Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: śr, 20 gru 2017 13:34:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 1:37:06
Posty: 1777
@glitzy nie wiem czy zauważyłeś, ale mam router wyższej kat (11) do 600Mbps. Jest coś co wyraźnie blokuje trasnsfery w tej okolicy. Może nie mam tak wypasionego sprzetu jak napisałeś bo dysponuje jedynie iPhonem 6s. Podszedłem dziś w nocy pod nadajnik z którego korzystam i wynik taki sam jak w domu:
http://www.speedtest.net/my-result/i/2392326969
Może rzeczywiście jarek ma rację i nie pozwalają w każdej taryfie używac maxa. W końcu na obu urządzeniach skorzystam z promocji dla przenoszących numer którzy dostali 100GB. Niemniej nie jest to PLAY który w taryfach voice ogranicza łącze do 7mb i nawet w miare sensownie idzie pościągać na tym ich pseudo-internecie LTE:
Obrazek


Na górę
Post: śr, 20 gru 2017 13:42:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 309
Ale B618 jest 2CA.

Wyższa klasa to MiMo 4x4.

http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=567927#p567927


Na górę
Post: śr, 20 gru 2017 13:59:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 1:37:06
Posty: 1777
To jakim cudem PLAY i Huawei piszą, że wyciąga on niby 600mega?
https://www.play.pl/telefony/huawei/huawei-b618/
http://consumer.huawei.com/uk/smart-home/b618/specs/


Na górę
Post: śr, 20 gru 2017 14:06:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 309
Tu masz coś o MiMo 2x2 i 4x4 QAM256:

http://www.komputerswiat.pl/artykuly/pa ... -mb-s.aspx

I na stacjach z artykułu Twój B618 pracowałby szybciej niż B525, E5186 czy ZTE MF286, które są 2CA w MiMo 2x2.


Na górę
Post: śr, 20 gru 2017 19:03:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 521
Podkreślę jeszcze raz. Chodzi mi TYLKO i wyłącznie o + dodawanym b.często do CP, tego na wsiach jest zatrzęsienie. Na tym samym terenie ,lub gdzieś w pobliżu tmobile, który nie zdobył jakoś popularności zapie.....a po prostu aż miło, pod warunkiem że jest zasięg. Z pomarańczowym spotykam się jeszcze gdzieniegdzie z cdma.

Postaram się jakoś zrobić test pod samą wieżą, jak będę miał chwilę czasu.


Na górę
Post: czw, 21 gru 2017 13:17:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1226
djrobson pisze:
Podkreślę jeszcze raz. Chodzi mi TYLKO i wyłącznie o + dodawanym b.często do CP, tego na wsiach jest zatrzęsienie. Na tym samym terenie ,lub gdzieś w pobliżu tmobile, który nie zdobył jakoś popularności zapie.....a po prostu aż miło, pod warunkiem że jest zasięg.

Niewiedza kosztuje, usługi tel-kom są tak tanie że nikt nie będzie uświadamiał klienta że u ciebie nie będzie działać na tym sprzęcie. Podkreślam-zawsze przed podpisaniem umowy należy zrobić testy usługi i decydować się wówczas na konkretnego operatora.
djrobson pisze:
Z pomarańczowym spotykam się jeszcze gdzieniegdzie z cdma.

Nie możesz się spotykać z CDMA w Orange, bo od ponad 0,5 roku już nie działa (operator zwrócił pasmo UKE).


Na górę
Post: czw, 21 gru 2017 13:56:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2952
Ale kolejna gówno burza, skoro LTE działa tak dobrze do tego kampanie w TV są tak nasilone że nawet niemowlę wie już co to LTE a na koniec sprzedają to często za worek orzeszków to sukces gwarantowany. A tutaj nieoczekiwanie GSMy uciekają już od LTE i zaczynają iść w tradycyjny dostęp stacjonarny CP przejmuje Netię a TM negocjuje dostęp BSA do FTTH OPL i wsio w temacie


Na górę
Post: pt, 22 gru 2017 23:57:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 1:37:06
Posty: 1777
@kamikaze myślisz, że to dlatego, że telekomy przestraszyły się tego, że sieć mobilna zapchana albo pingi na LTE1800 idą w górą? G...no prawda, im zależy tylko na słupkach sprzedaży. Po prostu zauważyli, że usługę konwergentną (FTTH + mobile) łatwiej wcisnąć i moim skromnym zdaniem, nie chodzi tu o batalię między pomarańczowym a madżentowym ale o wspólna walkę z kablówkami. Po prostu zauważyli to co my, że na wielu blokach gdzie mają światła ledwie co 10 do nich przechodzi bo po co, jak mi po miedzi dobrze działa? A jeśli będą mieć argument w ręku typu "masz komórkę w T, weź sobie od nas stacjonarny net a simkę z XX Gb dostaniesz gratis" albo zobaczysz -5zł na rachunku to większa szansa, że podkradną kogoś UPC albo innej INEI. Lepiej chyba odpalić 10zł Orangowi i mieć z klienta kilka złociszy które zwiększą wyniki w następnym kwartale niż patrzeć, jak te pieniądze idą do kieszeni kablówki, conie?


Na górę
Post: ndz, 24 gru 2017 12:58:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16298
Lokalizacja: Nowa Ruda
No raczej za 10zł to Orange nie odpali Ci pętli optycznej do abonenta.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: jusew i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 22 sty 2018 18:26:48

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl