Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 18 paź 2006 16:41:30 
   Tytuł: Mysłowice on-line
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator

Rejestracja: czw, 09 paź 2003 10:17:44
Posty: 326
Lokalizacja: Gliwice
Właśnie zakończyliśmy budowę linii telekomunikacyjnej łączącej Katowice z Mysłowicami przez co Mysłowice są kolejnym dużym miastem, które znalazło się w zasięgu Śląskich Sieci Światłowodowych.

W przyszłości linia ta będzie elementem tzw. Pętli Zagłębiowskiej łączącej Mysłowice z Jaworznem, Sosnowcem, Dąbrową Górniczą i Będzinem.

Obrazek


Na górę
Post: ndz, 16 mar 2008 20:18:00 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 mar 2008 23:33:43
Posty: 68
Niestety ten wezel jest w niezbyt szczesliwym miejscu /ul. Portowa/. Szkoda, ze nie ma go np. na centrali w Brzeczkowicach albo gdzies w centrum...
Swoja droga - od kiedy to Myslowice nie sa slaskim miastem, tylko zaglebiowskim?

_________________
Pozdrawiam
Jacek


Na górę
Post: ndz, 16 mar 2008 23:37:34 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 24 lip 2006 22:31:55
Posty: 14
W Myslowicach nie ma wezla a tym bardziej na Portowej :)

Tak jak napisal Wojtek wybudowalismy linie telekomunikacyjna (swiatlowod) do Myslowic. Koczy sie ona w okolicach ul. Wojska Polskiego i przechodzi przez ul. Portowa.

Klienci na uslugi IP z tereniu tego miasta sa podlaczani do wezlow na terenie Katowic lub Sosnowca.

Pozdrawiam
--
Marek Mleczko


Na górę
Post: pn, 17 mar 2008 11:05:59 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 mar 2008 23:33:43
Posty: 68
marekm pisze:
W Myslowicach nie ma wezla a tym bardziej na Portowej :)

Tak jak napisal Wojtek wybudowalismy linie telekomunikacyjna (swiatlowod) do Myslowic. Koczy sie ona w okolicach ul. Wojska Polskiego i przechodzi przez ul. Portowa.

Klienci na uslugi IP z tereniu tego miasta sa podlaczani do wezlow na terenie Katowic lub Sosnowca.

Pozdrawiam
--
Marek Mleczko
Informacje o tej lokalizacji dostalem telefonicznie w Waszym dziale handlowym...

_________________
Pozdrawiam
Jacek


Na górę
Post: pn, 17 mar 2008 15:46:15 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator

Rejestracja: czw, 09 paź 2003 10:17:44
Posty: 326
Lokalizacja: Gliwice
jackii pisze:
marekm pisze:
W Myslowicach nie ma wezla a tym bardziej na Portowej :)
Informacje o tej lokalizacji dostalem telefonicznie w Waszym dziale handlowym...


Bo jest tam możliwość wpięcia się w sieć. Chcesz się wpiąć - wpinaj, a to że będzie obsługiwał Cię węzeł w mieście obok przeszkadzać Ci nie będzie bo gigabitowe łacze na światłowodzie dziąła bez problemów nawet i na 70km.

A Mysłowice to Śląskie miasto :-) choć jest wpięte w ring wschodni, zwany zagłębiowskim.

W.


Na górę
Post: pt, 16 paź 2009 13:02:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 24 lip 2006 22:31:55
Posty: 14
No wiec, stalo sie - mamy wezel IP w Myslowicach :)
Jako, ze troche to trwalo to od razu powstal wezel wpiety
w ringu i na laczach o przepustowosci 10 gigabitow.

Zlokalizowany jest na ul. Wojska Polskiego 3.

Zapraszam do zapychania tego pasma ;)

Pozdrawiam
--
Marek Mleczko
3S


Na górę
Post: pt, 16 paź 2009 13:27:54 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15671
Lokalizacja: Wrocław
http://www.telepolis.pl/news.php?id=16237

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: ndz, 18 paź 2009 23:02:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 20 kwie 2008 13:40:07
Posty: 587
Lokalizacja: powiat lubliniec
marekm pisze:
No wiec, stalo sie - mamy wezel IP w Myslowicach :)
Jako, ze troche to trwalo to od razu powstal wezel wpiety
w ringu i na laczach o przepustowosci 10 gigabitow.

Zlokalizowany jest na ul. Wojska Polskiego 3.

Zapraszam do zapychania tego pasma ;)

Pozdrawiam
--
Marek Mleczko
3S


a kiedy z Miasteczka Śl. dokopiecie się do Lublińca ??
od razu macie klienta na 100/100
:ok:

_________________
10 x DWDM 10G ORANGE BGP-TKT-THINX-EPIX-POLMIX GPON-GEPON


Na górę
Post: śr, 21 paź 2009 13:40:59 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 24 lip 2006 22:31:55
Posty: 14
Wlasnie konczymy zaciaganie kabla pod komin huty cynku w Miasteczku
i z tego co wiem trwaja jakies uzgodnienia na temat miejsca pod antene
na tym kominie...
Moze warto wrocic do rozmowy z Jackiem Biegala :)
Polecam kontakt telefoniczny - 607 833 372.

Pozdrawiam
--
Marek Mleczko
3S


Na górę
Post: śr, 18 lis 2009 0:08:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator

Rejestracja: czw, 09 paź 2003 10:17:44
Posty: 326
Lokalizacja: Gliwice
marcelo pisze:
a kiedy z Miasteczka Śl. dokopiecie się do Lublińca ??
od razu macie klienta na 100/100
:ok:


Na kominie w Miasteczku jest już szkło i niejaki Verox tam radio (nawet kilka) założył, co nim ciężkie pasmo przewala do Kalet i w okolice.

A piszę to dlatego, że JAMBOX czyli multicasty telewizyjne robione przez SGT tym radiem do Katel i Koszęcina powędrowały, bo jak się okazuje po radiu też się da.

Ot, taka ciekawostka.

A kominy z Miasteczku są wysokie, oj wysokie!

W.


Na górę
Post: śr, 18 lis 2009 23:09:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 20 kwie 2008 13:40:07
Posty: 587
Lokalizacja: powiat lubliniec
Wojciech Apel pisze:
marcelo pisze:
a kiedy z Miasteczka Śl. dokopiecie się do Lublińca ??
od razu macie klienta na 100/100
:ok:


Na kominie w Miasteczku jest już szkło i niejaki Verox tam radio (nawet kilka) założył, co nim ciężkie pasmo przewala do Kalet i w okolice.

A piszę to dlatego, że JAMBOX czyli multicasty telewizyjne robione przez SGT tym radiem do Katel i Koszęcina powędrowały, bo jak się okazuje po radiu też się da.

Ot, taka ciekawostka.

A kominy z Miasteczku są wysokie, oj wysokie!

W.


wiem, wiem....faktycznie wysokie
z P. Jackiem wstępnie obgadaliśmy aspekty kupna łącza...
myślę że w grudniu uda mi się już dopiąc wszystkie detale i cos tam powiesic na kominie

pozdrowienia dla załogi 3S.pl
:ok:

_________________
10 x DWDM 10G ORANGE BGP-TKT-THINX-EPIX-POLMIX GPON-GEPON


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 25 lis 2017 11:27:05

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderator: Administratorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl