Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 06 cze 2018 21:18:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 mar 2006 23:01:57
Posty: 610
Witam
Czy ktos zaobserwowal problemy z siecia w DASAN H660GM ? Mamy w sieci kilkadziesiat H660GM i H660GW (sporo tez H665, H640 ale to w trybie bridge) i tylko w przypadku wersji z AC klienci zglaszaja znikajace wifi, zrywanie polaczenia. Kilku klientow najczesciej zglaszajacych problemy ma xboxa. Aktualizowalem juz soft w ONU, OLT rowniez ma najnowsza wersje.


Na górę
Post: śr, 06 cze 2018 21:36:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1812
Na tyle ile testowaliśmy na biurku i na tyle ile mamy zainstalowanych sztuk nikt takiego problemu nie zgłaszał. Z tym, że ja domyślnie ustawiam nazwę sieci 2,4G i 5G tak samo, żeby w razie problemów z 5G klient automatycznie przełączył się na 2,4G.

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Skrypty bash, perl.


Na górę
Post: śr, 06 cze 2018 21:39:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 18 cze 2009 12:45:49
Posty: 247
My mieliśmy problem z 660gm taki, że gubiły się pingi do portu WAN. Po aktualizacji do 1.07 uspokoiło się.

Z Wi-Fi nie zauważyłem problemów, używam od ok 2 mieś. w domu (komorka 1 ac, laptop 5 n, reszta zwykłe n. Brak konsoli)


Na górę
Post: czw, 07 cze 2018 5:57:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 mar 2006 23:01:57
Posty: 610
Tez uzywalem u siebie egzemplarz, ktory byl u klienta - bez problemow. U klienta zwywalo, gdy wymienilem mu na H660GW, problemy ustaly. Problem tylko od strony LAN, do WANa jest ok.


Na górę
Post: czw, 07 cze 2018 8:49:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 01 lut 2009 16:48:05
Posty: 659
Witam, problemy z tymi DASANAMI występują u wszystkich tylko nie każdy to zauważa, zgłaszajcie problemy do elmatu oni dobrze wiedzą że jest z tym problem, póki zo pracują nad nowym softem...

_________________
brak podpisu - _____________________________________________-------------------------------________


Na górę
Post: czw, 07 cze 2018 21:19:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 15 paź 2011 11:12:15
Posty: 71
Czy z wersja gw także jest problem ? Skąd masz takie info ?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: wt, 12 cze 2018 10:55:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 01 lut 2009 16:48:05
Posty: 659
MIKRO pisze:
Czy z wersja gw także jest problem ? Skąd masz takie info ?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

z wersją h660 gw był problem z działaniem wifi, natomiast na 660 gm jest problem z rozłączaniem , wysokim pingiem , info sprawdzone i przetestowane. Po wgraniu najnowszego softu niby problem ustąpił, póki co nie zauważyliśmy nieprawidłowości tyle ze onty h660gm są póki co niedostępne i nie kupisz ich nigdzie...dopiero połowa lipca

_________________
brak podpisu - _____________________________________________-------------------------------________


Na górę
Post: czw, 28 cze 2018 15:42:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 mar 2006 23:01:57
Posty: 610
U kilku klientow ktorymn dalem H660GM i mieli problemy, po wymianie na H660GW wszystko chodzi cacy.
tomibomi chyba masz racje, ze nie wszyscy to zauwazaja. U nas co chwile ktos zglasza problemy. FIBRAIN sugerowal przepiecie szyfrowania na wifi z tkip/aes na samo aes, ale problemy dalej wystepowaly. 2 klientow mialo po kablu xboxa, zrywalo i rozlaczalo podczas gry, po wymianie na GW zero problemow.
Aktualizacja do najnowszej wersji softu u niektorych klientow nie poskutkowala.
Po aktualizacji w ACL wylacza dostep do WWW z WANa i trza jechac do klienta zeby wlaczyc.


Na górę
Post: czw, 28 cze 2018 20:30:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 05 mar 2008 23:57:45
Posty: 426
Witam, ma dokładnie to samo odczucie. Wifi w modelu H660GM jest naprawdę OK .
Ale też mam problemy u dwóch klientów z H660Gm którzy gdy np. generują ruch na poziomie ok.40M\s to to co parę godzin ich rozłącza kilkanaście razy wciągu np. 2 godz. a potem znów spokój przez parę godzin.

Zgłosiłem problem do wsparcia, ale od kiedy można to było załatwić telefonicznie, to Fibrain można było TYLKO wychwalać. Natomiast teraz przez ten ich system zgłoszeń, to od poniedziałku wymieniamy się meilami żeby mogli się w końcu dostać do OLT-a, dziś jest czwartek, klient wkurzony, a temat jeszcze nie drgną z miejsca. :sciana:

Wcześnie Patryk lub Łukasz jak się wybrało numer to naprawdę załatwiali temat od ręki, a nawet podpowiadali co można jeszcze dopracować/poprawić.

_________________
elo problem
jak mogę usunąć wszystko z internetu
ale tak żebym wszedł w internet i stworzył folder


Na górę
Post: śr, 18 lip 2018 11:59:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 01 lut 2009 16:48:05
Posty: 659
Koledzy póki co to z modelami h660gm są poważne problemy z dostępnością w elmacie... to jakaś komedia aby nie było sprzętu dostępnego u jedynego dystrybutora sprzętu na całą Polskę.

_________________
brak podpisu - _____________________________________________-------------------------------________


Na górę
Post: śr, 18 lip 2018 12:16:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 mar 2006 23:01:57
Posty: 610
Czy ktos ma sprawdzony jakis inny model - innego producenta - ktory dziala bez problemow z OLTami DASANA ?


Na górę
Post: śr, 18 lip 2018 12:22:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 01 lut 2009 16:48:05
Posty: 659
widi pisze:
Czy ktos ma sprawdzony jakis inny model - innego producenta - ktory dziala bez problemow z OLTami DASANA ?
tylko wtedy nie masz u nich wsparcia ( w elmacie) w razie jakikolwiek problemów

_________________
brak podpisu - _____________________________________________-------------------------------________


Na górę
Post: śr, 18 lip 2018 12:23:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 mar 2006 23:01:57
Posty: 610
z tym wsparciem i tak teraz do dupy - wszystko trzeba zglaszac przez ten ich smieszny helpdesk.


Na górę
Post: śr, 18 lip 2018 12:26:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: sob, 27 mar 2010 10:42:17
Posty: 332
dzisiaj dzwonilem do fibraina do kondzia. i mowil ze poczatkowe serie 660gm wlasnie maja ta przypadlosc co do wifi . 660gw juz nie bedzie wogole z tego co sie dowiedzialem.


Na górę
Post: śr, 18 lip 2018 13:02:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 01 lut 2009 16:48:05
Posty: 659
gnida84 pisze:
dzisiaj dzwonilem do fibraina do kondzia. i mowil ze poczatkowe serie 660gm wlasnie maja ta przypadlosc co do wifi . 660gw juz nie bedzie wogole z tego co sie dowiedzialem.
KOlego tam generlanie w każdym modelu coś jest nie tak... no może oprócz h665 bo to póki co to działa bez problemowo

_________________
brak podpisu - _____________________________________________-------------------------------________


Na górę
Post: śr, 18 lip 2018 16:23:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 432
Dlatego ja wychodzę z założenia, że postawić ONT bez radia i dać wybór Klientowi.
Jeden kupi 841ND i znów będzie płacz, że WiFi rozłącza i ma 1/5 prędkości, a inny kupi Netgeara R7000 i będzie się śmiać, że leci 150 Mb/s po radiu.

Czytam na Elektrodzie, Bez-Kabli i co chwilę ktoś pyta o dostęp do tych końcówek i propozycje zmian.

Najwięcej problemów mają z Huawei 8245/8247. Najczęściej marny zasięg i wolne WiFi.


Na górę
Post: śr, 18 lip 2018 16:52:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1812
glitzy pisze:
Dlatego ja wychodzę z założenia, że postawić ONT bez radia i dać wybór Klientowi.
Jeden kupi 841ND i znów będzie płacz, że WiFi rozłącza i ma 1/5 prędkości, a inny kupi Netgeara R7000 i będzie się śmiać, że leci 150 Mb/s po radiu.

Czytam na Elektrodzie, Bez-Kabli i co chwilę ktoś pyta o dostęp do tych końcówek i propozycje zmian.

Najwięcej problemów mają z Huawei 8245/8247. Najczęściej marny zasięg i wolne WiFi.


Tylko, że jak chcesz dostarczać jeszcze telefon (przynajmniej dla firm) oraz IPTV i zachować odpowiednią jakość to taki zdalnie zarządzany router zintegrowany z modemem jest wybawieniem. O samej diagnostyce i oszczędności czasu nie wspomnę.

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Skrypty bash, perl.


Na górę
Post: pt, 20 lip 2018 8:56:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 01 lut 2009 16:48:05
Posty: 659
baroo pisze:
glitzy pisze:
Dlatego ja wychodzę z założenia, że postawić ONT bez radia i dać wybór Klientowi.
Jeden kupi 841ND i znów będzie płacz, że WiFi rozłącza i ma 1/5 prędkości, a inny kupi Netgeara R7000 i będzie się śmiać, że leci 150 Mb/s po radiu.

Czytam na Elektrodzie, Bez-Kabli i co chwilę ktoś pyta o dostęp do tych końcówek i propozycje zmian.

Najwięcej problemów mają z Huawei 8245/8247. Najczęściej marny zasięg i wolne WiFi.


Tylko, że jak chcesz dostarczać jeszcze telefon (przynajmniej dla firm) oraz IPTV i zachować odpowiednią jakość to taki zdalnie zarządzany router zintegrowany z modemem jest wybawieniem. O samej diagnostyce i oszczędności czasu nie wspomnę.

Dokładnie koledzy tutaj jest problem jeżeli klient chce inne usługi dodatkowe. Co do serwisu w tym Elmacie to też ostatnio nie działa to tak jak powinno...

_________________
brak podpisu - _____________________________________________-------------------------------________


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 21 paź 2018 20:58:59

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl