Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: pt, 23 sty 2015 0:40:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: czw, 07 lut 2008 19:30:40
Posty: 570
Ciekawe jak to ugryźli, skoro ich OLT Alcatelowe mają 2Gbit/s uplink ...


Na górę
Post: pt, 23 sty 2015 0:48:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3832
Lokalizacja: Szczecin
Statystyka. Bardzo mało prawdopodobne, że więcej niż 1 osoba będzie ciągnąć max przepustowość, a nawet jeśli to będzie to trwało bardzo krótko nawet przy ogromnych plikach. I ile osób na OLT weźmie 500 Mbit? Jedna, dwie?

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pt, 23 sty 2015 20:47:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 12 cze 2007 11:57:30
Posty: 1942
fazie pisze:
Ciekawe jak to ugryźli, skoro ich OLT Alcatelowe mają 2Gbit/s uplink ...
Agregacja portów 1Gb/s i po sprawie.


Na górę
Post: pn, 26 sty 2015 20:19:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 05 sty 2014 22:54:04
Posty: 60
jak widac przyciecie uploadu nic nie zmienia nadaloge DW wykorzystac pomiedzy predkosciami 280mbit a 360mbit
wyraznie brakuje procka w atomie d510, za 2 tygodnie chce postawic testowo router na esxi core2 quad 2,83GHz i potestujemy ponownie.

ps dzieki PREtje za pomoc!:)
OPTRONET ma mega dobre lacza w wielkopolsce, polecam!


Załączniki:
btest-dw+up-tcp-48M.PNG
btest-dw+up-tcp-48M.PNG [ 48.83 KiB | Przejrzano 943 razy ]
btest-dw+up-tcp-45M.PNG
btest-dw+up-tcp-45M.PNG [ 48.25 KiB | Przejrzano 943 razy ]
Na górę
Post: śr, 09 maja 2018 12:17:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 1:37:06
Posty: 1800
Pozwolę sobie odkopać ten temat bo od pewnego czasu dysponuję podobnym łączem domowym (jedyna różnica to upload 500mbit) i zastanawiam się czym to sensownie rozesłać po domu. W mieszkaniu zastałem poczciwego TL-WR1043N który pomimo gigabitowych portów nie przerzucał więcej niż 150mbit. Wymieniłem go na Huawei B618. Ma to co mnie interesuje a mianowicie AC, łączność LTE ale dwa gigabitowe porty to stanowczo za mało, tym bardziej, że jeden trzeba użyć jako WAN. Trochę myślę nad jego wymianą. Czy MT z USB to wciąż dobry pomysł? Czy jest coś innego wartego uwagi.

Aaaa, o MT myślę dlatego, żeby część ruchu puszczać VPNem


Na górę
Post: sob, 12 maja 2018 15:29:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1337
KR2615 pisze:
Wymieniłem go na Huawei B618. Ma to co mnie interesuje a mianowicie AC, łączność LTE ale dwa gigabitowe porty to stanowczo za mało, tym bardziej, że jeden trzeba użyć jako WAN. Trochę myślę nad jego wymianą. Czy MT z USB to wciąż dobry pomysł? Czy jest coś innego wartego uwagi.

Aaaa, o MT myślę dlatego, żeby część ruchu puszczać VPNem

Podłącz switch gigabitowy, gotowce z obsługą alternatywnych softów będą drogie-jest jeden rodzynek Xiaomi, ale wymaga trochę "zabawy" https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=16231&p=2. Dziwi mnie że użytkownicy Mikrotika milczą.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: vlop i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 21 lis 2018 8:36:24

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl