Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: sob, 05 wrz 2020 23:35:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 08 lip 2008 22:26:02
Posty: 4762
Chyba ostatnia baza jaką budowałem jakieś 5 lat temu (teraz tylko światłowody).

Obrazek


Obrazek


Obrazek


Obrazek


Obrazek


Obrazek

_________________
Pozdr. Marcin


Na górę
Post: ndz, 06 wrz 2020 10:56:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 15 mar 2008 15:49:31
Posty: 2086
bobas69 pisze:
Stasio pisze:
Na zdjęciu poniżej znajdują się trzy moje stacje bazowe ;)


Jakby ktoś szukał stacji @stasia to są na drzewie w lewym dolnym rogu :oczko: PKiN jest już pewnie zajęte :zlosnik:


Tak, bo obok mnie wisi TVN i policja ;)


Załączniki:
pekin.jpg
pekin.jpg [ 42.56 KiB | Przejrzano 1719 razy ]

_________________
nici
Na górę
Post: ndz, 06 wrz 2020 21:00:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 2477
Wszystko mocne, spawane, solidne. Ja bym szafę i do ściany na kołki i spoko.
Moja jedna z baz.
Obrazek

Mamy Jurki Marsy AF5 i AFXHD.
:)


Na górę
Post: pn, 07 wrz 2020 8:18:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 09 kwie 2006 23:24:29
Posty: 2111
Lokalizacja: Kłaj
cserf pisze:
br004d pisze:
Pany :D Na samym początku chciałbym powiedzieć że założyłem temat w tym dziale bo najbardziej mi on pasował to tematu.
Pochwalcie się zdjęciami swoich baz, serwerowni i takich pierdół. Myślę że może to być fajny temat do dyskusji o estetyce i tym podobnych.

Przepraszam Cię, że walę prosto w r.j ale z treści Twojego postu wynika, że nie mówisz wprost o co chodzi. Akurat na tym forum za dużo wątków o estetyce i tym podobnych nie widziałem.
Załączam Ci zdjęcie skrzynki z mojej bazy. U góry maszt z antenami.
W zależności od ilości anten na maszcie mikrotika z PoE dajesz na dole w tej szkrzynce albo dodatkowo u góry.
Wot i baza.
Niezła uryna.

_________________
fiberway.pl


Na górę
Post: ndz, 03 sty 2021 18:17:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 4184
Lokalizacja: Szczecin
Może nie baza, ale moja sieć domowa: https://youtu.be/TqsJ731dccg
Tylko proszę się nie śmiać, że mam CCR 1036 jako główny domowy router.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: ndz, 03 sty 2021 18:35:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 18 wrz 2009 11:43:14
Posty: 559
zajadacz pisze:
Może nie baza, ale moja sieć domowa: https://youtu.be/TqsJ731dccg
Tylko proszę się nie śmiać, że mam CCR 1036 jako główny domowy router.



Na górę
Post: sob, 09 sty 2021 20:46:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 3050
Lokalizacja: Wrocław
Loco odpadnie z czasem, nie mocuje sie na trytytkach tylko obejmie stalowej :nie:


Na górę
Post: sob, 09 sty 2021 21:05:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 4184
Lokalizacja: Szczecin
Loco jest na trzech czarnych trytkach, więc zanim wszystkie puszczą, to kilka lat potrwa. Miało to być rozwiązanie tymczasowe, które wisi od wiosny i czeka aż wymienię na jakiś normalny sektor. Pewnie powisi jeszcze trochę ;)

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: sob, 09 sty 2021 22:45:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 15 mar 2008 15:49:31
Posty: 2086
Kiedyś musiałem u klienta zawiesić 911 w doniczce na czarnych opaskach, bo się okazało że cybant jest o 5 mm za wąski i nie szło go w żaden sposób założyć.
Był styczeń, klient miał płacić 900 zł netto za dwa Mb (rok 2007) i było potwornie zimno, więc takie rozwiązanie zastosowałem.
Serwis od nas odciął opaski w 2018r, bo klient się likwidował.
Opaski jak nowe ;)
Polecam, Krzysztof Hołowczyc ;)

_________________
nici


Na górę
Post: sob, 09 sty 2021 23:16:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 22 wrz 2015 10:35:55
Posty: 89
zajadacz pisze:
Może nie baza, ale moja sieć domowa: https://youtu.be/TqsJ731dccg
Tylko proszę się nie śmiać, że mam CCR 1036 jako główny domowy router.

Boje się zapytać ile to wszystko bierze w sumie prądu… :D


Na górę
Post: sob, 09 sty 2021 23:26:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 27 maja 2020 22:28:03
Posty: 485
Lokalizacja: Miechów/Kraków
kkonrad pisze:
zajadacz pisze:
Może nie baza, ale moja sieć domowa: https://youtu.be/TqsJ731dccg
Tylko proszę się nie śmiać, że mam CCR 1036 jako główny domowy router.

Boje się zapytać ile to wszystko bierze w sumie prądu… :D

on tam jeszcze koparkę i backup backup'a ma... od ch*ja i jezcze wincy


Na górę
Post: ndz, 10 sty 2021 13:25:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5602
Stasio pisze:
Kiedyś musiałem u klienta zawiesić 911 w doniczce na czarnych opaskach, bo się okazało że cybant jest o 5 mm za wąski i nie szło go w żaden sposób założyć.
Był styczeń, klient miał płacić 900 zł netto za dwa Mb (rok 2007) i było potwornie zimno, więc takie rozwiązanie zastosowałem.
Serwis od nas odciął opaski w 2018r, bo klient się likwidował.
Opaski jak nowe ;)
Polecam, Krzysztof Hołowczyc ;)

Nie dziwota że się likwidował, przy takich cenach za net.. :rotfl:
musiałem :ok:


Na górę
Post: ndz, 10 sty 2021 14:36:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 4184
Lokalizacja: Szczecin
kkonrad pisze:
Boje się zapytać ile to wszystko bierze w sumie prądu… :D
Pomiar przed przetwornicą na Sonoff POW R2. Na dobę średnio ok. 6,21 kWh. Wychodzi mniej niż 260 W. Pod przetwornicą są dwa serwery (oba i7 czwartej generacji), CCR, switch, 3 kamery, rozdzielacz antenowy, ONT ISP, dwa AP (w domu i w piwnicy) i wszystko co jest na dachu. NAS oczywiście bierze nieco więcej jak się na nim obciąży CPU.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 23 sty 2021 13:58:16

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl