdzie teraz jest spoko hosting ?

_________________
... gdy pijemy pod banderą Morskich Opowieści


Na górę
Post: śr, 12 kwie 2017 12:31:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: czw, 22 wrz 2011 12:00:12
Posty: 704
iq.pl korzystam od 3 lat po wyprowadzce z netartu,ani jednej awarii, to nie moloch wiec maja dla Ciebie czas

_________________
Rafał
"bardzo proszę o poprawę obrazu skype /jest bardzo rozmyty/"


Na górę
Post: śr, 12 kwie 2017 12:46:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3383
Lokalizacja: Mazury
ovh, jakieś 7 lat z przerwami żadnych poważnych awarii, dobry kontakt.

_________________
# Załataj dziury w MT przy wykorzystaniu skryptu Upgrade Network Devices ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: śr, 12 kwie 2017 13:05:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3802
Lokalizacja: Szczecin
Domeny trzymam w ovh (zagraniczne), polskie w premium.pl. Co do hostingów to zdecydowanie odradzam biznes-host.pl (po przejęciu jest tragedia). Z współdzielonych linuxpl.com jest od zawsze ok, z hekko też nie miałem problemów. VPS-y mam w vipower czy vihost (sam nie wiem, bo oni mają 3 marki) i też ok.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: śr, 12 kwie 2017 13:25:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 28 sie 2013 9:03:18
Posty: 53
Domeny - ovh
Hosting i poczta - mydevil.net - polecam chłopaków - wszystko jest git.


Na górę
Post: śr, 12 kwie 2017 22:50:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 28 sie 2005 18:08:11
Posty: 1793
dhosting.pl

_________________
Pozdrawiam,
Colir
--
Startupy.co - polskie forum o startupach


Na górę
Post: śr, 12 kwie 2017 22:53:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: pt, 02 lis 2007 19:20:15
Posty: 1458
Lokalizacja: Katowice
Siebie polecam, link w opisie ;) A domeny w ovh.

_________________
Andrzej Erenc - awHost.pl (Tanie i wydajne serwery VPS)


Na górę
Post: czw, 13 kwie 2017 0:10:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 13 lut 2011 13:55:26
Posty: 115
Lokalizacja: Ziębice
iq.pl


Na górę
Post: czw, 13 kwie 2017 6:52:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 18 wrz 2005 22:03:35
Posty: 642
Zenbox.pl


Na górę
Post: czw, 13 kwie 2017 7:00:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 17 cze 2010 11:12:20
Posty: 786
Lokalizacja: RP
żadnego tylko własne dedyki ;)

_________________
Administrator sieci komputerowych


Na górę
Post: czw, 13 kwie 2017 11:42:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 19 maja 2008 22:09:40
Posty: 624
domena - ovh
serwer - digitalocean

_________________
http://webh.pl/?promo=11060


Na górę
Post: czw, 13 kwie 2017 14:03:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 21 sty 2007 20:41:55
Posty: 3913
mydevil.net - pod hosting strony miod malina, dziala i dupy nie zawraca, robia dobra robote

_________________
http://www.digitalnet.pl


Na górę
Post: czw, 13 kwie 2017 14:38:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 12 sty 2009 1:52:04
Posty: 2179
Kurde, widzę że nie ma jednego wiodącego.

_________________
... gdy pijemy pod banderą Morskich Opowieści


Na górę
Post: ndz, 16 kwie 2017 17:40:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 05 paź 2015 23:58:24
Posty: 75
Lokalizacja: Wielkopolska
Domeny i hosting - OVH od 5 lat nie miałem problemu :)

_________________
Michał

Wielkopolska I Świętokrzyskie
- Łącza dla domu
- Łącza dla firm
- Transmisje Danych


Na górę
Post: pn, 17 kwie 2017 11:51:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 14 mar 2017 23:22:14
Posty: 82
Korzystam niedługo bo pół roku, ale potwierdzam - domena ovh


Na górę
Post: pn, 17 kwie 2017 12:54:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2564
Lokalizacja: Wrocław
Hosting ovh okej działa


Na górę
Post: pn, 17 kwie 2017 14:58:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 11 kwie 2017 10:06:43
Posty: 12
Cześć,
Ja trzymam w linuxpl.com + ovh.
Obie opcje polecam z czystym sumieniem.


Na górę
Post: pn, 17 kwie 2017 15:05:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 07 lut 2014 12:12:55
Posty: 1010
Weź nie żartuj.
To oczywiście tyczyło się ovh


Na górę
Post: pn, 17 kwie 2017 18:54:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: sob, 01 cze 2013 23:10:45
Posty: 373
W hostingach, gdzie serwery są poza PL jest jeden mankament, którego ja np nie akceptuję. Mam tu na myśli czasy dostępu. Kiedyś gdy abonenta zadowalało 100 ms i nie marudził to nie miało znaczenia ale obecnie gdzie użytkownicy liczą milisekundy to odgrywa jakąś tam rolę. Z tego powodu od zawsze czyli od ubiegłego wieku korzystam z HOME. Czas dostępu nie przekracza 10 ms z każdego zakątka mej sieci.


Na górę
Post: pn, 17 kwie 2017 19:37:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 12 sie 2012 11:22:42
Posty: 146
Lokalizacja: Wrocław
Ja DNSy hostuje na 42.pl a stronki od siebie z domu. Wszedzie dobrze ale w domu najlepiej :P
A tak na powaznie, nie mam wiekszych problemow z dostepnoscia czy awaryjnoscia lacza/zasilania. Poza tym maly downtime mi nie przeszkadza w niczym.
Sam jestem sobie panem :D

_________________
Belliash IT Weblog


Na górę
Post: pn, 17 kwie 2017 20:46:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 11 kwie 2017 10:06:43
Posty: 12
siona pisze:
Weź nie żartuj.
To oczywiście tyczyło się ovh


Dlaczego? W ovh kitraszę dedyka i złego słowa nie powiem, ale dla współdzielonego - jak wspomniałem - linuxpl.com (maszyny w Hetznerze).


Na górę
Post: pn, 17 kwie 2017 23:22:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: sob, 01 cze 2013 23:10:45
Posty: 373
Warto się zastanowić nad tym czy koszt utrzymania własnego serwera nie jest większy niż korzystanie z zewnętrznego hostingu. U mnie to było przyczyną rezygnacji z własnego serwera. Wydajna maszyna z macierzą raid na kilku dyskach z redundantnymi zasilaczami pobierała prądu w stosunku rocznym 2 x tyle ile obecnie płacę za hosting w HOME. Nie muszę martwic się o sprzęt, aktualizacje, łatanie dziur. Ot z wiekiem człowiek staje się leniwy i szuka innego rozwiązania.


Na górę
Post: pn, 17 kwie 2017 23:37:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3802
Lokalizacja: Szczecin
@digitrax: Dedyka masz w home.pl? Dobrze to działa? Widzę, że cenowo (wreszcie) przestali odstawać od konkurencji. Ceny VPS-ów też nie są tragiczne.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pn, 17 kwie 2017 23:42:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 316
Lokalizacja: Oświęcim
Proszę, nie ten pseudohosting home...

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: pn, 17 kwie 2017 23:45:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3802
Lokalizacja: Szczecin
Hosting współdzielony w home to kupa. Ja nie wyobrażam sobie hostingu współdzielonego bez DirectAdmina. Wszystkie inne panele to dla mnie padaka.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 26 maja 2018 15:55:19

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl