Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pt, 18 maja 2018 13:37:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 30 gru 2010 9:08:51
Posty: 345
Witam
Jakie rozwiązanie polecacie aby połączyć kilka szafek (w każdej switch) z główną szafką, jakim światłowodem?
myślę połączyć z głównej szafki do kilku szafek kilka włókien w topologi gwiazdy...


Na górę
Post: pt, 18 maja 2018 15:51:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8349
uważam że w tym przypadku najlepsze rezultaty da sprawny, niepołamany światłowód z kilkoma wtyczkami na kilku włóknach....

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: śr, 23 maja 2018 22:49:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1448
Lokalizacja: Kraków
narysuj o co ci chodzi te szafki są po kolei (np 8 klatek w jednym bloku) czy jakoś rozrzucone po terenie? (kilka budynków) czy jest między nimi jakaś trasa kablowa/kanalizacja/słupy cokolwiek?

jakie to switche
jakie odległości
jakie prędkości portów (100/1000/10000)

pozwól sobie pomóc i podaj choć garść informacji


Na górę
Post: pt, 20 lip 2018 9:17:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 30 gru 2010 9:08:51
Posty: 345
hub_lan pisze:
narysuj o co ci chodzi te szafki są po kolei (np 8 klatek w jednym bloku) czy jakoś rozrzucone po terenie? (kilka budynków) czy jest między nimi jakaś trasa kablowa/kanalizacja/słupy cokolwiek?

jakie to switche
jakie odległości
jakie prędkości portów (100/1000/10000)

pozwól sobie pomóc i podaj choć garść informacji



Przepraszam że tyle czasu nic nie napisałem ale wypadło mi kilka nieprzewidzianych tematów

schemat taki szacunkowy to
Załącznik:
schemat_sieci.png
schemat_sieci.png [ 12.81 KiB | Przejrzano 566 razy ]


odległość przewodów SFP to max 30-50m

Jakich switchy proponowalibyście użyć ????


Na górę
Post: pt, 20 lip 2018 10:44:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 717
Lokalizacja: P.W Batna
Szkoda, że potrzebujesz 10G , bo ten jet spoko -> https://bit.ly/2uQhy78
Ale obsługuje wkładki tylko 1.25G ...

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: pt, 20 lip 2018 11:49:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 lut 2015 17:55:24
Posty: 66
Lokalizacja: Zamość
jeśli instalacja to w budynku i układanie kabla w szachtach albo rurkach to proponuję kable DROP z zarobioną wtyczką jednostronnie lub obustronnie i zestawisz połączenie w technologi WDM (transmisja na jednym włóknie) modułąmi SFP+
https://www.cyberteam.pl/produkt/4665_p ... c-drop-50m
https://www.cyberteam.pl/produkt/4441_k ... 0km-lc-ddm
Switcha na kondygnacjach możesz np. Mikrotika RouterBOARD Cloud Router Switch CRS210-8G-2S+IN
w zależności ile potrzebujesz RJ45 gniazd Ethernet.

Ewentualnie można zrobić taniej w technologii duplex i SFP+ Duplex
https://www.cyberteam.pl/produkt/4143_f ... duplex-ddm
To wtedy zrobimy patchcord z dwoma włóknami i zarobionymi wtykami jeśli nie chcesz spawać w szafkach.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 21 paź 2018 20:22:02

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl