Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 06 cze 2018 21:18:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 mar 2006 23:01:57
Posty: 575
Witam
Czy ktos zaobserwowal problemy z siecia w DASAN H660GM ? Mamy w sieci kilkadziesiat H660GM i H660GW (sporo tez H665, H640 ale to w trybie bridge) i tylko w przypadku wersji z AC klienci zglaszaja znikajace wifi, zrywanie polaczenia. Kilku klientow najczesciej zglaszajacych problemy ma xboxa. Aktualizowalem juz soft w ONU, OLT rowniez ma najnowsza wersje.


Na górę
Post: śr, 06 cze 2018 21:36:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1791
Na tyle ile testowaliśmy na biurku i na tyle ile mamy zainstalowanych sztuk nikt takiego problemu nie zgłaszał. Z tym, że ja domyślnie ustawiam nazwę sieci 2,4G i 5G tak samo, żeby w razie problemów z 5G klient automatycznie przełączył się na 2,4G.

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Skrypty bash, perl.


Na górę
Post: śr, 06 cze 2018 21:39:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 18 cze 2009 12:45:49
Posty: 224
My mieliśmy problem z 660gm taki, że gubiły się pingi do portu WAN. Po aktualizacji do 1.07 uspokoiło się.

Z Wi-Fi nie zauważyłem problemów, używam od ok 2 mieś. w domu (komorka 1 ac, laptop 5 n, reszta zwykłe n. Brak konsoli)


Na górę
Post: czw, 07 cze 2018 5:57:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 mar 2006 23:01:57
Posty: 575
Tez uzywalem u siebie egzemplarz, ktory byl u klienta - bez problemow. U klienta zwywalo, gdy wymienilem mu na H660GW, problemy ustaly. Problem tylko od strony LAN, do WANa jest ok.


Na górę
Post: czw, 07 cze 2018 8:49:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 01 lut 2009 16:48:05
Posty: 649
Witam, problemy z tymi DASANAMI występują u wszystkich tylko nie każdy to zauważa, zgłaszajcie problemy do elmatu oni dobrze wiedzą że jest z tym problem, póki zo pracują nad nowym softem...

_________________
brak podpisu - _____________________________________________-------------------------------________


Na górę
Post: czw, 07 cze 2018 21:19:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 15 paź 2011 11:12:15
Posty: 56
Czy z wersja gw także jest problem ? Skąd masz takie info ?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: wt, 12 cze 2018 10:55:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 01 lut 2009 16:48:05
Posty: 649
MIKRO pisze:
Czy z wersja gw także jest problem ? Skąd masz takie info ?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

z wersją h660 gw był problem z działaniem wifi, natomiast na 660 gm jest problem z rozłączaniem , wysokim pingiem , info sprawdzone i przetestowane. Po wgraniu najnowszego softu niby problem ustąpił, póki co nie zauważyliśmy nieprawidłowości tyle ze onty h660gm są póki co niedostępne i nie kupisz ich nigdzie...dopiero połowa lipca

_________________
brak podpisu - _____________________________________________-------------------------------________


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 22 cze 2018 16:42:08

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderator: Administratorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl