Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: sob, 10 cze 2017 18:35:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2967
Lokalizacja: Mazury
Chciałbym puścić TV z debiana (bez środowiska graficznego) po sieci odbierając lokalnie po rtmp na innym komputerze.
Czy może komuś udało się cos takiego uruchomić?
Może ktoś poleciłby dekodera pod usb 2.0 lub PCIe Mini Card, który działaby pod debianem, miał obsługę DVB-T oraz jak istnieje to z tv sat.

_________________
kazuko.pl - coś dla Twojej sieci
prorys.pl - kosztorysy, wizualizacje, projekty budynków


Na górę
Post: sob, 10 cze 2017 19:32:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 23 lut 2011 22:07:09
Posty: 99
Zainteresuj się tvheadend. Można nawet na raspberry uruchomić.


Na górę
Post: ndz, 11 cze 2017 21:02:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2967
Lokalizacja: Mazury
Dzięki, a może polecisz jakiś dekoder?

_________________
kazuko.pl - coś dla Twojej sieci
prorys.pl - kosztorysy, wizualizacje, projekty budynków


Na górę
Post: ndz, 11 cze 2017 22:46:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: pt, 21 gru 2012 17:01:55
Posty: 2071
Lokalizacja: /usr/src/sys
ja mam taki not only tv oparty na realteku podobno zaiwania nawet pod androidem tyle ze nie mialem jak osobiscie tego sprawdzic bo mam dwa tel na andku z czego jeden ma OTG ale za malo pamieci na zainstalowanie oprogramowania do tego dekodera a drugi ktory ma wystarczajace parametry nie ma OTG. W kazdym razie dekoder dziala tez jako SDR (software defined radio) ma bardzo szeroki zakres nasluchu. Jest dosc tani wiec mozesz wyprobowac.

_________________
Chcialbym zeby mi sie tak bardzo chcialo jak bardzo mi sie nie chce.


Na górę
Post: pn, 12 cze 2017 6:48:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 12 sie 2012 11:22:42
Posty: 98
Lokalizacja: Wrocław
Popieram, tylko TVHeadend.
A jesli chcesz bezproblemowo dzialajacy tuner SAT, to zainteresuj sie czyms ze stajni TBS albo DigitalDevices. Ten 2 moze byc trudno dostepny w polsce. Ja mam DD Cine S2+ Duoflex S2, ale kupowale go bezposrednio od producenta z przesylka z Niemiec.

_________________
Belliash IT Weblog


Na górę
Post: pn, 12 cze 2017 20:38:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2967
Lokalizacja: Mazury
dzięki

_________________
kazuko.pl - coś dla Twojej sieci
prorys.pl - kosztorysy, wizualizacje, projekty budynków


Na górę
Post: wt, 13 cze 2017 17:45:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 23 lut 2011 22:07:09
Posty: 99
noyo pisze:
Dzięki, a może polecisz jakiś dekoder?

Ja mam jakiegoś taniego mediateka. Działa ogólnie bez problemu.


Na górę
Post: śr, 21 cze 2017 22:25:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 157
To ja dołączę do tematu z pytaniem. ..
Czy mając kartę tv plus tvhedend mogę puścić obraz na jakiś dekoder abym oglądał w tv? (Mam dostęp do dekoderów np arris vip1113 ).
Tzn chodzi o to aby przesłać w jedno miejsce jeden kanał tv... ale koniecznie musi być wyświetlany w tv no i ocdywiscie min koszty...


Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 23 cze 2017 12:22:53

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl