Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 113 14 15 16 1721 Następna
Autor Wiadomość
Post: sob, 03 mar 2018 11:43:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 02 kwie 2006 14:08:46
Posty: 750
Lokalizacja: Lublin
djvolt1942 pisze:
Pewnie, ogolnie to same wapy juz na 150m ustawic co by bylo tylko 40% sygnalu, z oslonami podnosi sie sygnal dwukrotnie, na 200 testowalismy i byly 3 diody led, na 150m byly wszystkie.

Jasne, ze tak, nawet wskazany 1Gbps, ogolnie to Passive PoE oraz 802.11at/af 48V


dzięki za odpowiedź

_________________
yep


Na górę
Post: śr, 14 mar 2018 1:51:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16431
Lokalizacja: Nowa Ruda
https://fccid.io/TV7LHGG60AD/Test-Repor ... rt-3767854

LHG60 już niedługo. Urządzenie uzyskało certyfikację FCC.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: śr, 14 mar 2018 19:55:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 04 paź 2010 0:26:30
Posty: 352
Wiadomo cos o cenie?
Most 2km na tym jest realny?


Na górę
Post: śr, 14 mar 2018 21:07:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1087
Szczotek pisze:
Wiadomo cos o cenie?
Most 2km na tym jest realny?


Zgodnie ze specyfikacja wiecej niz 100m :P Jesli ktos nie sledzil poczynan pewnych ludzi to nie wie, ze LHG dzialac prawidlowo nie bedzie przy deszczu, a tym bardziej przy opadach sniegu niestety i mu nawet 55cm nie pomoze oprocz pustyni :P

Jestem ciekaw tylko czy wlozyli tam macierz czy jednak antene, jesli antene jestesmy w domu, bo cala konstrukcja robi wypad i tym sposobem osiagniemy wiecej niz 1200m realnie :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: śr, 14 mar 2018 23:07:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16431
Lokalizacja: Nowa Ruda
Powiedz mi co złego widzisz w antenie typu Phase-Array ?

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: śr, 14 mar 2018 23:27:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1087
m.in.
- niemoznosc instalacji bez odpowiedniego rozmiaru chlodzenia
- zbyt krotkie kable sterujace polem macierzy powoduja brak mozliwosci pozbycia sie elektroniki i przeniesienia jej np na tyl obudowy anteny/promiennika

Jak dla mnie jest perfekcyjna ale jak kazda dobra strona medalu ma i swoje minusy :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: czw, 15 mar 2018 8:49:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1635
Lokalizacja: W-wa
Chyba tylko w tym konkretnym przypadku, albo ja czegos nie wiem.
Czemu anteny tego typu musza byc chlodzone?


Na górę
Post: czw, 15 mar 2018 10:30:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1087
mikrofala wsio usmazy :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: pt, 16 mar 2018 12:20:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16431
Lokalizacja: Nowa Ruda
Taaa usmaży. Weź idź do szkoły i wróć na fizykę.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: pt, 16 mar 2018 12:28:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1087
Taki madry to pokaz co zrobiles, bo jak do tej pory tylko gadasz i gadasz i nic poza tym :0

Jakbys zalaczyl na godzine iperfem full duplex to bys wiedzial o czym mowie, ale ty tylko teoretyk jestes wiec wybaczam :P

Swoja droga ciekawe czy w Berlinie zaprezentuja padake LHG jak dziala na pustyni :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: pt, 16 mar 2018 16:20:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 lip 2007 7:19:53
Posty: 800
Lokalizacja: wlkp
Nie widzę powodu żeby tak cisnąć.... może to będzie działać. Bez emocji kolego będzie to miał ktoś w ręce to się okaże jak działa.

_________________
Wyprzedaż 2.4Ghz 5Ghz ,rb411, rb133, KARTY mpci
viewtopic.php?f=22&t=43092


Na górę
Post: pt, 16 mar 2018 16:36:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1087
Nie cisne tylko wiem, czech juz probowal na LHG XL a LHG60 niczym sie nie rozni, pieknie banglalo dopoki snieg nie zalepil siatki i polaczenie na ok 300m poszlo spac :P

Ale nigdy nic nie wiadomo czy tam dali konstrukcje w wAPa czy inna... Trza czekac :)

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: pt, 16 mar 2018 19:17:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 1946
djvolt1942 pisze:
Nie cisne tylko wiem, czech juz probowal na LHG XL a LHG60 niczym sie nie rozni, pieknie banglalo dopoki snieg nie zalepil siatki i polaczenie na ok 300m poszlo spac :P

Ale nigdy nic nie wiadomo czy tam dali konstrukcje w wAPa czy inna... Trza czekac :)

U mnie w sklepie gospodarczym sprzedają takie zajefajne miski plastikowe. Wsadzę w miskę i śnieg nic nie zrobi. :) Wiosna coraz bliżej .. ...


Na górę
Post: pt, 16 mar 2018 19:26:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16431
Lokalizacja: Nowa Ruda
Jeśli chcesz wiedzieć to kupiłem jedyną dostępną radiolinie w 60GHZ w postaci Metrolinq'a i rozebrałem ją na kawałki, przeanalizowałem każdy element od A do Z. Konkluzja jest taka, że modyfikacja Wireless Wire do pracy jako radiolinia na odległości większe niż przewidział to producent to jest czysta loteria - nie da się wdrożyć tego produkcyjnie bez specjalnie zaadoptowanych anten.

Metrolinq używa również elementu PPA podobnie jak Wireless Wire - ale pole antenowe jest trochę mniej zaawansowane. Poza tym w chwili obecnej chipsety na pasmo 60GHZ są straaasznie mało zaawansowane pod względem konfiguracji.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: pt, 16 mar 2018 19:54:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1087
Nie porownuj radiolinii Metrolinq do wAPow, bo to zupelnie co innego i zupelnie nie ta polka cenowa.

Zreszta Metrolinq mam w dobrych cenach jak wszystko z Ignite wlacznie z SkyFireami... Jakby ktos chcial to z mila checia przesle oferte :)

A tak z innej beczki zakupiles 42dbi 38cm z portem 2,5G czy te zwykla mala co nie daje rady na 600m? :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: sob, 17 mar 2018 1:55:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16431
Lokalizacja: Nowa Ruda
Czemu mam nie porównywać? Cenowo Metrolinq jest droższy niż WAP60g - ale ta cena wynika tylko i wyłącznie z faktu, że po prostu jest dobrze zaprojektowany i dość porządnie wykonany - żadna rzeźba z jakimiś dishami po NanoBridge'ach. Zasięg Metrolinq'a jest dokładnie taki jak przewidział producent 1km do 1,5km i tyle. Wizować trzeba go z "lunety" i niemalże z laserową precyzją. Cóż takie uroki pasma 60Ghz i zysku anteny prawie 42dBi.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: sob, 17 mar 2018 11:36:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1087
Dlatego tego w Polszy nie mozesz uzywac, max 40dbm :) I my nie robimy na miskach z nanobridza, pomyliles sie :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: sob, 17 mar 2018 13:54:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16431
Lokalizacja: Nowa Ruda
A WAp60g możesz z miskami z czegokolwiek innego? Wolne żarty. Na chwilę obecną nie ma godnego rozwiązania na 60Ghz które byłoby rozwiązaniem dobrym. Ubiquiti coś poważnego rzeźbi w tej chwili w tym temacie.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: sob, 17 mar 2018 16:18:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 743
Żeby w tym mietku było więcej opcji, podobnie jak w N określających sygnał, prędkość, jakość i wiele innych parametrów do ustawienia, to można by to traktować bardziej poważnie. Dobieranie kolejnych misek zaprojektowanych na 5Ghz przypomina zabawę wiele lat temu w wytrawianie płytek, lutowanie i klejenie anten w garażu na 2,4Ghz. Na tamte czasy też to była rewolucja i znakomicie działało w terenie.

A tak zostaje, jak to już ktoś napisał, kwestia przypadku, lepsza miska lub gorsza, lepiej skupiony sygnał lub gorzej, lepszy pomysł na zmocowanie lub gorszy. Oczywiście tej zabawy też spróbuję, jest kilka punktów co kuszą do przerobienia :)

I jeszcze pytanie, czy ktoś już robił test z przedłużeniem kabelka do tego aktywnego elementu? Czy to w ogóle będzie działać na np. 40cm kabelku?


Na górę
Post: sob, 17 mar 2018 20:58:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1087
Support stwierdzil, ze tego nie wolno ruszac, poniewaz drastycznie pogorszy parametry uzytkowe.

Sami testowali wiec nie polecaja.

broken - ty sam sobie problemy stwarzasz :P Mam rozwiazanie dla ciebie jak masz wolne 5GHz, AF-5XHD plus AFD23 :)

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: ndz, 18 mar 2018 12:39:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 743
No przynajmniej cisnąć ich o więcej parametrów połączenia w "registration". Jak masz kontakt z suportem to ich ciśnij. Wybór MCS na stałe też by się przydał.


Na górę
Post: ndz, 18 mar 2018 12:50:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1087
No ba Viesturs i Antons :P

Ok przycisne ich troche co by sie przylozyli do wAPow :P

Na te chwile zjebe dostali za AC, bo to juz szczyt hamstwa, zeby na 4 rdzeniowym armie nie dzialalo AC, jak to jest stworzone pod AC i przepychanie 400 bez zadnego problemu...

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: ndz, 18 mar 2018 14:46:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1635
Lokalizacja: W-wa
Masz ciekawy styl współpracy z Lotyszami. Ogólnie cały Twój styl jest oryginalny. Mam nadzieję że nie zwolnisz ich z pracy.


Na górę
Post: ndz, 18 mar 2018 14:55:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1087
Sluchaj, to jest w ich interesie, ze to ma dzialac a nie w moim, jak dzialac nie bedzie AC to po prostu kupie UBNT AC i tyle w temacie i 80% wszystkich ludzi przez co beda miec w plecy non stop.

Co z tego, ze sprzet maja kozacki jak wireless lezy i kwiczy, im wiecej zjeb tym wieksza motywacja do pracy, zeby w oncu cos ruszylo w tym temacie, a nasze siedzenie i dumanie im w niczym nie pomoze dopoki wiedziec nie beda na co patrzec i gdzie szukac, jak do tej pory postepy w AC sa godne uwagi, co chwile sa usprawienia i sa juz blisko.

Co do samego dzialania wAP60 nie mam zastrzezen.

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: ndz, 18 mar 2018 16:58:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 755
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
Cytuj:
Masz ciekawy styl współpracy z Lotyszami. Ogólnie cały Twój styl jest oryginalny. Mam nadzieję że nie zwolnisz ich z pracy.


Jak to mowia - jeb**em :-)
:polacmu:


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 113 14 15 16 1721 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 20 cze 2018 5:23:27

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl