Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: ndz, 15 lip 2018 22:03:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 23 lut 2009 22:22:38
Posty: 1315
Robię dla klienta zlecenie gdzie będzie 20 urządzeń zasilanych przez POE. Będzie też zwykła sieć. Wszystko spięte w jednej szafie RACK. Klient (ja zresztą też ) jest wyczulony na estetykę instalacji w tym wygląd wewnątrz szafy. Dotychczas takie tematy ogarniałem na trzy sposoby
1. skrętka---Patch panel ---Adapter PoE--- switch
2. skrętka---Patch panel ---switch POE
3. skrętka---switch PoE

jednak rozwiązanie nr. 1 generuje mega pier........ w szafie i "zżera" sporo miejsca. Rozwiązanie nr. 2 wygląda znacznie lepiej ale switche POE dla 20 punktów mają ceny z kosmosu. Rozwiązanie nr. 3 wymusza gięcie przewodów pod kątem większym niż przewiduje norma + cena switchy POE.

Wymyśliłem sobie, że rozwiązaniem było by urządzenie łączące funkcję patch panela z adapterem POE. Może ktoś z was widział takie coś ? google niestety nie zwraca nic mądrego. Pozdrawiam


Na górę
Post: pn, 16 lip 2018 9:20:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 399
Lokalizacja: Łódź
A nie możesz odpowiednio rozszyc kabla na patchpanelu i użyć oddzielnego zasilacza 48V z dużym prądem? Wyjdzie cię znacznie taniej i zachowasz estetykę

Wysłane z mojego Neffos Y5s przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: pn, 16 lip 2018 9:25:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3455
Jeśli lan 100, to możesz ręcznie dodać zasilanie w patchpanelu, ale trochę czasu się zejdzie, dla rozwiązania pierwszego zajmiesz 4u, ale jakoś to działa. Czy kochaj?

Obecnie już nie stosujemy tego rozwiązania, tylko idą switche poe Mikrotika


Załączniki:
IMG_20171023_151250.jpg
IMG_20171023_151250.jpg [ 277.9 KiB | Przejrzano 392 razy ]
IMG_20170830_121807.jpg
IMG_20170830_121807.jpg [ 319.97 KiB | Przejrzano 395 razy ]

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570
Na górę
Post: pn, 16 lip 2018 9:32:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 19 lut 2018 17:47:28
Posty: 62
2-gi wynik google:
http://www.ted.net.pl/szafy-rack-i-akce ... ortow.html

Wg mnie nadal lepiej zainwestować w switch PoE - czyściej i mniej zajętego miejsca w racku.


Na górę
Post: pn, 16 lip 2018 13:04:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 23 lut 2009 22:22:38
Posty: 1315
piokol najpierw przeczytaj ze zrozumieniem co napisałem a później popisuje się umiejętnością użycia google. Tak żeby Ci ułatwić. Patch panel ≠ Adapter PoE


Na górę
Post: pn, 16 lip 2018 13:32:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 19 lut 2018 17:47:28
Posty: 62
Cytuj:
że rozwiązaniem było by urządzenie łączące funkcję patch panela z adapterem POE

Przecież to urządzenie pełni właśnie opisaną przez Ciebie funkcję.
Chyba, że chodzi Ci o "klasyczny" jednorzędowy PP, w którym zarabia się końcówki kabli od tyłu ale o ile mi wiadomo nie ma takowych.

edit:
Nie zwrocilem uwagi na poprzednika, chodziło mi właśnie o takie rozwiązanie jakie podrzucił Karas. Miałem u siebie podobne ale na dłuższą metę się nie opłacało poświęcać 2U miejsca skoro do switcha PoE trzeba było dołożyć raptem 300-400zł


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 19 wrz 2018 1:59:10

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl