Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 05 lis 2009 17:25:26 
   Tytuł: Cena 3s
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 05 lis 2009 17:22:15
Posty: 10
Witam wszystkich. Jakie są orientacyjne ceny 3s. Chodzi mi o jakiś cennik ogólny bo nigdzie go niemoge wyszykać. ;]


Na górę
Post: czw, 05 lis 2009 17:57:49 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 26 kwie 2005 15:43:57
Posty: 6507
Lokalizacja: Polska
Pytaj Wojciecha Apla

_________________
Pozdrawiam!
M.


Na górę
Post: czw, 05 lis 2009 18:01:24 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15558
Lokalizacja: Wrocław
zaden z operatorów nie ma sztywnego cennika ktorego uzywa, no chyba ze za wyjątkiem TP. TKT też ma, ale sie do niego stosuje tylko w celu określenia maksymalnych opustów

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: czw, 05 lis 2009 19:57:44 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 05 lis 2009 17:22:15
Posty: 10
Ale jakich sie moge spodziewać cen orientacyjnie bo robie rozpoznanie, gościu na stornie z tematami pisze że płaci 25zł ale niedokładnie opisał parametry i jakie to łącze;]


Na górę
Post: czw, 05 lis 2009 20:18:55 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: pt, 21 paź 2005 11:38:47
Posty: 1849
Lokalizacja: k/Rzeszowa
3S sprzedaje dla operatorów a sądząc po wypowiedzi nie jesteś ich klientem docelowym.


Na górę
Post: czw, 05 lis 2009 20:34:22 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 05 lis 2009 17:22:15
Posty: 10
Możesz sprostować wypowiedź z tym klijętem docelowym?


Edit....

Już rozumiem że sprzedajecie tylko dla isp;] Dlatego robie rozpoznanie bo plany są...


Na górę
Post: śr, 11 lis 2009 20:21:42 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 20 kwie 2008 13:40:07
Posty: 585
Lokalizacja: powiat lubliniec
padbit pisze:
Możesz sprostować wypowiedź z tym klijętem docelowym?


Edit....

Już rozumiem że sprzedajecie tylko dla isp;] Dlatego robie rozpoznanie bo plany są...


Dla nich klient docelowy to taki który kupi więcej megabitów niż Ty, przykre ale takie są zasady rynku

pozdrówa

_________________
10 x DWDM 10G ORANGE BGP-TKT-THINX-EPIX-POLMIX GPON-GEPON


Na górę
Post: czw, 12 lis 2009 2:09:29 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 26 kwie 2006 10:34:24
Posty: 499
Ceny mają różne, jak zwykle zależy od wolumenu, lokalizacji oraz konkurencji w rejonie. Z własnego doświadczenia i przez pryzmat porównywania z innymi, mogę Ci powiedzieć, że nie dają jakieś rewelacyjnej ceny, często można u konkurencji dostać lepszą oferte.


Na górę
Post: czw, 12 lis 2009 8:54:49 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 20 kwie 2008 13:40:07
Posty: 585
Lokalizacja: powiat lubliniec
Xantus pisze:
Ceny mają różne, jak zwykle zależy od wolumenu, lokalizacji oraz konkurencji w rejonie. Z własnego doświadczenia i przez pryzmat porównywania z innymi, mogę Ci powiedzieć, że nie dają jakieś rewelacyjnej ceny, często można u konkurencji dostać lepszą oferte.


I tu się mylisz co do ceny...... :zlosnik:
Będe brał od 3S-a łącze i powiem że można naprawde dostac dobrą cenę, niestety obiecałem nie dzielic się ofertą, jednakże polecam kontakt z handlowcami :ok:

Pozdrówa

_________________
10 x DWDM 10G ORANGE BGP-TKT-THINX-EPIX-POLMIX GPON-GEPON


Na górę
Post: czw, 12 lis 2009 9:33:12 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: czw, 24 kwie 2008 11:52:37
Posty: 5144
marcelo pisze:
Będe brał od 3S-a łącze i powiem że można naprawde dostac dobrą cenę


Tylko jeszcze pochwal się wolumenem ;)
Bo różnica w cenie przy np 20-30Mbps, a ok 100Mbps praktycznie zawsze będzie bardzo duża :)

_________________
www.falconn.pl


Na górę
Post: czw, 12 lis 2009 9:41:47 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 20 kwie 2008 13:40:07
Posty: 585
Lokalizacja: powiat lubliniec
thrower pisze:
marcelo pisze:
Będe brał od 3S-a łącze i powiem że można naprawde dostac dobrą cenę


Tylko jeszcze pochwal się wolumenem ;)
Bo różnica w cenie przy np 20-30Mbps, a ok 100Mbps praktycznie zawsze będzie bardzo duża :)


marne 50/50 na start...
:)

_________________
10 x DWDM 10G ORANGE BGP-TKT-THINX-EPIX-POLMIX GPON-GEPON


Na górę
Post: czw, 12 lis 2009 17:05:30 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 26 kwie 2006 10:34:24
Posty: 499
marcelo pisze:
[

I tu się mylisz co do ceny...... :zlosnik:
Będe brał od 3S-a łącze i powiem że można naprawde dostac dobrą cenę, niestety obiecałem nie dzielic się ofertą, jednakże polecam kontakt z handlowcami :ok:

Pozdrówa


Nic szczególnego i się raczej nie zdziwiłem. Negocjowałem z nimi osobiście dośc dawno już dla swojej 2 sieci, a i wielu moich kolegów administratorów podzieliło się ze mną swoim doświadczeniem w takowym zakresie.

Mogę Wam powiedzieć za ile biorą od 3S znajomi, w końcu nie podaje żadnych danych szczegółowych.

Mieli najpierw 30 Mbit, światło naturalnie, 150 zł netto / Mbit (póltora roku temu). Teraz przy o 80 Mbit, umowa była renegocjowana, skończyło się na 70 zł netto. Moim zdaniem dość dobra cena, ale też nie popadajmy w hurra optymizm.

@ Marcelo - weź im powiedz, że chcesz 10 Mbit, to zobaczymy ile Ci zaspiewają za przyłączenie i za Mbit. Z rok temu chcieliśmy takie łącze na backup oferta wyjściowa - 300 zł / Mbit i jeszcze musieliśmy sobie dojść światłem do ich najbliższego punktu (ze 400 metrów było). Oczywiście z ceny wyjściowej można sporo zejść, ale wątpie abyś przy takim wolumienie u nich coś wywalczył godnego uwagi.

Wiadomo, że dla dużego wolumenu cena będzie niska, ale to żadna rewelacja, każdy operator da Ci sensowną cene jak weźmiesz od niego 50 - 100+ Mbit.

Walka bardzo często rozgrywa się o klientów, którzy na starcie nie biorą więcej niż 10 - 30 Mbit, a tam 3S się raczej nie stara za bardzo moim zdaniem.

Oczywiście kwestia targetu, byćmoże 3S jest nastawiony tylko albo głównie na dużych klientów, ale to troszkę dziwne, bo skreśla większość ludzi np. z tego forum.


Na górę
Post: pt, 13 lis 2009 20:00:10 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 10 lis 2008 18:38:01
Posty: 74
Xantus

Nie mogę się zgodzić z Twoim stwierdzeniem, że dla operatorów którzy chcą przepustowość poniżej 30Mbps 3S nie ma dobrej oferty. Byłem kilka razy pośrednikiem między końcowym klientem a 3S-em i powiem Ci, że nawet przy mniejszych przepustowościach rzędu 10-15Mbps 3S miał bardzo dobrą ofertę. Ale aby ta oferta miała być bardzo dobra musiał być spełniony jeden podstawowy warunek, a mianowicie - operator musiał znajdować się w pobliżu ich sieci. W przypadku długich odległości niestety koszty budowy łącza światłowodowego wpływały na oferty dla klienta końcowego.


Na górę
Post: sob, 14 lis 2009 3:28:10 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 26 kwie 2006 10:34:24
Posty: 499
Wiem, to co sam sprawdziłem z nimi i od innych administratorów. Nie twierdzę, że jest jakoś tragicznie, ot po prostu bez żadnych rewelacji. Natomiast co do targetu, to chyba nawet Wojtek Apel gdzieś pisał tutaj o "większych".


Na górę
Post: ndz, 15 lis 2009 0:50:07 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 24 lip 2006 22:31:55
Posty: 14
Witam

Na wstepie wyjasnienie natury ogolnej - 3S zawsze stara sie potraktowac Klienta indywidualnie, zrozumiec jego potrzeby i przygotowac optymalne dla obu stron rozwiazanie.

Skoro to juz wiemy to teraz uwaga natury technicznej - 3S zawsze dociera do Klienta laczem swiatlowodowym, bez wzgledu na to czy Klient kupuje 10Mbps czy tez 300Mbps, czyli koszt inwestycji nie zalezy od wolumenu ruchu.

Tak wiec majac wyrownany poziom wiedzy na temty ogolne i techniczne moge zalozyc, ze zrozumialym bedzie to, ze trudno nam konkurowac cenowo z DSL'em ale nie powinno byc problemu z wynegocjowaniem cen lepszych lub przynajmniej porownywalnych z cenami innych lacz symetrycznych realizowanych juz niekoniecznie w oparciu o swiatlowody.

Zachecam do bezposrednich kontaktow z moimi kolegami z dzialu sprzedazy.

PS
<REKLAMA>
Jesli chcesz miec dostep do PL-IX'a ale transmisja do Warszawy i oplaty za port w samym PL-IX'ie sa dla Ciebie problemem to zadzwon do 3S i kup od 1 do 99Mbps w cenie 25zl/Mbps
</REKLAMA>

Pozdrawiam
--
Marek Mleczko
3S.pl


Na górę
Post: pn, 16 lis 2009 17:34:30 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 25 lis 2006 15:27:35
Posty: 60
Lokalizacja: Gliwice
hmmm no ja czekam na odpowiedz od 3s.pl od 12 luty z czego ponowilem pytanie 27 luty (jeszcze mialem kilka innych pytan) a pozniej 15 kwietnia ... i do dzisiaj nie znam cen .... poprostu odpuscilem sobie ta firme bo poczulem sie potraktowany jak ******** (nie bede sie wypowiadal dalej)


Na górę
Post: śr, 18 lis 2009 0:02:35 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator

Rejestracja: czw, 09 paź 2003 10:17:44
Posty: 324
Lokalizacja: Gliwice
warlock pisze:
Pytaj Wojciecha Apla


Panowie - chwila. Dlaczego uważacie, że znam się na cenach w 3S? Naprawdę nie znam się, choć czasem któryś z kumpli mi tam coś opowiada. Od cen jest działa handlowy, są koledzy handlowcy pod telefonem, mailem, GG, Skypem i innymi wynalazkami, gdzie się robi Click i można sobie pogadać.

A ja? No cóż - starzeję się się na cenach nie znam. Wiem tylko, że troszkę zależą one od wolumenu, od czasu trwania umowy i wiary w to, że tym klientem będziemy współpracować dłużej (cenimy lojalność). Wiem, że oprócz internetu (czyli transmisji do naszego routera, w którym jest chyba z 3 operatorów Trie-1 i kupe peereingów, w tym zagranicznych - bo ciągłe skracanie długości ścieżki BGP jest ambicją naszych adminów) można u nas kupić transmisję L2 do innych operatorów w regionie (to się zwie 3S-IX), można kupić transmisje L2 i L3 do PL-IXa, z protekcją bo dziadostw puszczanych jednym kablem światłowodowym to jakoś nie lubimy. Można też kupić multicasty różnych operatorów - w tym zaprzyjaźnionego z nami SGT, mniej przyjaznego Play-5, można Telpola i Toya (a więc w telewizji mamy wybór), można zestawić VLANa albo brać gołe włókna jak ktoś lubi. Ale się naklepałem w tą klawiaturę.... a widzę teraz, że niejaki Marek M. tu jest obecny a on w te klocki jest lepszy.

Ja mogę tylko pizze adminom postawić, co zacząłem praktykować już w 1999 roku a jeszcze mi nie przeszło. To co? Robimy kolejne spotkanie? Może w historycznym miejscu - tj. kawiarence internetowej Uninetu na rynku w Gliwicach?

Acha - u nas nie ma podziału na mniejszych i większych. Jest podział na operatorów (różnych: usług, sieci, telco, telewizji) i biznes, przy czym staramy się być operatorem dla operatorów - nawet dla mniejszych, ale jednak dla operatorów.

W.


Na górę
Post: pn, 30 lis 2009 12:09:54 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 24 lip 2006 22:31:55
Posty: 14
H_C_K pisze:
hmmm no ja czekam na odpowiedz od 3s.pl od 12 luty z czego ponowilem pytanie 27 luty (jeszcze mialem kilka innych pytan) a pozniej 15 kwietnia ... i do dzisiaj nie znam cen .... poprostu odpuscilem sobie ta firme bo poczulem sie potraktowany jak ******** (nie bede sie wypowiadal dalej)


Mam nadzieje, ze te odczucia juz sie zmienily :)

Co miesiac sprawdzamy warunki techniczne realizacji uslug w okolo 50
lokalizacjach na terenie woj. slaskiego i skladamy taka (albo i wieksza) ilosc ofert.

Wpadki nie przyrafiaja sie tylko tym, ktorzy nic nie robia...

Pozdrawiam
--
Marek Mleczko


Na górę
Post: pn, 30 lis 2009 12:15:56 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 25 lis 2006 15:27:35
Posty: 60
Lokalizacja: Gliwice
tak tak zapomnialem napisac :) wszystko sie wyjasnilo zaraz na drugi dzien po moim poscie :) zmienilem zdanie :]


Pozdrawiam :)


Na górę
Post: ndz, 25 kwie 2010 13:36:13 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 16 sty 2010 20:27:05
Posty: 108
blendes pisze:
Xantus

Nie mogę się zgodzić z Twoim stwierdzeniem, że dla operatorów którzy chcą przepustowość poniżej 30Mbps 3S nie ma dobrej oferty. Byłem kilka razy pośrednikiem między końcowym klientem a 3S-em i powiem Ci, że nawet przy mniejszych przepustowościach rzędu 10-15Mbps 3S miał bardzo dobrą ofertę. Ale aby ta oferta miała być bardzo dobra musiał być spełniony jeden podstawowy warunek, a mianowicie - operator musiał znajdować się w pobliżu ich sieci. W przypadku długich odległości niestety koszty budowy łącza światłowodowego wpływały na oferty dla klienta końcowego.


Bardzo dobra oferta przy 10Mbps to ile ?
Zakładając że jest bliska.


Na górę
Post: pt, 19 sie 2011 22:41:43 
   Tytuł: Re:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 18 gru 2006 0:39:15
Posty: 798
lukpiot pisze:
zaden z operatorów nie ma sztywnego cennika ktorego uzywa, no chyba ze za wyjątkiem TP. TKT też ma, ale sie do niego stosuje tylko w celu określenia maksymalnych opustów


Od TKT ładniej "schodzi" Multimedia. Choć usług TKT i MM nie ma co porównywać. MM masówka z lekka lipa. Ale o ile TKT przy małych (10-20mbit) przepustowosciach można mieć za 60-80zł brutto, tak MM aby zatrzymac klienta zejdzie i do 45-50zł... :)

A i z TP tez mozna negocjować, ale nie na usługach typu DSL, lub nie daj cie panie boze do dzielenia NEO.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 28 mar 2017 12:02:37

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderator: Administratorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl