Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 04 sty 2018 11:30:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4418
Lokalizacja: woj Śląskie
Ma ktos i moze polecić pewny system videodomofonowy - wazne jest przekierowanie na tel (aplikacja android) w przypadku nieobecnosci domowników

_________________
Jardo


Na górę
Post: czw, 04 sty 2018 13:40:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1036
Lokalizacja: Kraków
Jardo pisze:
Ma ktos i moze polecić pewny system videodomofonowy - wazne jest przekierowanie na tel w przypadku nieobecnosci domowników


Nie interesowałem się zbytnio taką opcją ale też w typowych rozwiązaniach nie trafiłem na możliwość wpięcia linii telefonicznej do domofonu


Na górę
Post: czw, 04 sty 2018 14:43:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 23 lut 2011 22:07:09
Posty: 105
Też się z taką funkcjonalnością nie spotkałem w standardowych videodomofonach. Jednakże spotkałem się z videodomofonami voip, i pewnie na nich można to by jakoś ogarnąć w połączeniu pewnie z centralą voip, minusy z tego co na start to pewnie cena będzie nie mała za takie rozwiązanie...
Robiłem coś podobnego tylko dla samego głosu w poprzedniej firmie. Akurat domofony były analogowe ale też wpięte do centrali voip. I jak ustalony numer nie odbierał to po chwili centrala przełączała na inny numer, tylko w tym wypadku też wewnętrzny.


Na górę
Post: czw, 04 sty 2018 14:52:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4418
Lokalizacja: woj Śląskie
hub_lan pisze:
Jardo pisze:
Ma ktos i moze polecić pewny system videodomofonowy - wazne jest przekierowanie na tel w przypadku nieobecnosci domowników


Nie interesowałem się zbytnio taką opcją ale też w typowych rozwiązaniach nie trafiłem na możliwość wpięcia linii telefonicznej do domofonu



Taka funkcjonalność wymaga raczej sieci interent niz lini

Rozważam http://www1.dahuasecurity.com/pl/produc ... -9001.html

Ewentualnie inny system dahua 2-wire analogowy z dedykowana bramką - konwerterem KONWERTER DHI-VTNC3000A DAHUA

_________________
Jardo


Na górę
Post: czw, 04 sty 2018 15:17:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5057
z 5 lat temu się interesowałem. Chyba włoska firma, niepamiętyam nazwy coś koło kawaii, ale napewno inaczej bo nie mogę w google znaleźć. koszt koło 3kz.
przez wifi lub lan.
Wpisz sobie wideodomofon wifi, to cośtam znajdziesz.


Na górę
Post: czw, 04 sty 2018 16:14:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4418
Lokalizacja: woj Śląskie
Na allegro video domofon z wifi to i za 800 znajde. Ale chodzi o polecenie czegoś sprawdzonego.

_________________
Jardo


Na górę
Post: czw, 04 sty 2018 16:40:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1036
Lokalizacja: Kraków
na początek polecam sprawdzić od kiedy firma i dany produkt jest na rynku bo przeróżnych wynalazków jest w diabły tylko kto to potem będzie serwisował jak się któryś element skopie a producent nie będzie miał zamienników


Na górę
Post: czw, 04 sty 2018 17:51:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 23 kwie 2015 3:32:59
Posty: 81
Jardo pisze:
Na allegro video domofon z wifi to i za 800 znajde. Ale chodzi o polecenie czegoś sprawdzonego.


Witam

Bardzo nie polecam tych za 800zł z allegro. Kilka miesięcy temu coś takiego kupiłem i działa mi tylko otwarcie drzwi przez PIN. Jak ktoś zadzwoni to po minucie, dwóch telefon/tablet z apką obudzi się i jest informacja ze ktoś dzwoni. Oczywiście pod drzwiami już nikogo nie ma po takim czasie reakcji.
Wiesza się to. Raz na tydzień muszę wyłączać z prądu po przestaje działać. Masakra :(

Za te pieniądze lepiej kupić bez WiFi, "normalny" Videodomofon.

Pozdrawiam


Na górę
Post: czw, 04 sty 2018 18:03:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: ndz, 15 kwie 2007 7:25:31
Posty: 313
Możesz sobie kupić VIDI linea za 800-900 pln i bedzie ci to działało raz lepiej raz gorzej. Ogólnie to działa ale ile sie powkurzasz żeby to wszytko ustawic to twoje. Ale to jedyne budżetowe rozwiązanie.
Jak masz kase i chcesz trochę wydac ale miec konkretny sprzet to możesz kupić VIDOSa i do tego bramke IP lub linie telefoniczna. Kasety zewnętrzne mają super i monitory sa nawet 10".
Sprzęt prima sort.
Mam i działa zaje.... biscie.
Myślałem wcześniej nad kenwei bo to znana firma i do niego można zapodać bramkę gsm z systemu alarmowego ROPAMa tylko przeraziłem sie i ceną i konfiguracją tego .


Ostatnio zmieniony czw, 04 sty 2018 18:13:57 przez bgguns, łącznie zmieniany 2 razy.

Na górę
Post: czw, 04 sty 2018 18:08:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 15 wrz 2012 20:00:11
Posty: 211
Domofon który przekieruje dzwonienie na telefon + kamera ip z appką na telefon. Ktoś dzwoni i sobie odpalasz appkę i masz natychmiast podgląd.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 20 kwie 2018 23:47:08

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl